• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Poraz koji Partizanu komplikuje put! Crno-bijeli pali u Španiji - sada je prvo mjesto daleko!
 Poraz koji Partizanu komplikuje put! Crno-bijeli pali u Španiji - sada je prvo mjesto daleko!

Poraz koji Partizanu komplikuje put! Crno-bijeli pali u Španiji - sada je prvo mjesto daleko!

Partizan u Badaloni izgubio najvažniji evropski meč u dosadašnjem dijelu sezone.

 Poraz koji Partizanu komplikuje put! Crno-bijeli pali u Španiji - sada je prvo mjesto daleko! Izvor: Sport Klub/Printscreen

Partizan je izgubio najvažniji evropski meč u dosadašnjem dijelu sezone i samim tim su šanse za prvo mjesto i prednost domaćeg terena ostale sada skoro pa nemoguća misija.

Huventud je u Badaloni nadoknadio zaostatak od 15 poena i uspio je na kraju da savlada srpski tim - 92:84 (16:27, 25:15, 28:17, 23:25).. Sada imaju dvije pobjede više i bolji međusobni skor od crno-bijelih.

Ekipa Željka Obradovića nije uspjela da slavi u Španiji, a domaćin je zahvaljujući šutu za tri u posljednjih pet minuta.  Španski tim je tako veikim preokretom napravio veliki korak ka svom cilju.

Srpski tim je odlično započeo meč. Razigrao se Kuruks, pridružio mu se Panter, pa je već u prvoj dionici razlika bila dvocifrena (14:27).

Na startu drugog kvartala je vođstvo otišlo do velikih "+15" (16:31), a jedan od najboljih igrača domaćih Ante Tomić je dobio treću ličnu. Međutim, tada su stvari krenule nizbrdo. Panter je napravio nesportski faul, publika je ustala, počela da stvara pritisak, Brigander je pogodio, Ribas i Vilis su se priključili, a samo zahvaljući košu Pantera je srpski tim na pauzi imao minimalnu prednost (41:42). Skupo su ih koštale greške.

"Imali smo previše izgubljenih lopti, čak osam u drugoj četvrtini. Oni su to znali da iskoriste i vratili su se", rekao je Obradović u pauzi između dva dijela.

Treća dionica donijela je žestoku borbu. Zagorac je upisao prve sekunde na startu drugog dela i odmah po ulasku na teren je napravio faul na šutu zatri, ali je Pol dao samo jedno od tri bacanja. Onda je domaćin napravio veliku seriju i poveo (58:52), a potom je Kuruks napravio dvije gluposti u razmaku od 20 sekundi. Samo što je zamijenio Zagorca, odmah ga je Željko izvadio iz igre zbog toga.

A, onda je nastao haos na terenu. Na ulasku u posljednji minut je Vives izbio loptu Panteru, pa je stao iznad Kevina i pokušao da ga isprovicira. Dangubić je skočio da brani saigrača, gurnuo je Španca, Ledej se umiješao. Sudije su ih razdvojile, pa su gledali snimak nekoliko minuta i onda su podelile nesportke lične i tehničke greške. Dionica je završena tako što su sudije pokazale da je Panter fauliran na šutu za tri, pa su to poništile poslije "čelendža" trenera Durana jer je vrijeme isteklo pre tog faula. To je značilo da Partizan u posljednju dionicu ulazi sa dvocifrenim minusom (69:59).

Crno-bijeli su pokušali da se vrate, Madar je pogodio trojku koja je spustila zaostatak, a onda je Vives pogodio dvije uzastopne trojke uz zvuk sirene i to iz nevjerovatno teških pozicija koje su stavile tačku na meč (87:75).

Standings provided by SofaScore LiveScore

23:11

OVAKO IZGLEDA TABELA EVROKUPA

Ovako sada izgleda tabela Evrokupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

23:09

STRIJELCI

HUVENTUD: Buskets, Pol 13, Ribas 15, Brodzijanski, Ventura 4, Vives 13, Basas 9, Felis, Vilis 19 (7sk), Brigander 12 (7sk), Para 7, Tomić

PARTIZAN: Kuruks 7, Panter 19, Ledej 15 (6sk), Zagorac, Avramović 1, Koprivica, Dangubić 5, Smailagić 9, Mur, Glas, Lesor 20 (8sk), Madar 8 (6sk)

23:06

KRAJ

Utakmica je završena, Huventud je odnio pobjedu - 92:84.

Izvor: MNPRESS

22:59

38' - OGROMNA PREDNOST HUVENTUDA

Samo čudo može da spasi Partizan. Trojke Huventuda, posljednju je dao Ventura i sada je razlika ogromna - 90:75.

Izvor: MNPRESS

22:55

36' - NEVJEROVATNA TROJKA VIVESA

Partizan je uspio da spusti minus, a onda je Vives pogodio nevjerovatnu trojku (84:73).

Madar je postigao trojku, onda su uspjeli da odbrane napad, da bi se lopta odbila od boruča, a Ventura je sve to pratio, iskoristio dekoncentraciju rivala i uhvatio loptu za novi napad. Lopta je došla do Vivesa koji je sa oko osam metara sa jedne noge pogodio za tri.

22:52

34' - OBRADOVIĆ TRAŽI RJEŠENJE

Partizan je u potpunom kontra-ritmu - 81:71.

Smailagić je promašio otvorenu trojku, Pol je pogodio, pa su onda krenuli da provociraju klupu srpskog tima. Obradović je tražio minut odmora, pa je poslije toga Smailagić pogodio za tri.

Izvor: MNPRESS

22:48

32' - HUVENTUD DRŽI REZULTATSKI PLUS

Veliki problemi za Partizan. Huventud čuva dvocifreni plus - 75:64.

22:43

30' - PARTIZAN U MINUSU

Pred posljednji kvartal Huventud ima prednost - 69:59.

Poslije odgledanih snimaka su podijeljene nesportske i tehničke greške na obje strane i meč je nastavljen. Smailagić je zatim fauliran, pogodio je oba slobodna bacanja. Ribas je zatim sjajnom fintom prevario Lesora i pogodio je, a onda je Panter fauliran uz zvuk sirene. Duran je tražio "čelendž" i bio je uspješan, pošto su sudije utvrdile da je faul bio poslije zvuka sirene, tako da nije bilo ništa od tri slobodna bacanja.

22:34

29' - DANGUBIĆ BRANI PANTERA

Frka na terenu!

Vratio je Obradović Kuruksa u igru i za dvadesetak sekundi ga ponovo izveo. Odmah je Letonac napravio problem, nije dao Vivesu da izvedel optu pod košem, dobio je upozorenje od sudija, a onda je na drugoj strani napravio bespotreban faul, njegovu četvrtu ilčnu. Željko je ostao u šoku, izveo ga je i odmah ga je kritikovao. Para je zatim pored dva igrača Partizana uhvatio oput i poentirao (67:57).

Potom se dogodio incident. Vives je izbio loptu Panteru a onda je stao iznad Kevina i pokušao da ga isprovocira, Amerikaanc nije na to nasjeo, ali jeste Dangubić. Skočio je, odgurnuo Vivesa i umalo započeo tuču. Brzo su ostali reagovali, sklonili ga. Sudije su odmah napravile pauzu da bi pogledale snimak.

Izvor: Sport Klub/Printscreen

22:27

28' - ŽELJKO JE BIJESAN!

Birgander je promašio, uhvatio je loptu, vratio je u koš pored Lesora, a Obradović je tražio tajm-aut (62:54).

"Alo, alo!!! Šta je bilo ovo bre!", vikao je Obradović.

Izvor: MN PRESS

22:18

27' - TEHNIČKA LEDEJU, KRITIKE SMAILAGIĆU

Partizan ima zaostatak, domaćin vodi (58:52)

Ledej je napravio faul na Pari, a onda je počeo da se buni, dobio je tehničku zbog protesta. Basas je promašio dodatno bacanje, a Para je poslije toga dao oba zbog faula. Smailagić je izašao, ušao je Lesor, a Željko je bio vidno ljut na mladog igrača. Kritikovao ga je zbog šuteva koje je uzeo, a koji nisu bili dobri. Lesor je bio polovičan sa penala. Mur je tražio faul, nije ga dobio, bila je "mrtva lopta", dobio je Birgander, a onda je Zagorac napravio faul na Pari koji je bio polovičan sa penala.

22:13

25' - BASAS DIŽE DVORANU NA NOGE

Brža igra Huventuda u posljednjih nekoliko napada im je donijela rezultat - 53:49.

Basas je jedan taka napad realizovao trojkom i podigao je dvoranu na noge. Prije toga je Smailagić napravio faul u napadu, pa je promašio trojku, Dangubić je promašio takođe u pokušaju da iznudi faul. Domaćin u ovim trenucima igra bolje.

Izvor: MNPRESS

22:07

22' - GLUPOST ZAGORCA

Partizan čuva vođstvo (42:47).

Kuruks je napravio faul u napadu ,pa je Zagorac dobio prve sekunde na utakmici. Kapiten Partizana je odmah napravio grešku, Brendon Pol je imao manje od sekund za šut, Rade mu je prišao i faulirao ga je. Sudije su pogledale snimak i utvrdile da je bio faul na šutu za tri i da nije gazio liniju. Pol je dao samo jedan od tri penala. Ledej ispravlja promašaj Zagorca.

21:50

STRIJELCI NA POLUVREMENU

HUVENTUD: Buskets, Pol 6, Ribas 10, Brodzijanski, Ventura 1, Vives 3, Basas 4, Felis, Vilis 9 (4sk), Brigander 6, Para 2, Tomić

PARTIZAN: Kuruks 7, Panter 14, Ledej 8 (5sk), Zagorac, Avramović 1, Koprivica, Dangubić 2, Smailagić, Mur, Glas, Lesor 10 (5sk), Madar

21:47

20' - POLUVRIJEME

Gotovo je prvo poluvrijeme, Partizan vodi - 41:42.

Lesor je u završnici prvog poluvremena ušao u konflikt sa Vivesom, sudije su gledale snimak i utvrdile da nije bilo elemenanta za nesportsku ličnu. Poslije toga je Panter poentirao. Domaćin nije realizovao posljednji napad, tako da je srpski tim na pauzu otišao sa minimalnim vođstvom.

21:40

18' - VRAĆA SE HUVENTUD!

Partizan ima minimalno vođstvo (37:38).

Iz nesportske Pantera je domaćin dao samo jedan poen, ali  je uslijedila serija promašaja crno-bijelih. Domaćin je uzvratio, Ribas je ukrao loptu Panteru i pogodio u kontri.

21:37

16' - NESPORTSKA LIČNA PANTERA

Huventud se vratio u igru (33:38).

Panter je napravio nesportsku ličnu na Venturi, a on ej bio polovičan sa penala. To je podiglo publiku na noge.

Izvor: MNPRESS

21:32

15' - ODGOVOR LEDEJA, TREĆA LIČNA TOMIĆA

Partizan ima prednost, a razlika je konstantno na granici dvocifrene (24:33).

Ledej je uhvatio loptu, pa je pretrčao cijeli teren i pogodio. Duran je uvidio probleme u igri, pa je vratio Tomića koji već ima dvije lične. Ledej je potom sjajno zakucao, a Lesor je faulirao Tomića. Ubrzo je Tomić napravio treću ličnu, što je ogroman problem za Huventud.

21:27

12' - OBRADOVIĆ REAGUJE

Huventud je napravio mini-seriju, trojkama su smanjili zaostatak (22:31), pa je Obradović ekspresno reagovao tajm-autom.

21:21

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Partizan ima vođstvo poslije prve dionice - 16:27.

U završnici prve dionice se raspucao Kevin Panter, postigao je neke važne poene i donio dvocifrenu prednost. Navijači Huventuda su se "probudili" i reaguju na svaku sudijsku odluku u pokušaju da stvore pritisak arbitrima.

21:16

8' - LESOR ZA "+11"

Partizan ima dvocifrenu prednost (9:20).

Matijas Lesor je snažno zakucao, a Duran je tražio tajm-aut.

21:11

6' - TOMIĆ U PROBLEMU

Partizan vodi (9:15), a domaćin je u velikom problemu.

Ante Tomić, jedan od najboljih igrača domaćeg tima je zaradio drugu ličnu grešku i morao je da ode na klupu.

Izvor: Profimedia

21:05

4' - KURUKS I RIBAS

Poslije četiri minuta igre Partizan ima prednost (5:9).

Sedam od devet poena svog tima dao je Kuruks, na drugoj strani je Ribas dao svih pet poena.

21:02

2' - KURUKS JEDINI STRELAC

Poslije dva minuta igre je viđen samo jedan koš. Postigao je Kuruks - 0:2.

20:55

PETORKA PARTIZANA

Partizan počinje meč u sastavu: Madar, Panter, Kuruks, Ledej, Lesor.

20:41

PANTER ZA POBHEDU U PRVOM MEČU

U prvom meču u Beogradu je Partizan pobijedio (68:67). Kevin Panter je dao koš za pobjedu..

20:25

TROJICA U BEOGRADU

Na ovom meču sigurno neće igrati Uroš Trifunović, Dušan Miletić i najnovije pojačanje iz Reala Tristan Vukčević. Njih trojica su ostala u Beogradu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:14

OBRADOVIĆ SVJESTAN ŠTA ČEKA EKIPU

Trener Partizana Željko Obradović je svjestan šta čeka ekipu u Španiji.

"Oni su i ovde kod nas odigrali dobru utakmicu u prvom dijelu sezone. Imaju kvalitet, dobro su vođeni... Treba da se pripremimo i odigramo najbolju utakmicu do sada da bismo ostvarili pozitivan rezultat", rekao je Obradović.

Izvor: youtube/printscreen/BC Partizan TV

20:04

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Partizan izgubio u Badaloni
  • Ulog je bio 1. mjesto
  • Crno-bijeli su ispustili "+15"
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije