• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super-tim koji se odmah raspao: Šok podatak o "moćnoj" ekipi Bruklina - kako je propao veliki projekat Netsa!

Autor Dragan Šutvić

Nisu stigli ni da se naviknu jedan na drugog, a kamoli na trećeg. Šokira broj mečeva u kojima su bili na okupu.

 nba liga bruklin velika trojka analiza  Izvor: Profimedia

Bruklin Netsi imali su do prije tri godine ambiciozan i izuzetno talentovani tim, a onda su riješili da ga na tržištu ojačaju do te mjere da postane šampionski. Međutim, to što su tada pokušali nije uspjelo i to je potvrđeno u četvrtak uveče, kada su Džejmsa Hardena poslali u Filadelfiju.

Možda će vas zanimati

Kevin Durent (33) došao je 2019. iz Golden Stejta kao dvostruki šampion i dvostruki MVP NBA finala, ali i sa teškom povredom, zbog koje je zaigrao tek u sezoni 2020/21. On je i sada povrijeđen i zbog bola u koljenu ne igra od sredine januara i propustiće i Ol-star utakmicu 20. februara.

Kajri Irving (29) došao je u Netse takođe 2019. poslije neuspješne dvogodišnje epizode u Bostonu, ubacio je 50 poena na debiju, ali je onda počeo da stvara kontroverze i razloge zbog kojih neće da igra. Klub mu je dao 136 miliona za četiri godine, a on je u prvoj sezoni odigrao samo 20 utakmica, pa se čak 306 dana oporavljao od povrede i u međuvremenu ubjeđivao igrače da ne igraju u NBA "bablu". Ove sezone je nastupio na 12 mečeva, i to samo na gostovanjima, jer kod kuće ne može da igra jer neće da se vakciniše.

Džejms Harden (32) posljednji je stigao u Bruklin i njegovim potpisom u januaru 2021. oformljena je "super-trojka", koja je prošle sezone ispala u plej-ofu od novog šampiona - Milvokija. Harden je bio povrijeđen u posljednje tri utakmice serije i ispostaviće se da je to bio njegov jedini pokušaj da osvoji titulu sa Netsima. Sada će pokušati to da uradi sa Siksersima i pod vođstvom Doka Riversa. 

Na papiru, Bruklin je imao fenomenalne lidere od kojih se očekivalo da pobjeđuju u nizu i da zabave navijače. Međutim, istina je da su njih trojica odigrali samo 16 utakmica zajedno. U njima su bili uspješni, Netsi su u tim mečevima ostvarili skor 13-3, ali je sve to bilo predaleko od onog glavnog - borbe za titulu.

Sada će zato i Bruklin okrenuti novi list i pokušati da ostvari ambiciju sa šuterom Siksersa Setom Karijem, koji će biti ogromna prijetnja sa distance zajedno sa Australijncem Petijem Milsom, a dugo nezadovoljni Ben Simons po svemu sudeći će se vratiti igri, iako Netsi u napadu neće imati mnogo koristi od njegove košarke.

Biće zanimljivo pratiti razvoj oba tima, ali ipak će ostati utisak da su Durent, Irving i Harden morali više zajedno. Za sobom su ostavili ekipu u haosu, koja u ovom trenutku zauzima tek osmo mjesto na tabeli Istoka, sa skorom 29-25 i sa čak devet poraza u nizu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC