• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama i pobjeda Srbije - važan korak ka Svjetskom prvenstvu: Dragana odlučila meč, pa ostala da leži na terenu! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Uzbudljiv trijumf srpskog tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo!

 košarka svjetsko prvenstvo kvalifikacije srbija južna koreja  Izvor: MNPRESS

Uzbudljv i uspješan početak učešća Srbije na "A" kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo u Australiji! U Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, izabranice Marine Maljković savladale su reprezentaciju Južne Koreje poslije velike borbe 65:62, koševima odluke Dragane Stanković i Ivon Anderson u posljednjem minutu.

Nažalost, Stankovićeva je doživjela povredu na 39 sekundi pre kraja, upravo poslije njenog koša za vođstvo Srbije 63:62. Protivnička košarkašica Park je krenula u prodor, a Dragana je završila na parketu i morala je da napusti igru u tom trenutku. Lopta je potom bila u rukama Anderson, koja je iznudila slobodna bacanja i 6,8 sekundi prije kraja postavila konačan rezultat.

U preostalom vremenu, Korejke su pokušale da trojkom izjednače i odvedu meč u produžetak, ali je Saša Čađo blokirala taj šut i potvrdila trijumf evropskih šampionki na Novom Beogradu.

Srbija sutra ima slobodan dan, u subotu od 21.00 igra protiv Australije, a u nedjelju u istom terminu protiv Brazila. Plasman na Svjetsko prvenstvo ostvariće dvije reprezentacije pored Australije, koja je kao domaćin automatski obezbijedila učešće.

Podsjetimo, srpski im je na početku novog ciklusa, jer su se na Olimpijskim igrama oprostile Sonja Vasić i Jelena Bruks, a u četvrtak u timu nije bilo ni Ane Dabović.

SRBIJA. Raca, Čađo 7, Mandić, Crvendakić 8, Anderson 13, Stanković 10, Nogić 13, Topuzović 6, Škorić, Krajišnik 6, Katanić, Đorđević 2. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC