• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Težak poraz BiH od Kanade u kvalifikacijama za Mundobasket

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Favorizirane Kanađanske pobijedile su s uvjerljivih 96:64, a košarkašice Bosne i Hercegovine sutra igraju protiv Japana.

 bih poražena od kanade u kvalifikacijama za mundobasket Izvor: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Kanade savladala je selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 96:64 u prvom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Meč u Osaki bolje su otvorile Kanađanke i već nakon prvih deset minuta imale su prednost 30:19. Na poluvremenu je rezultati bio 57:36.

Možda će vas zanimati

Kanađanke su i u drugom poluvremenu nastavile brzu igru, dobro ih je služio i šut za tri poena, a konačni rezultat bio je 96:64.

U bh. timu najefikasnija bila je Nikolina Babić sa 16 poena, dok je Džonkel Džons dodala poen manje. Kanađanke je do pobjede vodila Kejlton sa 28 koševa, šest skokova i tri asistencije, dok je Ačonva dodala 21 koš, osam skokova i šest asistencija.

U nedjelju će košarkašice BiH u Osaki igrati i drugi meč kvalifikacija, tada protiv Japana. U ovoj grupi učešće na turniru je otkazala Bjelorusija zbog problema sa korona virusom, pa bi sve tri preostale ekipe trebalo da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, kvalifikacione utakmice su važne za reprezentaciju Bosne i Hercegovine kao priprema za Svjetsko prvenstvo i duele s najboljim svjetskim selekcijama. Sve to bez jedne od najboljih košarkašica, povrijeđene Marice Gajić.

(MONDO/Anadolija)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC