• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 fmp partizan
 fmp partizan

Partizan srušio FMP poslije drame - Mur presudio! "Panteri" dugo vodili, ali crno-bijeli uspjeli da ih slome

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan je na gostovanju savladao FMP, prelomio je Mur.

 fmp partizan  Izvor: MN PRESS

Derbi kola ABA lige je u potpunosti opravdao očekivanja. Velika borba, puno preokreta i na kraju pobjeda gostiju.

Partizan je uspio da nadoknadi minus i da na kraju ostvari pobjedu u Železniku - 80:86.

Meč je riješen u posljednjem kvartalu. "Panteri" su vodili u većem dijelu meča, ali su crno-bijeli sjajnom igrom u drugom poluvremenu napravili preokret i slavili pred Kup u Nišu. Iks faktor bio je Dalas Mur koji je bio nezaustavljiv u završnici.

Pred sam početak meča je stigla potvrda da Alen Smailagić i Aleksa Avramović neće igrati za crno-bijele, dok na drugoj strani nije bilo povrijeđenog Gereta Nevelsa. A start utakmice je pripao domaćem timu.

FMP je bio bolji rival, prije svega je kontrolisao dešavanja u reketu i sa unutrašnjih pozicija su dolazili do lakih poena. Obradović je bio bijesan zbog toga. Na tajm-autu je pokušavao da popravi to, objašnjavao je svojim izabranicima da to ne smije da se dešava, a to je Stefanovićeva ekipa kažnjavala (19:11).

Oscilacije su bile vidljive u drugoj dionici, mučili su se i jedni i drugi sa šutom za tri, a Izundu je sjajnim zakucavanjima čuvao prednost svog tima. U posljednjim sekundama prvog dijela je najbolji igrač FMP-a Džouns ostao da leži na parketu, uz pomoć saigrača je izašao iz igre i zbog toga su se svi hvatali za glavu, uprkos vođstvu na pauzi (46:40).

Po povratku iz svlačionice je na terenu bio i Džouns, tako da je srećom teža povreda izbjegnuta. FMP se držao do polovine kvartala, a onda je na scenu stupio Panter. Preuzeo je odgovornost, počeo da pogađa, a za to vrijeme je Koprivica sjajno štitio obruč. Blokade, dobra igra u odbrani, sve to su njegovi saigrači uspjeli da nagrade na drugoj strani, pa je tako Obradovićev tim u posljednji kvartal ušao sa vođstvom (62:64).

Bila je to najava drame, kao što se i očekivalo. Na oko dva minuta prije kraja je bilo neriješeno (78:78). Tada je Izundu dobio petu ličnu, prije njega je meč zbog istog razloga završio Pavićević, što je značilo da Stefanović ostaje bez klasične "petice" u završnici.

Mur je bio raspoložen, pronalazio je sjajna rješenja u napadu, šut za tri ga nije služio, ali je dolazio do koša na drugi način, uglavnom prodorima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

20:59

40' - KRAJ

Utakmica je završena, pobedio je Partizan - 80:86

Panter je ukrao loptu Džounsu, ali je potom nastao mali prekid. Sudije su pokazale da je loptu izbio Tasić, on je tvrdio da je Lesor. Gledali su snimak i potvrdili su odluku na terenu pri vođstvu crno-belih (78:80). Mur je nastavio sjajnu seriju, pogodio je posle prodora, a Lesor je zatim faulirao Tasića.  Mur je zatim pogodio iz teške pozicije i to je bio kraj.

20:51

38' - KRAJ ZA IZUNDUA

Nerešeno je i dalje - 78:78.

Izundu je dobio petu ličnu, pre njega je iz istog razloga meč završio Pavićević, što znači da Stefanović nema klasičnog centra u završnici. Lesor je dao oba penala, pa je Nerandžić zakucao.

Izvor: MN PRESS

20:48

37' - MUR POGAĐA

Nastavlja se drama u Železniku. Mur je posle promašaja Radonjića povukao kontru i pogodio u tranziciji, pa Izundu poentira sa penala (74:74).

Stefanović je tražio minut odmora. Objasnio je svojim izabranicima šta traži od njih i kako da "čitaju" odbranu protivnika i kako da reaguju. Izundu je dobio loptu od Džounsa, Mur ga je faulirao, a snažni centar je pogodio oba penala.

Još tri minuta do kraja meča...

20:41

35' - DRAMA

Biće drame u završnici. Na pet minuta do kraja je FMP u prednosti - 72:70.

Ekipe se konstantno smenjuju u vođstvu u poslednjem kvartalu. Panter je napravio veliku grešku, pa se potom iskupio. Pavićević je naprao petu ličnu, a Lesor je bio polovičan sa penala. Izundu je zatim fauliran,

Izvor: MN PRESS

20:36

32' - NEREŠENO

Na osam minuta pre kraja je nerešeno - 66:66.

Koprivica je sjajno zakucao, a na drugoj strani Iznudu nije uspeo da uzvrati istom merom. Željko je potom tražio minut odmora da smiri svoje izabranike.

20:29

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Gotova je treća četvrtina - 62:64.

Crno-beli su se vratili u igru u trećem kvartalu i u poslednji kvartal ulaze sa vođstvom.

Izvor: MN PRESS

20:23

27' - PARTIZAN VODI

Partizan je poveo - 57:58.

Trifunović je pogodio trojku, a posle dobre odbrane i kontrole skoka Koprivice je Panter dao trojku za seriju crno-belih od 12:2.

Neposredno pre toga je Stefanović tražio tajm-aut.

"Strpljenje, budite pametni. Oni su u bonusu, ne može da se dobije meč 20 razlike. Polako", smirivao je Stefanović voje izabranike.

Izvor: MN PRESS

20:19

25' - PENALI

FMP ne ispušta vođstvo (55:50).

Panter je fauliran na šutu za tri, dao je dva od tri penala, zatim je Nerandžić bio siguran sa linije za slobodna bacanja.

20:13

23' - PANTER, FAUL PA GREŠKA

FMP čuva vođstvo u Železniku (50:46).

Panter je faulirao Šaranovića koji je nezgodno pao, ali je ustao i dao oba penala. Zatim je Amerikanac napravio grešku u vođenju lopte. Izundu nije uspeo da ispravi novi promašaj saigrača, a Mur je posle koša uspeo posle prodora da iznudi faul, ali je promašio oba penala.

Izvor: MN PRESS

20:08

21' - DŽOUNS JE NA TERENU

Drugo poluvreme je počelo, a Džouns je na terenu. Dobra vest za FMP pošto nije izgledalo dobro kada je pred odlazak na pauzu uz pomoć saigrača napustio teren. Posle toga Izundu zakucavanjem ispravlja promašaj saigrača - 48:42.

Ledej zatim gazi liniju pri šutu za tri i pogađa.

19:57

STRELCI NA POLUVREMENU

FMP: Pavićević 10, Vujičić, Džouns 6 (9as), Šaranović 4, Tasić 9, Radonjić 4, Izundu 6, Smović 2, Nerandžić 5, Stepanović, Manojlović, Lakić

PARTIZAN: Kuruks, Panter 7, Vukčević, Ledej 6, Zagorac, Koprivica 3, Dangubić, Mur 5, Glas, Lesor 8 (4sk), Trifunović 11, Madar

19:52

20' - POLUVREME I POVREDA DŽOUNSA

Završeno je prvo poluvreme, FMP vodi - 46:40.

Džouns je napravio faul u napadu, Ledej se dobro postavio, ali je Panter nagazio aut liniju, pa je domaći tim imao šest sekundi za poslednji napad. Džouns je promašio poslednji napad, a onda je ostao da leži na zemlji. Uz pomoć saigrača je otišao u svlačionicu.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

19:48

18' - TRIFUNOVIĆ, PA RADONJIĆ

FMP i dalje drži prednost (43:37).

Trifunović je pogodio trojku, Stefanović je tražio minut-odmora, a zatim je Radonjić pogodio posle prodora. Ledej je promašio, a Pavićević je poentirao pod faulom Trifunovića, dao je i dodatno bacanje. Potom su poeogili Mur i Pavićević. Pavićević, prvi dvocifreni igrač na meču, je zatim napravio treću ličnu.

Izvor: MN PRESS

19:41

16' - ZAKUCAVANJE IZUNDUA

FMP odgovara na seriju Partizana (36:30).

Stepanović je napravio nesportsku ličnu, Trifunović je pogodio, ali je Mur promašio otvorenu trojku. Potom je Izundu snažno zakucao, Obradović je tražio tajm-aut.

"Šta je ovo?! Svi čekate nekog drugog, pogledajte kako prolaze. Oni su mlad tim, hoće da vas pobede ljudi!", poručio je Obradović.

Mur po povratku an teren pogađa pod faulom, pa daje dodatn bacanje, zatim Tasić poentira.

19:36

14' - MALE ČARKE, STEFANOVIĆ SMIRUJE

Panter je pogodio sa penala i smanjio minus (30:25).

Potom je došlo do malih čarki, Lesor je s leđa odgurnuo Tasića. Sudije su prišle i upzorile dvojicu igrača.

"Nemojte da pričate i da se raspravljate sa njima. Nema priče, samo košarka"; poručio je trener domaćih Nenad Stefanović svojim izabranicima na tajm-autu.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

19:30

12' - DŽOUNS SJAJAN, PA LESOR SA PENALA

Čuva FMP i dalje prednost (26:23).

Panter je ostao sam na šutu za tri i to je kaznio. Zatim je Džouns sjajnom fintom prevario Kuruksa i poentirao, a Radonjić je promašio dve otvorene trojke u kratkom razmaku. Lesor je zatim bio siguran sa penala.

19:24

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Završena je prva četvrtina, FMP vodi (24:18).

Problem za Partizan može da bude druga lična Kuruksa, bespotreban drugi faul Letonca. Potom je poslednji šut u deonici uzeo uprvo Kuruks i promašio.

Izvor: MN PRESS

19:17

8' - LESOR UZ FAUL

FMP ima prednost (21:14).

Lesor je pogodio pod faulom, dao je koš, a onda je Radonjić poentirao na drugoj strani.

19:13

6' - "PANTERI" BOLJE STARTOVALI

FMP je mnogo bolje počeo meč i stekao je prednost - 15:9.

Dobra igra domaćeg tima, posebno u reketu, crno-beli se muče. Obradović je tražio tajm-aut, besan je zbog loše igre u odbrani.

"Dali su nam 10 poena na lošu igru u odbrani i zicere", pričao je Željko svojim izabranicima.

Izvor: MN PRESS

19:06

3' - FMP VODI

Posle tri minuta igre FMP ima prednost (7:5).

Izundu je pogodio za 5:0, Trifunović je na to odgovorio trojkom, pa se upisao Koprivica, a onda je Šaranović poentirao.

19:03

1' - MEČ JE POČEO

Utakmica je počela, Nerandžić je dao trojku i tako postigao prve poene na utakmici (3:0).

18:56

POZNATE PETORKE, NEMA SMAILAGIĆA I AVRAMOVIĆA

Poznate su startne petorke. U sastavu Partizana nema povređenog Alena Smailagića i Alekse Avramovića koji ima povienu temeraturu, dok na drugoj strani nema Gereta Nevelsa koji je na dužoj pauzi zbog povrede.

FMP: Džouns, Šaranović, Nerandžić, Tasić, Izundu

PARTIZAN: Madar, Panter, Trifunović, Ledej, Koprivica

18:43

MEČ USKORO POČINJE

Početak meča u Železniku zakazan je za 19 časova.

18:17

PARTIZAN DOBIO PRVI MEČ

Prvi duel ova dva tima u "Pioniru" dobio je Partizan (74:69).

Izvor: MN PRESS

18:01

BEZ NAVIJAČA PARTIZANA

U Železniku bez navijača Partizana. FMP nije prodavao karte za ou utakmicu.

Izvor: MN PRESS

17:47

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • FMP dočekuje Partizan
  • Bez gostujućih navijača
  • Prvi meč dobili su crno-beli
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije