• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američka košarkašica uhapšena na aerodromu u Moskvi: Godinama jedna od najboljih na svijetu, Srbiji je "ukrala" zlato!

Autor Haris Krhalić

Poznata košarkašica privedena je nakon rutinske kontrole na aerodromu u Moskvi.

 Britni Griner uhapšena zbog ulja kanabisa Izvor: Profimedia

Jedna od najboljih košarkašica na svetu uhapšena je u Rusiji. Britni Griner (31), svojevremeno prvi pik na draftu za WNBA i sedmostruka učesnica Ol-stara u tom takmičenju privedena je pravdi na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, nakon što su carinici otkrili da u zemlju unosi ulje kanabisa.

Od tada se nalazi u pritvoru, a prijeti joj i višegodišnja zatvorska kazna...

Britni, koja je svojevremeno imala probleme sa zakonom zbog tuče sa svojom bivšom suprugom, pokušala je u februaru da uđe u Rusiji, gdje nastupa za Jekaterinburg.

"Dok je američka državljanka prolazila kroz zeleni kanal na aerodromu "Šeremetjevo" po dolasku iz Njujorka, pas je otkrio moguće prisustvo droge u njenom pratećem prtljagu. Nakon pregleda rengenskom opremom, službenik odjeljenja za šverc narkotika primijetio je prisustvo patrone sa uljem kanabisa", navodi se u saopštenju.

Utvrđeno je da je riječ o ulju kanabisa, a Britni je odmah prebačena u pritvor. Njoj prijeti kazna od pet do deset godina zatvora!

Inače, Britni još od 2015. godine igra za rusku ekipu Jekaterinburg i među najboljima je u ekipi. Visoka je 206 centimetara, teška preko 90 kilograma, a u karijeri može da se pohvali i sa dve WNBA sezone u kojima je bila najbolji poenter.

Taj tim, jedan od najboljih u Evropi, nedavno je napustila Džonkel Džons, a prethodnih sezona važio je za popularnu destinaciju američkih košarkašica.

Kako se WNBA sezona igra preko ljeta, najveće zvijezde te lige u Evropi nastupaju za klubove tokom ostatka godine. Britni Griner je tako osvojila WNBA titulu davne 2014. godine, a zatim i četiri Evrolige sa ruskim timom.

Ona je po dva puta osvajala zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i Svjetsko prvenstvo za košarkašice u reprezentaciji SAD. Sa svojim nacionalnim timom Srbiju je pobijedila u finalu Olimpijskih igara u Riju, kao i u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC