• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 crvena zvezda igokea
 crvena zvezda igokea

Zvezdina osveta Igokei i 24. trijumf u sezoni: Šampion 13/13 na svom parketu, sad mjesec dana čeka plej-of!

Crvena zvezda je još jednu sezonu završila na prvom mjestu ABA lige poslije ligaškog dijela, uz sve pobjede na svom parketu.

 crvena zvezda igokea  Izvor: MNPRESS

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu (85:66) na svom terenu i sezonu u ligaškom dijelu ABA lige završili bez ijednog poraza u hali Aleksandar Nikolić. Ova pobjeda je aktuelnom šampionu i lideru nakon 26 kola ove sezone bila i mala osveta za poraz od istog rivala u prvom dijelu sezone.

Igokea je u Beogradu dobro otvorila meč, ali već nekoliko minuta kasnije dogodio se preokret. Crveno-bijeli su do kraja prve četvrtine stigli na devet poena prednosti, koliko su imali i više puta tokom druge dionice. U tim trenucima meča razlika je bila i dvocifrena, ali Igokea nije rekla posljednju riječ.

Gosti iz Republike Srpske sačuvali su nešto snage za napad u trećem periodu meča, bili čak i blizu potpunog rezultatskog egala, ali je ona uslijedila nova Zvezdina serija. Praktično sa dvije dvocifrene serije Crvena zvezda je u prvom i drugom poluvremenu lomila otpor gostiju i to je bilo sasvim dovoljno za pobjedu.

Na kraju je bilo dovoljno prostora i za Marka Simonovića i Stefana Markovića, pošto su Zvezdini veterani rafalnom paljbom za tri poena uvećavali prednost. U jednom trenutku ona je bila čak 23 poena, ali je Igokea i u samom finišu odgovorila crveno-bijelima.

Zvezdu sad čeka skoro mjesec dana pauze, dok će Igokea igrati četvrtfinale ABA lige.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

14:42

KRAJ MEČA - 85:66!

Završen je ligaški deo ABA lige za Crvenu zvezdu i Igoeku. Crveno-beli su se "osvetili" za poraz u prvom delu sezone i upisali svoj 24. trijumf u regionalnom takmičenju.

14:32

35. minut - Igokea nema odgovor!

Prednost Crvene zvezde samo raste i trenutno je čak 23 poena. Nakon pogotka Ostina Holinsa rezultat je 74:51.

14:23

Kraj treće četvrtine - 63:47!

Uspela je Crvena zvezda da odbije napade Igokee, a zatim i da sa osam uzastopnih poena u poslednjem minutu stigne do ubedljive razlike.

Izvor: MNPRESS

14:19

28. minut - 13 poena razlike!

Maksimalna prednost za crveno-bele na današnjem meču. Trenutno je 60:47 u hali Aleksandar Nikolić, iako je Igokea tokom treće deonice uspevala da stigne i na samo jedan posed zaostatka.

14:06

22. minut - Gosti bolje počinju

Serijom od četiri poena Igokea je gotovo prepolovila prednost Crvene zvezde.

13:51

POLUVREME - 43:33!

Nikola Kalinić je najefikasniji igrač nakon dve četvrtine sa 11 postignutih poena, a u dresu Zvezde prati ga tandem Amerikanaca. Volters ima 7, a Holins 6 postignutih poena.

U redovima Igokee najviše poena ubacio je Tanasković, koji je postigao osam.

13:48

20. minut - Raste prednost Zvezde!

Nakon kratke serije Igokee, Crvena zvezda je ekspresno odgovorila.

Nikola Kalinić je pogodio trojku, pa ukrao loptu Radanovu, a Aron Vajt položio u obruč za 43:33!

Izvor: MN PRESS

13:43

17. minut - Tu je Igokea!

Nakon nekoliko odličnih napada gostiju prednost Zvezde smanjila se na samo tri poena. Trenutno je 32:29 u Beogradu.

13:35

14. minut - Zvezda održava prednost!

Crveno-beli su u prvoj četvrtini stekli devet poena prednosti, a povremeno je ta razlika bila i dvocifrena. Ipak, Igokea ne odustaje i uspeva da se spusti na jednocifren zaostatak.

13:29

Kraj prve četvrtine - 20:11!

Iako je Crvena zvezda nešto sporije otvorila susret u Beogradu, preokret u finišu prve četvrtine doveo ih je do ubedljive prednosti. Serijom koja je trajala nekoliko minuta crveno-beli su stigli do 20:11, uz 12 uzastopnih poena.

13:19

Zvižduci za Radanova!

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde dobio je priliku u finišu prve deonice, a navijači u hali Aleksandar Nikolić zvižducima su dočekali košarkaša Igokee. Aleksa Radanov ponikao je u redovima crveno-belih, dva puta je išao na pozajmicu u FMP, a od 2021. godine je u Igokei.

Izvor: MN PRESS

13:12

6. minut - Prednost Igokee!

Gosti iz Republike Srpske imaju prednost u ranoj fazi meča - 8:11.

13:04

Počinjemo!

Ognjen Kuzmić je prvi stigao do lopte na početku meča, pa je Crvena zvezda imala prvi napad. Ipak, Nejt Volters nije pogodio.

12:50

Prvi meč!

Zvezda je ove sezone pretrpela samo dva poraza u ABA ligi, a jedan od njih desio se na gostovanju Igokei (75:68). U tom meču crveno-beli nisu bili ni blizu svog nivoa, pa su izabranici Dragana Bajića lakše nego što je iko očekivao stigli do pobede.

Već nakon prvih 10 minuta bilo je sedam razlike za domaći tim, a ekipa iz Laktaša dominirala je u drugoj četvrtini. U tom delu igre bilo je 23:8, što Zvezda nije mogla da nadoknadi do kraja susreta.

12:30

TABELA!

Ovako trenutno izgleda ABA liga:

Standings provided by SofaScore LiveScore

11:55

Dobar dan!

Crvena zvezda i Igokea u neobičnom terminu - od 13:00, igraju poslednji meč u ligaškom delu ABA lige ove sezone. Taj susret nema rezultatski značaj jer su pozicije na tabeli već osigurali, ali će biti zanimljivo u derbiju koji se igra u Beogradu.

Ostanite uz Mondo i pratite tekstualni prenos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije