• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić se ne predaje - razbio je moćni Golden Stejt! Jokićev najgori saigrač dao najvažniji koš!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić sa Denverom slavio u četvrtom meču plej-of serije protiv Golden Stejta. Nastavlja se borba...

 denver pobijedio golden stejt Izvor: Profimedia

Serija se vraća u San Francisko! Nikola Jokić nije dozvolio "metlu", Denver se nije predao, nije bilo "čišćenja", već će se igrati peti duel između Denvera i Golden Stejta.

Za to se postarao fenomenalni Jokić (37, 8sk, 6as). MVP je još jednom pokazao da ni on ni ekipa nemaju namjeru da se predaju, čak ni u situaciji kada su pritjerani uza zid i kada nema drugog rješenja. Na kraju su slavili poslije prave drame - 126:121 (26:21, 37:31, 35:37, 28:32).

Možda će vas zanimati

Mogao je meč da bude riješen i ranije, Nagetsi su vodili većim dijelom utakmice, čak i sa dvocifrenom razlikom, ali su Voriorsi pronalazili način da se vrate u igru. Na kraju je šut za pobjedu postigao Jokićev najgori saigrač i čovjek koji je najčešće bio na udaru - Vil Barton. On je dao trojku koja je potvrdila trijumf poslije odličnog poteza i dodavanja Jokića.

Pored Jokića su se istakli Monte Moris (24, 5as) i Eron Gordon (21, 6sk), na drugoj strani su najefikasniji bili Stef Kari (33, 8as) i Klej Tompson (32).

Okršaj je počeo žestoko, tako što je Drejmond Grin prstom u oko udario Nikolu Jokića. Srpski centar je ostao da leži, uslijedilo je koškanje, pa je Nikola krvavih očiju nastavio da igra. Voriorsi su bolje krenuli, ali se onda raspucao Jokić. Nevjerovatni Nikola je za 10 minuta dao 18 poena, više nego cijela ekipa Golden Stejta (23:17).

Dok je Nikola odmarao, Kazins je donio prvu dvocifrenu prednost (31:21), da bi onda Hajlend pogodio tri uzastopne trojke za ogromnu prednost (40:23). Očekivano, gosti se nisu predali, našli su način da se vrate u igru, dok su glavni Jokićevi "pomoćnici" Vil Barotn i Monte Moris prve poene dali tek u 22. minutu. Na pauzi je domaćin imao vođstvo (63:52), a Stiv Ker veliki problem, jer je Klej Tompson dobio četiri lične greške u prvom dijelu.

Kako je počelo drugo poluvrijeme, tako je Tompson "namejstio ruku", počeo je da pogađa iz svih pozicija, dao je sedam poena u nizu, nisu imali rješenje za njega. Tada je konačno Moris pronašao šuterski ritam, Jokić je nastavio da igra dobro, ali je na ulasku u posljednji kvartal na semaforu stajalo 98:89 za Denver. I to sve u momentima dok se Kari mučio sa šutom (2/8 za tri), uz čak četiri promašena penala za tri deonice. Jokić je u odlučujući kvartal ušao sa 33 poena!

Odlučujuću četvrtinu Meloun je počeo sa Jokićem na klupi. Ker se odlučio za nisku petorku sa šuterima i izostanak Jokića je surovo kažnjen spuštanjem zaostatka (100:94). Nikola se vratio u igru, ali su gosti bili raspucani, pa je na nešto više od tri minuta pre kraja bilo samo "+3" (115:112).

Grin je završio meč zbog šestog faula na dva mintua do kraja, Kari je zatim pogodio pod faulom i izjednačio (119:119), pa je Moris napravio kardinalnu grešku i bacio loptu u aut umjesto Bartonu. Kari je zatim pogodio za dva i vođstvo (119:121). Jokić je potom pogodio za izjednačenje (121:121). Tompson je promašio trojku, Vigins je promašio zakucavanje, lopta je bila za Nagetse. Moris je poentirao, a onda je Barton postigao najvažniji šut na utakmici!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC