• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri se dive srpskim majstorima, Nikoli i Vasi - apsolutna dominacija! Micić otkrio da nisu bliski i kako se dopisuju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dok u Americi ističu uspjehe srpskih košarkaških čarobnjaka, Vasilije Micić je pričao o odnosu sa Nikolom Jokićem.

 Vasilije Micić i Nikola Jokić drugu godinu zaredom MVP Evrolige i NBA Izvor: Profimedia/MN Press

Vasilje Micić je ponovo prvak Evrope. Sa Efesom je odbranio šampionsku titulu i došao do još jednog pehara. Sa 23 poena u finalu protiv Reala je bio najzaslužniji za uspjeh turskog tima.

Dobio je poslije meča i nagradu za najkorisnijeg igrača fajnal-fora (MVP), a sa tom nagradom i evroligaškim peharom je došao na konferenciju za medije, a onda ga je trener Ergin Ataman u jednom trenutku otjerao u svlačionicu.

Možda će vas zanimati

Nije skidao osmijeh sa lica Micić dok je oko vrata nosio mrežicu sa jednog od koševa iz "Arene" kao uspomenu na ogroman uspjeh i sve što je uradio sa klubom.

"Čestiam svojim saigračima, ovo je veliki uspjeh za nas, ne želim da zvučim pametno i da pričam mnogo. Nemam riječi. Ne mogu da vjerujem da smo uspjeli. Veoma sam srećan. Želim da se zahvalim svima koji su iz Turske došli da nam pruže podršku, oni su veliki dio ovoga, nadam se da smo ih učinili ponosnim, nadam se da ste uživali", rekao je Micić.

Pogledajte

00:24
Finale evroliga
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Srbija tako ima dva igrača koja su u dvije uzastopne godine osvajali MVP nagrade. Nikola Jokić u NBA ligi i Micić kao MVP dva fajnal-fora.

"Nisam blizak sa Jokićem, ima svoj poseban svijet, unikatan je. Poseban, skroman, ne znam kako je uspio u svemu, najbolji je igrač na svijetu. Kada god se čujemo, kratke su i iskrene poruke. Zajednički cilj nam je da predstavljamo svoju zemlju. Srećan sam i ponosan. Mi smo mala zemlja, prepoznaju nas, poznati smo zahvaljujući njemu takođe. Podržavam ga, nadam se da sam uspio da pomognem sa ovakvim uspjehom."

Koliko je tačno da se njihovi uspjesi prepoznaju dokazano je i u subotu uveče, kada je poznati košarkaški portal "Klač points" (clutchpoints) na svojim zvaničnim društvenim mrežama objavio poruku kojom veliča njihov uspjeh. "Srpska košarka je trenutno na potpuno drugom nivou. Nakon što je Jokić obezbijedio drugu MVP nagradu NBA lige u nizu, Vasilije Micić je osvojio drugu uzastopnu nagradu MVP Fajnal-fora Evrolige, nakon što je u polufinalu dao odlučujuću trojku za pobjedu svog tima. Apsolutna dominacija!", navedeno je.

Zbog fenomenalnih Micićevih partija, sve više se  priča o njegovom odlasku u NBA ligu.

"Rekao sam Šejnu Larkinu poslije meča da bih mogao polako da bataljujem sve što se tiče mojih želja i uspjeha. Igrati u Beogradu, nemam šta da kažem. Mislio sam da je prethodni u Beogradu fajnal-for biti posljednji. Bogu hvala pružila se još jedna šansa, bio sam uspješniji. Nemam planove za budućnost. Imamo do kraja sezonu. Želim stvarno da uživam u trenutku. Ne znam da li bi prije kod svojih, sa drugarima, sa trenerima. Presrećan sam", kazao je Vasa.

Pogledajte

00:21
Finale evrolige proslava
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Onda su konferenciju prekinuli njegovi saigrači. Došli su i "okupali" i Atamana i Vasu, isprskali su ih vodom.

"Jel bezbjedno da nastavim da pričam", nasmijao se Micić kada su saigrači otišli.

Novinare je zanimalo i šta razmišlja u prelomnim momentima mečeva. Protiv Olimpijakosa je dao trojku u posljednjim sekundama, sada je u finalu bio odličan.

"Mogu da pričam samo o sebi, ne znam šta prolazi kroz glavu saigračima, posebno Šejnu. Ne razmišljam mnogo, čitam trenutnu situaciju. To je savjet od trenera Atamana, koji shvata šta znači igrati u trenutku. Možeš nekad da nađeš momenat, teško je rivalima da preipostave šta ćemo raditi. Trudim se da donesem najbolju odluku i to je to. Igramo spontano. Šutirao sam ovakve šuteve toliko puta u karijeri, možda djeluje da radimo nešto posebno, ali radimo u momentu, vjerujemo u sebe. Ne dolazim sa posebnim planom, naravno da pratim plan igre, ali odluke donosim u trenutku", poručio je Micić, koji će zauvijek pamtiti uspjeh u Beogradu ovog vikenda, kao što će i Beograd i Srbija zapamtiti njegove časove košarke u Štark areni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC