• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Kalinić ispisao istoriju ABA lige i pokazao kako igra šampion!

Autor 000

Najbolji igrač Zvezde najzaslužniji je za to što njegov tim ima meč-lopte za osvajanje titule i plasman u Evroligu.

 Nikola Kalinić prvi igrač u ABA ligi sa pet trojki bez promašaja Izvor: MN PRESS

Burna završnica derbija Crvene zvezde i Partizana bila je glavna tema poslije drugog derbija u finalu ABA lige i pobjede crveno-bijelih. Tako je nepravedno u drugi plan pala sjajna igra najboljeg igrača lige - Nikole Kalinića.

Lider Crvene zvezde ubacio je 25 poena i igrao šampionsku košarku u kojoj je njegov napadački učinak bio samo jedna od sjajnih stvari koje je radio. I uz to je ispisao istoriju ABA lige, jer je postao prvi igrač koji je u plej-ofu na Jadranu ubacio pet trojki u jednoj utakmici bez promašaja. To je objavio pedantni statističar Miroslav Nađ, autor podkasta "Košarkaški mazohisti".

Pored velikog doprinosa i u odbrani, važan je i podatak da Kalinić u četiri ovosezonska duela protiv Partizana ima prosjek od pet asistencija po meču. I to je postavio kao svoj standard, čime je samo potvrđeno koliko učestvuje i u organizaciji igre crveno-bijelih. Tako je i u nedjelju, u posljednjem napadu, Luki Mitroviću iz gužve dodao loptu da istrči sam u kontru i da potvrdi još jednu pobjedu Zvezde u finalu. 

"Njegovo prirodno mjesto je trojka, često igra četvorku, čuva protivničke krilne centre, učestvuje u skoku, igra oštru odbranu i vođa je Tvezde. To igrači osećaju i tako se ponaša. Odigrao je sasvim dobro i prošlu utakmicu, ali nije davao koševe. Kad je video sad kako idu stvari, preuzeo je odgovornost i bio najbolji igrač utakmice", rekao je za Arenu poznati srpski trener Vlade Đurović.

Izvor: MN PRESS

U momentima u kojima je Aleksa Avramović trojkama utišavao Pionir i donosio Partizanu prednost u završnici, Kalinić je ostao miran i uzvraćao hicima iz distance, čime nije dopustio Zvezdi da zastane. U igri je proveo više vremena od svih igrača u oba tima (33 i po minuta), a i indeks korisnosti (29) i najbolja "plus-minus" statistika (+7) dokazuju da je odigrao sjajno, što je bilo vidljivo i golim okom.

Na kraju sezone u kojoj je proglašen za najboljeg igrača lige, Kalinić pokazuje zašto je ovogodišnji izbor za MVP-a regiona bio jedan od lakših od kada se igra "jadransko" takmičenje. I zašto ga Svetislav Kari Pešić smatra "najbitnijim igračem reprezentacije".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC