• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA i FIBA rade na zajedničkom projektu! Talentovani srpski košarkaši uče od superstarova - njih četvoro ide u Italiju!

Autor Haris Krhalić

Na kampu u Italiji učestvovaće Lazar Gačić, Bogoljub Markoivć, Ognjen Stanković i Marija Avlijaš. Treniraće ih Danilo Galinari, Terens Men...

 FIBA i NBA projekat Košarka bez granica Izvor: Profimedia/MN Press

FIBA i NBA rade na zajedničkom projektu. Te dvije organizacije su saopštile da će biti dio kampa "Košarka bez granica" koji će se održati u Milanu od 1. do 4. juna.

Tamo će učestvovati i četvoro srpskih talentovnaih sportista, kod dječaka su to Lazar Gačić, Bogoljub Marković i Ognjen Stanković, dok će djevojčice predstavljati Marija Avlijaš. Njih će trenirati NBA asovi poput Danila Galinarija (Atlanta), Terensa Mena (LA Klipers) i Kembe Vokera (Niksi).

Biće tu i američki treneri poput šefa struke Memfisa Tejlora Dženkinsa, Dejvida Adelmana (Denver), Džonija Brajanta (Niksi), Edniša Karija (Portland), a učestvovaće i kapiten košarkašica Italije Sabrina Ćinili. Jedan od direktora kampa je Mairn Sdlaček.

"Igrači i treneri će voditi kampere kroz različite aktivnosti, uključujući vježbe efikasnosti kretanja, ofanzivne i defanzivne veštine, takmičenja za tri poena, utakmice 5 na 5 i sesije razvoja životnih vještina i liderstva. Na ceremoniji posljednjeg dana kampa biće dodjeljena priznanja MVP BWB Evrope 2022, MVP u odbrani, šampion u šutiranju za tri poena, kao i nagrada Patrik Bauman za sportsko ponašanje dječacima i djevojčicama koji se ističu na terenu i kao lideri", navodi se u saopštenju.

Bivši učesnici ovog kampa su i sadašnji NBA igrači poput Galinarija, Denija Avdije, Kilijana Hejsa, Darija Šarića, Jonasa Valančijunasa...

"Veoma smo srećni što se vraćamo u Italiju, posebno jer je prvo izdanje ovog kampa održano tamo 2001. godine. Radujemo se još jednom partnerstvu sa njima i NBA ligom, a cilj nam je da obezbjedimo kvalitetan program za buduće zvijezde Evrope", rekao je Zoran Radović, sportski direktor FIBA nacionalnih saveza.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC