• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan objavio rezultate ekspertize - sudije pogriješile 3 puta u posljednjem minutu!

Autor 000

KK Partizan je objavio rezultate ekspertize ABA sudijske komisije poslije dramatičnog poraza u drugom meču finala protiv Crvene zvezde.

 KK Partizan o suđenju poslije poraza od Zvezde Izvor: MN PRESS

Drugi meč finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana donio je mnogo bure. Crveno-bijeli su slavili 85:81, ali u taboru crno-bijelih nisu bili zadovoljni suđenjem u završnici tog susreta.

Zvezda je pobjedom stigla do 2:0 u seriji koja se igra na tri pobjede, a dva dana nakon meča, KK Partizan se oglasio o rezultatima ekspertize suđenja, tvrdeći da su u završnici meča bili oštećeni.

KK Partizan je izdao saopštenje u kojem su istakli da su tražili sudijsku ekspertizu nakon odluka iz završnice pomenutog meča.

"Rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima i oni glase: sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana i četiri sudijske greške na štetu Crvene zvezde."

No, iz Partizana su posebno istakli određene aspekte ekspertize komisije ABA lige.

"Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u posljednjoj četvrtini bio četiri na štetu Partizana i nula na štetu Crvene zvezde. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u posljednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi prije kraja, kao i dosuđen prestup Lesora poslije izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi prije kraja.

Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše.

KK Partizan izražava nadu da nakon ove ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji", navodi se u saopštenju KK Partizan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC