• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović progovorio o budžetima Zvezde i Partizana! Iznio detaljne podatke, pa poručio: Zvezda igra u jačem takmičenju

Autor Haris Krhalić

Nebojša Čović je uoči majstorce finalne serije ABA lige pričao i o budžetima vječitih.

 Nebojša Čović o finansijama i Ostoji Mijailoviću Izvor: MNPRESS

Pred petu utakmicu finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana Nebojša Čović je odlučio da se oglasi. Pričao je o utakmicama, ali i o finansijama vječitih rivala.

Predsednik crveno-bijelih je podsjetio na UPPR koji je urađen 2011. godine i ispričao je da je isplaćeno 10 od 12 miliona evra duga i da su preostala dva miliona i nešto isplatili na dva i pod osto neobezbjeđenim povjeriocima.

"Nama je u petak, pred četvrtu utakmicu došla budžetska inspekcija ministarstva finansija sa nalogom za inspekcijsku kontrolu. Dobili su sve podatke i dobiće sve dalje što budu tražili. Neka utvrde koliko je kome para dala država. Ne treba da se gleda samo koliko para je došlo od budžeta države, već i od preduzeća koje su tu. Ja sam kao igrač devet godina proveo u Partizanu, ali treba i tamo provjeriti da li su svi igrači i treneri u stalnom radnom odnosu, Zvezda sve to uredno plaća", počeo je Čović izlaganje na "TV Prva".

Poslije kratke pauze je nastavio da objašnjava situaciju.

"Dugujemo PDV u iznosu od 67 miliona dinara, to je oko 572.000 evra. Ništa drugo ne dugujemo državi. Na to treba da ide kamata, koju treba da sredi budžetska inspekcija. Dug ćemo platiti, mi smo transparentni. Mi smo u februaru objavili sve podatke, za 11 sezona smo potrošili 69.748.000 evra. Za tih 11 sezona smo našim poslovima obezbijedili 46.606.000 evra, država nam je dala 23.141.000 evra. Procentualno nam je davala oko 33 odsto budžeta, dok smo 67 mi obezbijedili."

Tada ga je voditeljka prekinula i spomenula da je dan ranije Ostoja Mijailović rekao da je Partizan od države dobio oko 3.800.000 evra.

"Mi smo od grada dobili 2.483.000 evra, dobili smo još 2.704.000 evra. Dobili smo 5.187.000 od države. Podaci zaključni sa 1. junom 2022. godine. Mi igramo i veći rang takmičenja, u Evroligi smo. Kada napravite fajnal-for Evrolige u Beogradu, zaradite 30-40 miliona evra."

Na kratko se vratio na dešavanja sa dosadašnjih mečeva finalne serije.

"Postoji velika razlika i u ponašanju naših igrača, ne pleze se, ne pokazuju srednji prst, ne hvataju se za međunožje, kada gubimo tih tugujemo, kada pobjeđujemo radujemo se u okviru fer-pleja. Ovde ima mnogo glume."

Potom je tema vraćena na finansijski dio.

"Nka svako položi svoje račune i neka odgovara na svoje. I Zvezda i Partizan treba da igraju Evroligu, to bi smanjilo tenzije. Rivalstvo postoji od kada klubovi postoje. Mi sada plivamo u nekim ružnim vodama."

Uslijedilo je pitanje voditeljke da li bi došao u studio i sjedio sa predsjednikom Partizana Ostojom Mijailovićem.

"Ne, ne bih sjedio više sa njim. Sa nekim ko mi pljuje porodicu, jer odgovara za ono što se dešava na utakmicama Partizana, kao što ja odgovaram za to šta se dešava na mečevima Zvezde. Pokušao sam sa dotičnim da se dogovorim u Areni, svjedok je Goran Grbović. Nije ispoštovao dogovor", zaključio je Čović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC