• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA kaznila Bosnu zbog Vučurovića

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zabranila je Bosni angažovanje novih igrača zbog dugovanja Nikoli Vučuroviću od oko 90.000 evra.

 FIBA kaznila Bosnu zbog Vučurovića Izvor: MONDO

"Studentima" se kaznom zabranjaju registrirovanje novih igrače iz inostranstva, ali će iz sarajevskog kluba tražiti tačno tumačenje propisa s obzirom na to da je ovo situacija koja se baš i ne dešava često.
Ali, jedno je sigurno, sankcije će biti na snazi sve dok Bosna ne isplati dug Vučuroviću.

"Kada budemo imali rješenje, kontaktiraćemo ne samo Vučurovića nego i sve ostale prema kojima klub ima obaveze. Nadamo se da ćemo dio odgovora dobiti nakon sjednice Skupštine i konstituisanja novog Upravnog odbora", izjavio je direktor Bosne Admir Bukva sarajevskim medijima.

Planove novog rukovodstva nestrpljivo očekuju u aktuelnom igračkom kadru. Prema Bukvinim riječima, niko još nije najavio odlazak, ali nastavak saradnje zavisi od mogućnosti rješenja barem dijela nagomilanih finansijskih problema.

"Postoji obostrani interes da s većinom prvotimaca nastavimo saradnju, ali klub prije toga mora znati šta im može ponuditi. Isto se odnosi i na stručni štab".

Damir Zeljković prihvatio je "vruć krompir" i priveo sezonu kraju kao glavni trener Bosne nakon što je prethodno bio pomoćnik Dejanu Parežaninu. O mogućem ostanku odlučiće nakon što sazna poklapaju li se njegovi planovi s očekivanjima klupskih čelnika.

"Što se tiče ekipe, igrači bi iduće sedmice trebali početi s radom prije ljetnog odmora, ali opet, sve zavisi od situacije u klubu i stava rukovodstva", rekao je Zeljković.

Pod ugovorom s Bosnom: Marko Radić, Dino Hodžić, Amin Hot, Eldin Čamdžić, Edin Rešidović, Marko Vuković, Srđan Damjanović (bekovi), Filip Krušlin, Nermin Buza, Ali Demić, Marko Batina (krila), Ernad Mujić (centar).

Slobodni igrači: Muhamed Pašalić, Suad Šehović (bekovi), Božo Đurasović (krilo), Emir Zimić, Dženan Rahimić, Aleksandar Damjanović (centri).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC