• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadaju Zvezdu poslije 44 dana pauze: Partizan odustao, a FMP tek sad igra finale

Autor Haris Krhalić

Nenad Stefanović želi da se njegova ekipa što bolje pokaže u finalnoj seriji KLS nakon duge pauze koju su imali.

 FMP Zvezda najava finala KLS Izvor: MN PRESS

Vrijeme je za finale! Crvena zvezda i FMP u petak (19.00) počinju finalnu seriju Košarkaške lige Srbije. Crveno-bijeli su ranije ove sedmice savladali Megu u majstorici i tako obezbijedili mjesto u borbi za trofej.

Ipak, njihov rival FMP imao je specifičnu situaciju zbog koje su imali pauzu od 44 dana između posljednjeg meča i ovog koji ih očekuje protiv Zvezde.

FMP se u finale KLS plasirao bez borbe, nakon što je Partizan odlučio da se povuče iz takmičenja. Sada će poslije duge pauze morati da se suprotstave braniocu trofeja i osvajaču ABA lige.

Trener FMP-a Nenad Stefanović je svestan da je njegova ekipa bila u neobičnoj situaciji, pošto nisu igrali od plej-ofa ABA lige i utakmica protiv Budućnosti.

“Mi smo trenirali sve vreme u ovoj pauzi i odigrali tri prijateljske utakmice protiv Spartaka, Dinamika i Mege kojima dugujemo veliku zahvalnost što su nam izašli u susret svjesni naše situacije. Treniralo se jako dobro. Neki drugi imaju mnogo utakmica, a mi mnogo treninga, a naš kondicioni trener je izračunao da smo odradili 360 treninga u sezoni sto je zaista puno", počeo je Nenad Stefanović.

U FMP-u se posebno ističe vrlo mlada bekovska postava. "Panteri" će osim iskusnijeg kapitena Marka Radonjića imati trojicu igrača rođenih u ovom vijeku. To su Milutin Vujičić (2002), Nikola Manojlović (2002), Nikola Šaranović (2003).

“Sada smo još mlađi u prosjeku u odnosu na ABA ligu. Igraćemo kao što je poznato u promijenjenom sastavu bez Brajsa Džonsa, ali i bez Gereta Nevelsa koji je igrao seriju protiv Budućnosti na svoju odgovornost potpuno nespreman zbog dobro poznatih okolnosti. Od prosjeka godina je osjetnije da će našu spoljnu liniju činiti igrači 2002. i 2003. godište – Vujičić, Manojlović i Šaranović. Mislim da će nam to biti najveći benefit."

Stefanović se detaljnije osvrnuo na prvi meč finalne serije protiv Crvene zvezde.

"Tokom sezone smo pokazali veliki kvalitet da smo sa svima igrali konkurentno bez obzira na sastav koji smo imali u tom trenutku. Nikome nismo prijetili, ni timovima koji su u našem rangu, a kamoli timovima koji su favoriti. Naša želja je da vidimo poslije 44 dana pauze kako izgledamo na terenu i naravno da nam je želja da pobijedimo. Ukoliko budemo imali i promil šanse siguran sam da ćemo to uraditi, ali znamo jako dobro ko je favorit i protiv kakvog tima igramo", rekao je Stefanović.

Prvotimac Nikola Manojlović došao je u FMP u toku sezone, pokazao obrise velikog potencijala, a sada će imati i značajno veću ulogu u timu što je i zaslužio svojim napornim radom.

"Nakon mjesec i po dana pauze došao je red da igramo finale Košarkaške lige Srbije. Protivnik nam je Crvena zvezda, najbolja ekipa u regionu. Neće nam biti potrebna nikakva dodatna motivacija da odigramo najbolji mogući meč u petak, stvarno smo trenirali veoma jako dok smo čekali sa kim ćemo i kada ćemo igrati narednu utakmicu. Napornim radom mislim i da smo zaslužili plasman u finale kakve god bile okolnosti koje su do toga dovele. Daćemo sve od sebe, moramo da budemo fokusirani i da probamo da odgovorimo Crvenoj zvezdi fizički na najbolji mogući način", rekao je Manojlović.

Finalna serija KLS igra se na dvije pobjede.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC