• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pisali ste da je Teodosić odstranjen, precrtan... Pešić prvi put progovorio o kapitenu Srbije: Ovo je istina!

Autor Dragan Šutvić

Svetislav Pešić je pred medijima danas odgovarao na mnoga pitanja, između ostalog i na "goruću temu" u prethodnih sedam dana - gdje je Miloš Teodosić?

 pešić o teodosiću  Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić obratio se danas medijima prvi put otkako je u javnost "isplivalo" da je precrtao Miloša Teodosića sa spiska za Eurobasket.

Sedam dana nakon što je Teodosić "ispao" iz kombinacije za Eurobasket, uz mnogo nagađanja u javnosti pošto se KSS nije zvanično oglasio, Pešić je odlučio da stavi tačku na priče i pred novinarima je naravno prvo odgovorio na pitanje koje je intrigiralo celu Srbiju.

"Vidim da su ovakve odluke izazvale različite stavove i komentare pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Ono što se meni po prvi put dešava da ja nisam stigao da informišem ekipu,a već su svi portali objavili da je Teodosić eliminisan i odstranjen iz ekipe, Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani", rekao je Pešić.

"Odluka je bila zajednička da mi ne moramo tu da se javljamo, sada možete da mi postavite pitanja. Naš posao je ekipa, koja je informisana malo kasnije nažalost. Što se tiče Teodosića sa njim je obavljen dosta dobar razgovor. Moja odluka nije laka ne samo zato što je on dugo u reprezentaciji nego za svakog igrača nije laka. Možda je on malo iznenađen, ali to je sastavni dio sporta. Ja sam njemu rekao da ne mogu nakon svega što sam vidio od njega i od drugih na njegovoj pozicji, da ne mogu da mu ponudim status i mjesto u reprezentaciji kakav je do sada imao. Bilo je dileme, mnogo razgovora na tu temu, pa je u jednom momentu razmišljano da je on kapiten i da je mnogo uradio i da treba da bude dio ekipe, da bude bekap igrač. Njemu sam rekao da je to razmišljanje, ali on nikada nije bio bekap igrač, a iskreno sam njemu rekao da imam boljih igrača na toj poziciji. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, već od igrača koji najbolje između sebe funkcionišu."

"Rekao sam mu da ne mogu ponuditi status koji je imao u reprezentaciji i da se okrećem igračima koji mogu više da daju državnom timu".

Pešić je objasnio da je svjestan koliko je Teodosić uradio za ekipu i bilo je razgovora na temu da bude "bekap", međutim kako nikada nije bio igrač sa klupe - selektor mu je rekao da ima boljih igrača od njega za tu poziciju.

"Zahvalio se i ja sam mu se zahvalio zbog toga kako je prihvatio odluku", dodao je Pešić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC