• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor skratio spisak za jedno ime - "Niko nije odstranjen": Trojica su povrijeđena, ali ne odustaju od Evropskog!

Autor Dragan Šutvić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić donio je odluku o skraćivanju spiska igrača na koje računa ovog ljeta.

 pešić nije skratio spisak  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nakon mnogo bure u srpskoj košarci, selektor Svetislav Pešić oglasio se na konferenciji za novinare! Na konferenciji održanoj u Beogradskoj areni, selektor srpskih košarkaša saopštio je spisak igrača na koje će računati za dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali i Evropsko prvenstvo koje nas čeka u septembru. On je za samo jedno ime kraći od spiska sa početka priprema!

Očekivano, na spisku nema Miloša Teodosića, o čijem je izostanku bilo najviše polemike u domaćoj javnosti prethodnih dana. Plejmejker koji je od 2007. godine bio dio nacionalnog tima sada će prvi put zdrav propustiti neki veliki turnir Srbije, što bi mogao da bude i kraj njegove karijere u reprezentativnom dresu.

Teodosić je u ovom trenutku jedini košarkaš Srbije koji je otpao sa selektorovog spiska, a Svetislav Pešić je detaljno govorio o razgovoru koji su njih dvojica vodili nakon što je doneta ova teška odluka.

Pored Teodosića, prethodnih dana se mnogo pričalo o povredama dvojice košarkaša koji su bili "već viđeni" u timu za Evropsko prvenstvo. Aleksa Avramović obnovio je povredu ruke koju je zaradio na kvalifikacionom meču protiv Letonije, dok je NBA šampion Nemanja Bjelica povrijedio list tokom priprema reprezentacije.

Njih dvojica će ostati uz nacionalni tim, iako u ovom trenutku nije sigurno da će moći da nastupe na Evropskom prvenstvu. Slična situacija je i sa Alenom Smailagićem, koji će se pored doktora u reprezentaciji u oporavku konsultovati i sa Partizanovim lekarima.

Što se tiče ostatka tima, selektor Pešić nije želi da lomi preko koljena", pa će i u nastavku priprema nekoliko igrača biti otpisano sa spiska iskusnog stručnjaka. Za kvalifikacione mečeve protiv Grčke i Turske, kao i Evropsko prvenstvo na kojem Srbija želi zlato, selektor Pešić će tek kasnije odrediti konačan spisak od 12 košarkaša.

Skraćeni spisak selektora Svetislava Pešića: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Alen Smailagić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC