• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbima je gorak ukus u ustima kad pomisle na nas: Dragić se sjetio finala Eurobasketa - "Dončić je tada tek počinjao..."

Autor 000

Goran Dragić se raduje što će imati priliku da brani titulu prvaka Evrope, a prije toga Sloveniju čeka pripremni meč protiv Srbije.

 Dragić o finalu Eurobasketa - Srbima je gorak ukus u ustima kad pomisle na nas Izvor: Profimedia

Bliži se 1. septembar i početak Evropskog prvenstva u košarci, a bliži se i srijeda, kada će od 20.15 časova biti odigrana repriza finala posljednjeg Eurobasketa.

Slovenija će ugostiti Srbiju, a u njihovim redovima igraće ponovo Goran Dragić (36). Košarkaš Čikago Bulsa govorio je o selekciji Slovenije koja je 2017. pobijedila Srbiju u finalu, kao i o svom saigraču Luki Dončiću.

Prije pet godina, Dončić je debitovao na velikim takmičenjima, a odmah je poveo Sloveniju ka zlatnoj medalji. Dragić kaže da je od tada zvijezda Dalasa mnogo napredovala.

"Razlika između Luke 2017. i sada je dan i noć. Tada je tek počinjao svoju karijeru na najvišem nivou, a danas svi znamo šta njegovo ime znači u svijetu košarke. Prije pet godina je debitovao za nacionalni tim, a sada je vođa i ja ću ga pratiti", izjavio je Dragić.

Sloveniju je tada predvodio kasnije selektor Srbije Igor Kokoškov, a sada je na toj poziciji Aleksandar Sekulić.

"Razlika je možda manja nego što inicijalno djeluje. Zašto? Sašo je mnogo naučio od Igora, ali i dodao štošta svoje. On je sjajan trener. Najveća razlika je u jeziku, Igor je sa nama komunicirao na srpskom, što za nas nije problem, a Sašo, naravno, priča na slovenačkom. On je lokalni trener i drago mi je što radim sa njim", objasnio je iskusni plejmejker.

U srijedu uveče u Stožicama, Slovenija dočekuje Srbiju u sklopu priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i početak Evropskog prvenstva.

"Srbi vjerovatno imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas. Pobijedili smo ih u finalu. Utakmice protiv njih su uvijek spektakl. Oni su među najboljima na svijetu", poručio je Goran Dragić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC