• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kobijev trejd je bio gotov, trebalo je da napusti Lejkerse!

Autor 000

Kobi Brajant trebalo je da dođe u Dalas i da zaigra sa Dirkom Novickim.

 Kobi Brajant trebao da pređe u Dalas Izvor: Profimedia

Kobi Brajant je proveo cijelu karijeru u Lejkersima, stigao je 1996. godine i do 2016. je nosio dres kluba, osvojio je pet NBA titula. Sada je u javnost dospjela priča koju je malo ko znao, trebalo je da napusti tim iz Los Anđelesa.

Sve se događalo 2007. godine kada je Dalas bio nadomak da dovede legendarnog košarkaša i da napravi tandem sa Dirkom Novickim. Sve detalje oko toga ispričao je prvi čovjek Mavsa Mark Kjuban. Bilo je sve spremno za prelazak koji bi uzdrmao ligu...

"Bio sam u šou programu 'Ples sa zvijezdama' i vježbali smo baš dosta. Razgovarao sam sa predsjednikom kluba Basom i rekao mi je da misli da će da se rastanu sa Kobijem. Pamtim to dobro jer je tu bio jedan čovjek po imenu Elvis, veliki navijač Lejkersa koji mi je stalno pričao o Brajantu. Kada je počela ta priča prvo sam njemu rekao da ga dovodimo i tada se sve raspalo, bio je to 'poljubac smrti'", nasmijao se Kjuban.

Tim sa Kobijem Brajantom i Dirkom Novickim definitivno bi bio zanimljiv i bili bi među glavnim favoritima za titulu. Malo je nedostajalo da se to dogodi. Umjesto toga je u redove "jezeraša" potom stigao Pau Gasol i tim je osvojio dvije uzastopne titule.

"Generalni menadžer Mič Kupčak ga je ubijedio da ostane. Kada glavni igrač želi da ode, uradićete sve da ga zadržite. Bio bi prokleto dobar tim da je došao. Dirk mi je rekao 'Čovječe, trejdovao bih i sebe za Kobija'. Rekao sam Novickom da njega sigurno neću trejdovati i da je to cijela poenta razmene. Poslije toga su Lejkersi doveli Gasola i sve se promijenilo. U NBA ligi jedna povreda ili trejd mijenjaju sve.

Na direktno pitanje koliko je sve bilo blizu riječi predsjednika Dalasa iznenadile su i voditeljku. "Mislio sam da je gotovo", odgovorio je Kjuban i tako izznenadio mnoge ljubitelje košarke.

Nažalost, legendarni košarkaš više nije među živima. Zajedno sa svojom ćerkom Đijanom i još sedmoro ljudi poginuo je u helikopterskoj nesreći u gradu Kalabasas (Kalifornija) 26. januara 2020. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC