• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić i Bogdanović zajedno? Nažalost, samo ovaj put!

Autor 000

Bogdan Bogdanović došao je na trening reprezentacije i uzeo loptu. Zbog operacije kolena ovog ljeta nije mogao u tim, a dok je rešetao na treningu "orlova" mnogi će žaliti što nije tu.

 Bogdan Bogdanović na treningu reprezentacije Srbije Izvor: Košarkaški savez Srbije

Nažalost, Bogdan Bogdanović ni ovog ljeta nije mogao da pomogne reprezentaciji zbog više sile - povrede i operacije koljena. Srpski as u ponedeljak je proslavio svoj 30. rođendan u Beogradu, a dan kasnije je došao na trening "orlova" da im pruži podršku pred kvalifikacione utakmice protiv Grčke u Štark areni i Turske u Istanbulu, a poslije toga i na Eurobasketu u septembru.

I bez zagrijavanja i u "civilu", Bogdan je stao u ćošak terena Štark arene i šutirao trojke, da ga koliko-toliko mine želja. Velika je šteta što ovog leta nije mogao da bude u reprezentaciji sa Nikolom Jokićem, Vasilijem Micićem, Nikolom Kalinićem, kapitenom Vladimirom Lučićem...

Pogledajte

00:17
Bogdan Bogdanović
Izvor: Košarkaški savez Srbije
Izvor: Košarkaški savez Srbije

Bogdanović je početkom ljeta operisao tetivu čašice kolena i oporavljao se u SAD do kraja jula. Čim je otišao na taj zahvat, postalo je jasno da neće moći da igra za reprezentaciju, kojoj se oduvijek rado i motivisano odazivao. Nažalost, Bogdan je posljednji put igrao za Srbiju u Kini 2019, kada je bio najbolji strelac Svetskog prvenstva. Da bi sledeće godine mogao da se opet odazove i nastupi na Mundobasketu, biće veoma važno da "orlovi" ove nedelje ostvare pobjede protiv Grčke i Turske. A to neće biti nimalo lako, jer će Grci doći sa Janisom Adetokumbom u sastavu.

Kada je Bogdan u pitanju, ono što je trenutno važnije od toga je da se potputno oporavi i da sljedeće sezone u Atlanti nema problema koji su ga pratili tokom takmičarske 2021/22, kao i u plej-ofu 2021, u kojem je sa Houksima nastupio i u finalu Istočne konferencije. Ako on ostane zdrav, sigurno ćemo u narednim godinama ponovo gledati u reprezentaciji srpski NBA tandem Jokić - Bogdanović. Njih dvojica bili su dio tima u Kini 2019, kao i na Olimpijskim igrama 2016, kada je Srbija osvojila istorijsku medalju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC