• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" daleko od Mundobasketa! Debakl bh. tima u "Morači", plus 19 za Crnogorce!

Autor Dragan Šutvić

BiH je doživjela težak poraz u jednoj od najvažnijih utakmica za plasman na Mundobasket 2023.

 crna gora bih košarka  Izvor: Anadolija/Miloš Vujović

Košarkaši Bosne i Hercegovine odigrali su večeras u podgoričkoj "Morači" prvi meč odlučujućeg kruga kvalifikacija za Mundobasket 2023.

"Zmajevima" je u duelu sa Crnom Gorom trijumf od ogromne važnosti kako bi ostali u trci za plasman na planetarnu košarkašku smotru po prvi put u istoriji, ali su umjesto toga doživjeli bolan šamar:

CRNA GORA – BiH 88:69 (18:15, 23:11, 25:20, 22:23)

Možda će vas zanimati

Tokom prve četvrtine, najjači bh. košarkaški tim bio je u prednosti od najviše dva poena, ali je crnogorski tim u finišu uvodnog kvartala preuzeo kontrolu, odmakao četiri koraka (17:13), a nedugo zatim u drugoj dionici po prvi put na meču stekao dvocifren plus (27:17).

Značajna prednost zadržana je do odlaska na petnaestominutnu pauzu (41:26), a razloge ovakvog rezultata treba svakako tražiti u lošem procentu šuta za tri poena bh. ekipe, ali i dobrim brojkama "đetića" kada je riječ o pokušajima za "dvojku".

Reprezentacija BiH je tokom prve dvije četvrtine postigla samo jednu trojku iz 12 pokušaja (!?), dok su Crnogorci sa druge strane od 22 šuta za dva poena realizovali 14 (64 posto).

Inače, tokom prve četvrtine, navijači crnogorske reprezentacije, transparentom "Sreće naše sa 10 rana, viđeće Cetinje i boljih dana" i gromoglasnim aplauzom, odali su počast poginulima u masakru koji se prije nekoliko dana dogodio na Cetinju.

Nikakvih pomaka u igri bh. selekcije nije bilo u drugom poluvremenu, naprotiv...

Loše je ekipa kojom komanduje Adis Bećiragić djelovala u oba smjera, dozvolivši domaćima da u jednom trenutku dođu i do prednosti od 22 poena (57:35).

Nijednog trenutka "zmajevi" nisu ugrozili značajan kapital domaćih, koji su nakon posljednjeg oglašavanja sirene slavili trijumf razlikom od 19 poena (88:69).

Vladimir Mihailović se na kraju zaustavio na 20 poena, Kendrik Peri i Petar Popović su postigli po 15, Bojan Dubljević se zaustavio na 12 poena, dok je Nemanja Radović u pobjedi učestvovao sa deset.

Kada je riječ o ekipi BiH, Džon Roberson se na kraju zaustavio na 20 poena, Džanan Musa je uknjižio 19, a Jusuf Nurkić 13.

U narednom kolu, u subotu, BiH će u sarajevskoj "Skenderiji" ugostiti Francusku koja u ovim trenucima pred domaćom publikom igra protiv Češke. Crnogorci će na gostujućem terenu istog dana izaći na megdan Litvaniji, koja je ranije tokom dana nadigrala Mađarsku (78:88).

CRNA GORA: Dubljević 12, Ilić, Peri 15, Popović 15, Radončić 6, Drobnjak 4, Mihailović 20, Nikolić, Pavličević, Radović 10, Simonović 6, Vučeljić. Selektor: Adis Bećiragić.

BiH: Halilović 5, Musa 19, Nurkić 13, Roberson 20, Vrabac 3, Atić 2, Čampara, Gegić 4, Kamenjaš, Lazić 3, Penava, Sulejmanović. Selektor: Adis Bećiragić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC