• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 srbija grčka košarka
 srbija grčka košarka

Čudesni Jokić vodi Srbiju na Mundobasket! Drama i pobjeda za pamćenje protiv Grčke - Nikolin spektakl u Areni!

Košarkaši Srbije u Areni savladali Grčku u utakmici koju su morali da dobiju!

 srbija grčka košarka  Izvor: MN PRESS

Srbija je pobijedila Grčku u meču koji nije smjela da izgubi. Prvi od šest neophodnih koraka za plasman na Svjetsko prvenstvo je napravljen - 100:94!

Majstorije Nikole Jokića, bitni poeni Ognjena Jaramaza, nevjerovatni Janis Adetokumbo na drugoj strani, uz povredu Vasilija Micića u prvom poluvremenu. Pravi spektakl u prepunoj "Areni" u kom su uživali i Đoković i Obradović i na kraju velika pobjeda srpskog tima poslije produžetka. Nema mnogo vremena za odmor, jer već 28. avgusta gostuju Turskoj u Istanbulu.

Moglo je sve da bude riješeno i poslije 40 minuta igre, imala je Srbija "+5" (87:82) u završnici, Jokić je prije toga dao nevjerovatnu trojku, pa je potom promašio dva slobodna bacanja. Kalates je poentirao, pa onda i Dorsi, a Jaramaz je promašio koš za pobjedu.

Bio je to znak da će se igrati dodatnih pet minuta. Tamo je nastavljen okršaj Janisa i Jokića. Nikola je taj koji je na kraju izašao kao pobjednik. Doduše, navijači su bili bijesni na sudije, u više navrata se nisu oglasili iako je Nikola protestovao, na drugoj strani je Janis dobijao više faulova, ali uprkos svemu tome je tim Svetislava Pešića došao do cilja.

Veliki problem za Srbiju viđen je u organizaciji igre poslije povrede Micića. Odgovornost je preuzeo Jaramaz, Gudurić je igrao na poziciji pleja u jednom dijelu meča. Sada se čekaju izvještaji lekarskog tima i nada da povreda nije ozbiljnije prirode. Srbija mora da pobijedi Tursku i da nastavi pobednički niz...

SRBIJA: Gudurić 5, Jaramaz 15, Jokić 29 (8sk, 6as), Kalinić 6 (7as, 6sk), Lučić 14, Davidovac, Dobrić 1 (4sk), Kuridža, Marinković 9, Micić 9, Milutinov 12 (4sk), Ristić

GRČKA: Janis Adetokumbo (40, 8sk, 5as), Kalates 5 (8as), Dorsi 16, Larencakis, Papanikolau 8 (6sk), Agravanis 5, Kostas A. 6, Tanasis A. (12, 5sk), Bohoridis, Kaselakis, Luncis, Slukas 2 (6as)

22:45

DORSI BESAN, SVAĐA SE SA NOVINARIMA

Tajler Dorsi bio je besan kada je pogledao statistiku, ljut je bio kada je video da je samo Janis izvodio slobodna bacanja i da je šutirao 10/14 i da niko drugi nije šutirao penale.

"Gledam statistiku i ne mogu da verujem. Kako je moguće da samo jedan igrač šutira bacanja. Nije to razlog poraza, ako pogledate statistiku, ako nađete ovako nešto, javite mi, biću iznenađen ako nađete", rekao je Dorsi koji kao naturalizovani igrač igra za Grčku.

Izvor: MN PRESS

22:43

OVAKO IZGLEDA RASPORED SRBIJE

Srbija je pobedila Grčku i 28. avgusta je čeka gostovanje Turskoj u Istanbulu, a ovako izgledaju svi mečevi.

  • 10. novembar: Velika Britanija - Srbija
  • 13. novembar: Srbija - Turska
  • 24. februar: Grčka - Srbija
  • 27. februar: Srbija - Velika Britanija
22:40

SLEDI TURSKA!

Srbiju čeka još jedan meč koji ne sme da izgubi! U nedelju ide gostovanje Turskoj u Istanbulu. Nedelja, 28. avgust (21 čas). Turci su izgubili od Letonije i oni će biti pod imperativom pobede takođe. Predvodi ih Šejn Larkin, a na klupi je Ergin Ataman.

Izvor: Printscreen/ERT

22:35

SVAKA ČAST JARAMAZU!

"Šta reći? Bitna pobeda, prvi put smo igrali u punoj Areni posle dugo vremena. Sjajan je osećaj, hvala ljudima, stvarno je bilo sjajno videti punu Arenu. Što se tiče utakmice, nismo je otvorili dobro, dozvolili smo puno lakih poena, u tranziciji, ali kao što Luča kaže - svaka čast Jaramazu kako je izneo utakmicu jer se Vasa povredio. Svaka čast momcima kako su izgurali. Ja sam igrao plejmejkera posle 15 godina, ne znam ni sam koliko. Bitna pobeda, nadam se da Vasa nije teže povređen i da se Nedović uskoro vraća da nam pomogne", rekao je posle meča Gudurić.

"Vasina povreda? Čuli ste muk, ništa se nije čulo u Areni, svi su bili zabrinuti. Jedini pravi plejmejker, a ni Neda nije tu. Jaramazu svaka čast, moram da ga pohvalim i izdvojim", dodao je on.

Izvor: MN PRESS

22:30

PORUKA KAPITENA LUČIĆA!

Prvi se posle meča oglasio Vladimir Lučić.

"Utakmica je bila fizički zahtevna posle tri nedelje priprema, hvala publici, došla je u velikom broju i bila je podrška svima nama večeras. Rekli smo da je Grčka sjajna ekipa, sa prvom zvezdom Janisom. Videli ste večeras da iako smo radili timski dobar posao, izgubili smo Vasu u prvom delu utakmice, ali dobro je da smo se adaptirali", rekao je kapiten Lučić za Sport klub.

"Šta smo pomislili u produžetku? Gradimo timsko samopouzdanje da se vratimo u teškim trenucima, kao što nismo prelomili meč, tako smo se nekoliko puta vraćali. Tek smo tri nedelje u pripremama i sticajem okolnosti važnost ovih utakmica je velika, i večeras, sledeća u Turskoj još više i pokušavamo pre svega fizički da izdržimo ovaj ritam", dodao je on.

Izvor: MN PRESS

22:28

STRELCI

Ovako izgleda lista strelaca:

SRBIJA: Gudurić 5, Jaramaz 15, Jokić 29 (8sk, 6as), Kalinić 6 (7as, 6sk), Lučić 14, Davidovac, Dobrić 1 (4sk), Kuridža, Marinković 9, Micić 9, Milutinov 12 (4sk), Ristić

GRČKA: Janis Adetokumbo (40, 8sk, 5as), Kalates 5 (8as), Dorsi 16, Larencakis, Papanikolau 8 (6sk), Agravanis 5, Kostas A. 6, Tanasis A. (12, 5sk), Bohoridis, Kaselakis, Luncis, Slukas 2 (6as)

22:24

KRAJ!

Srbija je pobedila - 100:94!

Izvor: MN PRESS

22:19

45' - DRAMA TRAJE!

Janis je dao oba slobodna bacanja, na 23.5 sekundi pre kraja Srbija ima četiri poena prednosti, Pešić traži minut odmora - 98:94!

22:15

44' - JOKIĆ NA OBE STRANE TERENA!

Ponovo nema faula na Jokiću. Nikola krade loptu Kalatesu u pokušaju dodavanja je presekao pas, pa je pogodio pod košem - 97:92!

Izvor: MN PRESS

22:13

43' - JANIS!

Janis je fauliran, doa je prvo ,promašio drugo bacanje. Marinković je krenuo na prodor, promašio je, Tanasis je zatim nagazio liniju u pokušaju da dođe do poena pod košem. Tanasis krade loptu, pa Janis dolazi do laganih poena, Pešić je tražio minut odmora - 95:92. To je 38. poen Janisa!

22:09

42' - JOKIĆ!

Jokić ide direktno na Janisa! Dva puta ga je uneo u koš i pogodio. Sudije nijednom nisu svirale faul iako je bilo očigledno da ga je Adetokumbo faulirao. Itudis traži tajm-aut - 95:89!

Izvor: MN PRESS

22:07

41' - KALINIĆ, PA LUČIĆ!

Meč je nastavljen, poeni Kalinića, pa zakucavanje Lučića i onda zakucavanje Janisa.

22:04

PRODUŽETAK

Ognjen Jaramaz je promašio šut za pobedu. Igraće se produžetak u Areni. Neverovatna završnica četvrtine, Jokiće je imao dva produežetka na "+5" (87:82) i to posle sjajne trojke koju je dao. Kalates je poentirao, pa je Dorsi dao trojku, iako je delovalo da će Srbia napraviti faul na vreme.

Igraće se još pet minuta.

Pogledajte

00:12
Promašaj Jaramaza za pobedu
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

22:02

40' - DRAMA

Jokić je promašio oba slobodna bacanja, Lučić je promašio trojku, a posle svega je Dorsi dao trojku za izjednačenje, Pešić je tražio tajm-aut - 87:87! Do kraja je ostalo 11.5 sekundi.

Pogledajte

00:07
Trojka za izjednačenje
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

21:58

39' - KALATES VRAĆA, PA ONDA JOKIĆ!

Kalates vraća trojku, a onda Jokić iz okreta pogađa za tri. Tanasis vraća istom merom - 87:82.

Pogledajte

00:11
Nikola Jokić odzvanja Arenom
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

21:56

38' - DRAMA U ARENI, MAJSTORIJA JARAMAZA!

Srbija ima prednost na dva minuta pre kraja - 84:76.

Jokić je fauliran, dao je oba bacanja, Janis je promašio trojku, Lučić je uhvatio loptu, nije sviran očigledan faul na njemu. Lučić je prebrzo šutirao, Jokić se izborio za napad, a onda je Jaramaz dao trojku o tablu i naterao Itudisa da traži tajm-aut!

21:50

36' - JANIS VRAĆA GRKE U GIRU

Jokić i Janis prave šou na parketu, na četiri minuta pre kraja Srbija vodi - 79:76!

Dobrić je promašio otvorenu trojku, Janis je promašio za tri. Lučić je odlično zagradio skok. Jokić je uhvatio loptu posle promašaja Dobrića, nije uspeo da je vrati u koš, Tanasis je u kontri zakucao.

Izvor: MN PRESS

21:46

34' - JOKIĆ SE VRATIO!

Jokić se vratio u igru na šest minuta pre kraja (76:70).

Milutinov je odigrao odlično, promašio je slobodno bacanje, pa zicer na obruču, bio je to znak za Pešića da mu da odmor. Agravanis hvata promašaj Papanikolaua i vraća loptu u koš. Kalinić zatim pravi faul u napadu i razgovara sa sudijama zbog toga. Slukas promašuje otvorenu trojku. Agravanis potom pravi petu ličnu. Ušao je Tanasis Adetokmbo umesto njega.

21:41

32' - ITUDIS POLUDEO ZBOG JARAMAZA

Jaramaz je pogodio trojku, a Itudis je zbog toga poludeo. Odmah je pozvao tajm-aut i imao je šta da kaže svojim izabranicima i to na engleskom (75:68).

Izvor: MN PRESS

21:38

31' - JANIS UŠAO, JOKIĆ NA KLUPI

Itudis je odmah vratio Janisa u igru, Pešić je ostavio Jokića još na klupi. Janis je da opet poena u nizu, Jarmaaz je poentirao sa poludistance (72:68).

21:35

30' - MILUTINOV BRŽI OD SIRENE!

Milutinov je bio brži od sirene, Srbija vodi pred poslednjih 10 minuta - 70:63.

Milutinov se odlično pozicionirao, a Tanasis Adetokumbo je glumom pokušao da iznudi faul, sudije su to videle i dale su mu tehničku. Milutinov je dao dodatno bacanje, ali nije potom uspeo da poentira. Papanikolau to kažnjava trojkom iz ćoška. Pešić je tražio tajm-aut, Kalinić nije uspeo da uhvati loptu. Sjajnom odbranom je Srbjia stigla do lopte, Kalinić je izblokiran, MIlutinov je uhvatio loptu i pogodio uz zvuk sirene.

21:27

28' - SRBIJA IMA PREDNOST

Srbija vodi (67:60).

Milutinov je ušao umesto Jokića. Odmah je iznudio faul Tanasisa Adetokubma koji je naravno odmah počeo da protestuje, saigrači su ga sprečili da ne dobije i tehničku zbog očiglednog faula. Nikola je dao oba penala. Janis pravi očigledne korake, sudije se ne oglašavaju, tek posle greške Slukasa se čula pištaljka, navijači su to ispratili aplauzima. Janis krade loptu, a srpski košarkaši stavljaju čak trojicu igrača na njega, to je dalo rezultat. Dobrić je promašio trojku, pa uhvatio loptu i iznudio treću ličnu Papanikolaua. Janis je morao na klupu zbog umora, a Ognjen je dao jedno od dva penala.

Izvor: MN PRESS

21:20

26' - NESPORTSKA GUDURIĆA, PA ISKUPLJENJE

Loš potez, pa majstorije Gudurića - 64:58.

Gudurić je faulirao Janisa, pa je Itudis tražio da se gleda snimak, sudije su to učinile i promenile odluku u nesportski faul. Adetokumbo je promašio prvo, dao je drugo bacanje. Jokić je odlično sačuvao janisa uz podršku Lučića i Gudurića, ali nije bilo novog napada posle promašaja Jaramaza. Kalates je izgubio loptu, Gudurić je sjajnom fintom prevario Papanikolaua pa je dao trojku. Onda se postaio za faul u napadu Dorsija.

21:16

25' - NAVIJAČI NA NOGAMA ZBOG SUDIJA!

Srbija ima prednost posle pet minuta igre u drugom poluvremenu (61:57).

Navijači su poludeli zbog sudija, Jokić je dva puta tražio faul, arbitri se nisu oglasili, pa je publika ustala na noge. Velika nervoza u sprskom timu.

21:14

23' - JOKIĆ ZA "+10"

Majstorije Jokića, laki poeni pored Janisa za dvocifrenu prednost - 60:50!

Izvor: MN PRESS

21:08

21' - NEMA MICIĆA

Vasilije Micić nije na parketu, ostao je u svlačionici, u startnoj petorci u drugom poluvremenu je Jaramaz. Janis je odmah faulirao Jokića. Jaramaz je sjjano prošao pored Kalatesa. Dorsi je uvhatio loptu posle promašaja Janisa i poentirao je, pa je Papanikolau ukrao loptu Jaramazu (53:48).

21:01

DOŠAO I BOGDAN

U dvorani je i Bogdan Bogdanović. Nažalost, zbog povrede on ne može da pomogne saigračima na parketu.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

20:58

MAJSTORIJA JOKIĆA

Pogledajte i kako je Jokić poentirao preko Janisa:

20:56

STRELCI NA POLUVREMENU

Ovako izgleda lista strelaca na poluvremenu:

SRBIJA: Jaramaz 5, Jokić 11 (4sk, 3as, 5izg.l), Kalinić 2 (4as), Lučić 7, Marinković 9, Davidovac, Dobrić, Gudurić 2 (3as), Kuridža, Micić 9 (3as), Milutinov 6, Ristić

GRČKA: Janis Adetokumbo 17 (4as, 4sk), Tanasis A. (5), Larencakis, Luncis, Papanikolau 3, Agravanis 3 (3 lične), Kostas A. (6), Bohoridis, Kalates (4as), Dorsi 8, Kaselakis, SLukas 2 (3as)

Izvor: MN PRESS

20:54

OVAKO SE POVREDIO MICIĆ

Ovako je Micić iznet sa terena posle povrede.

Pogledajte

00:17
Iznose Vasu Micica
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

20:52

20' - POLUVREME

Poluvreme u Beogradu, Srbija vodi - 51:44. Sjajna igra Jokića, a Janis je promašio ceo obruč sa slobodnog bacanja, što je publika nagradila ironičnim aplauzima. sa tribina.

Lučić je pre toga promašio zakucavanje kojim je srpski tim mogao da pređe na dvocifren plus. Janis je promašio i drugi penal, pa je Tanasis uvhatio loptu i zakucao. Lučićeva trojka nije završila u košu uz zvuk sirene.

20:45

18' - JOKIĆ PREKO JANISA!

Posle šoka zbog Micića Srbija je došla do poena - 46:42.

Jokić je uzao loptu, krenuo u prodor, Tanasis Adetokumbo je prvi pao, pa je Janis pokušao da izblokira Srbina, Nikola je preko njega poentirao.

20:42

17' - MUK U ARENI ZBOG MICIĆA

Micić je u velikim bolovima ostao da leži na parketu. uz pomoć lekara je izašao sa parketa. Publika ga je ispratila povicima "MVP". Micić je otišao u svlačionicu i ovo ne izgleda dobro...

Izvor: MN PRESS

20:39

16' - NESPORTSKA KURIDŽE

Grci su se u potpunosti vratili u meč - 40:42.

Kuridža je napravio nesportsku ličnu, Janis je dao oba penala, Slukas je potom nagazio liniju za tri, to us mu prvi poeni na meču.

20:33

34' - JANIS SE ZBOG JOKIĆA SVAĐA SA SUDIJAMA

Srbija ima prednost - 40:35.

Janis je pokušao da simulira faul u duelu sa Jokićem, sudije su to videle i pokazale su mu tehničku zbog simuliranja. Adetokumbo je ušao u raspravu sa sudijama zbog toga. Nikola je dao dodatno slobodno bacanje, pa je poentirao. Ušao je Tanasis Adetokumbo jer se Kostas požalio na povredu. Dorsi je zatim dao trojku.

Izvor: MN PRESS

20:26

12' - JANISOVA GREŠKA, PA TROJKA

Srbija ima prednost u Areni - 37:28.

Kuridža se dobro postavio, iznudio grešku u koracima Janisa. Adetokumbo se ubrzo iskupio i pogodio trojku. Jaramaz je pogodio sa poludistance, pa je Kuridža uhvatio skok u odbrani, zaustavljeni su sa dva brza faula, prvo Kacelakis, pa Kalates kome je to bila druga lična. Gudurić to koristi, prolazi lako pored Kalatesa i pogađa "flouter", Itudis traži tajm-aut.

20:22

TU JE I MARJANOVIĆ

Podršku Srbiji pružaju Boban Marjanović i Stefan Jović koji su pored terena.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

20:20

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Prva četvrtina je završena tako što je Jaramaz pogodio trojku uz zvuk sirene - 31:25!

20:14

8' - SJAJAN POTEZ LUČIĆA!

Srbija ima prednost (24:22). Milutinov je došao do novih poena, a onda se Lučić fantastično postavio i iznudio faul u napadu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

20:11

7' - GUDURIĆ I MILUTINOV NA TERENU

Srbija ima prednost (22:20). Pešić je napravio dve promene, izašli su Marinković i Jokić, ušli su Gudurić i Milutinov. Upravo je Nikola sjajnim potezom pod košem došao do poena.

20:08

5' - JOKIĆ ZAKUCAO

Konstantno Grci udvajaju Jokića i to za sada daje rezultat (17:15). Na drugoj strani Grci prelako dolaze do obruča i poena, Janis nastavlja da se igra. Potom je Jokić be siskalio zakucavanjem.

20:05

3' - MICIĆ SE RASPUCAO

Na početku utakmice raspucao se Vasilije Micić, posle trojke je položio loptu u koš, pa je onda dao trojku pod faulom uz dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani Jansi i Kostas nastavljaju da dolaze do laganih poena u reketu i zakucavaju (13:6).

Izvor: MN PRESS

20:02

1' - MICIĆ, PA KOSTAS

Utakmica je počela trojkom Micića, usledila je ukradena lopta, greška u dodavanju Jokića, pa  lako zakucavanje Kostasa na asistenciju brata Janisa.

19:58

PEŠIĆEVA PETORKA

Ovo je petorka za koju se Pešić odlučio:

Srbija: Micić, Marinković, Kalinić, Lučić, Jokić.

Pogledajte

00:50
Predstavljanje Srbije
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

19:55

PETORKA GRČKE

Ovo je startna petorka za koju se Dimitris Itudis odlučio.

Grčka: Kalates, Dorsi, Papanikolau, Janis Adetokumbo i Kotas Adetokumbo

19:52

NOVAK I ŽELJKO SU TU

Novak Đoković i Željko Obradović sede jedan pored drugog u Areni i pružaju podršku košarkašima Srbije.

19:35

APLAUZ ZA KOŠARKAŠE SRBIJE

Košarkaši Srbije dočekani su gromoglasnim aplauzima.

19:24

PUNI SE DVORANA

"Arena" se polako puni, ulaznice su rasprodate i očekuje se da će Srbija imati veliku podršku.

19:03

STIŽU ĐOKOVIĆ I OBRADOVIĆ

Očekuje se da će meč u Areni gledati i Novak Đoković i Željko Obradović.

18:43

IGRAČI SE ZAGREVAJU

Igrači su već na parketu, na zagrevanju.

18:36

KOŠARKAŠI SRBIJE STIGLI U ARENU

Košarkaši Srbije stigli su u Arenu.

18:32

OVO SU IGRAČI KOJE JE PEŠIĆ ODABRAO

Selektor Srbije Svetislav Pešić skratio je spisak na 12 igrača na koje će računati za meč sa Grčkom. Na spisku nema Nemanje Bjelice, Nemanje Nedovića, Boriše Simanića i Filipa Petruševa.

  • Dejan Davidovac
  • Vanja Marinković
  • Nikola Kalinić
  • Vladimir Lučić
  • Ognjen Dobrić
  • Dušan Ristić
  • Nikola Jokić
  • Marko Jagodić Kuridža
  • Vasilije Micić
  • Marko Gudurić
  • Ognjen Jaramaz
  • Nikola Milutinov
Izvor: KSS

18:27

PEŠIĆ: JANISU NIŠTA NEĆEMO DATI!

Selektor Srbije Svetislav Pešić imao je zanimljiv odgovor na pitanje novinara oko Janisa Adetokumba, prve zvezde selekcije Grčke.

"Šta ćemo dati Janisu? Ništa! Plan meča saopštava se igračima. Prva ideja je da smanjimo broj primljenih poena iz tranzicije, u tom segmentu su mnogo jaki. Trče veoma dobro, kako Janis i njegova braća, tako i Kalates i ostali igrači. Ima tu i dosta individualnih zadataka", rekao je Pešić.

Izvor: MN PRESS

18:24

JOKIĆ PROTIV JANISA

Dva superstara na parketu beogradske Arene. Sa jedne strane Nikola Jokić, sa druge Janis Adetokumbo. Ovaj duel privlači pažnju ljubitelja košarke širom sveta...

Izvor: MN PRESS

18:20

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije