• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija pregazila Finsku sa 30 razlike, najbolja partija na Eurobasketu! "Orlovi" pokazali moć - ovo će uplašiti rivale!
 Srbija pregazila Finsku sa 30 razlike, najbolja partija na Eurobasketu! "Orlovi" pokazali moć - ovo će uplašiti rivale!

Srbija pregazila Finsku sa 30 razlike, najbolja partija na Eurobasketu! "Orlovi" pokazali moć - ovo će uplašiti rivale!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srbija je lako i ubjedljivo savladala Finsku u trćem kolu Evropskog prvenstva. Slijedi duel sa Izraelom.

 Srbija pregazila Finsku sa 30 razlike, najbolja partija na Eurobasketu! "Orlovi" pokazali moć - ovo će uplašiti rivale! Izvor: MN PRESS

Srbija je pregazila Finsku! Dominantna partija srpskog tima i najbolja partija u dosadašnjem toku Eurobasketa. U trećem kolu šampionata Evrope - 100:70 (33:22, 29:12, 14:14, 24:22). Kao što i rezultat pokazuje, pitanje pobjednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku. Savršena partija cijelog tima koja će uplašiti sve rivale.

Na ovom meču Pešić je igrao bez dvojice igrača. Vanja Marinković ostao je van tima zbog stomačnih problema, Nikola Milutinov je tek stigao i nije bio na parketu, dok je Dušan Ristić ušao tek u završnici. Iako je rotacija bila smanjena, nije to uticalo na igru, a jedno zakucavanje Marka Jagodića-Kuriže podiglo je cijelu dvoranu na noge. Do kraja grupne faze ostala su dva meča, sa Finskom (utorak) i Poljskom (četvrtak), oba se igraju od 21 sat.

Započeo je srpski tim meč nešto opuštenije, Finci su poveli (10:15) i upravo to je bio znak za "buđenje". Micić i Jokić su pokrenuli tim i uslijedila je serija od 14:0 (24:15). Bio je to početak kraja finske selekcije. Kako je vrijeme odmicalo tako su svi u srpskom timu postajali sve raspoloženiji. Dovoljno je reći da je dvorana ustala na noge poslije jednog zakucavanja Kuridže, pošto mu je Jaramaz asistirao kroz noge. Svi su aplaudirali.

Radili su "orlovi" šta god su željeli. Kalinić, Lučić, Nedović, svi su dali veliki doprinos. Dovoljno je bilo da se pogleda semafor na poluvremenu kako bi se stekla prava slika dešavanja na parketu. Tamo je stajalo da Pešićevi puleni imaju nevjerovatnih 28 poena prednosti - 62:34. Zaista nevjerovatna dominacija...

Stvari se nisu ni malo promijenile ni u drugom poluvremenu. Pešić nije želio ništa da rizikuje, želi da se tim što bolje uigra, pa su tako igrali i Micić i Jokić. Obojica su imala minutažu i u nastavku i to je najbolji pokazatelj planova selektora. Igrač kome su navijači najviše aplaudirali i čije ime su najviše uzvikivali u drugom dijelu bio je Kuridža. Poslije jedne trojke na startu poslednjeg kvartala dobio je ovacije.

Sve za sada ide po planu. Tri pobjede iz tri meča i najbolja igra cijelog tima za sada. Još dva duela ostala su prije selidbe u Berlin.

22:54

ACO PETROVIĆ ODUŠEVLJEN SRBIJOM

Hrvatski stručnjak Aco Petrović oduševljen je igrom Srbije. Tokom meča se javio na društvenim mrežama i pohvalio srpski tim.

Izvor: MN PRESS

22:50

PRATITE OBRAĆANJE PEŠIĆA

Na MONDU možete da pratite uživo konferenciju Pešića posle meča.

Izvor: MN PRESS

22:46

PROVOKACIJA ZA JOKIĆA

Pred početak meča jedna grupa finskih navijača je napravila transparent "Ko je Jokić", to je provokacija koja je izgleda bila motiv više za Nikolu koji je dao 13 poena i imao 14 skokova.

Izvor: MN PRESS

22:45

STRELCI

SRBIJA: Davidovac 6, Gudurić 11, Kuridža 7 (4sk), Jaramaz 8, Jokić 13 (14sk, 7as), Kalinić 13 (5as, 4sk), Lučić 12, Micić 14 (7as), Milutinov, Nedović 14, Ristić 2

FINSKA: Haf 6, Jantunen 4 (4sk), Kantonen 3, Koponen, Litl, Madsen 2 (5sk), Markanen 18 (7sk, 5as), Mahuni 10, Palmi 4, Salin 6 (6sk), Sepala 7, Valtonen 10

22:42

KRAJ

Utakmica je završena, Srbija je ubedljivo slavila - 100:70!

22:37

37' - RISTIĆ UŠAO

U igru je ušao i Dušan Ristić u samoj završnici - 94:61.

22:34

35' - NEMA DILEMA, SAMO SE ČEKA KRAJ

Nema nikakvih dilema što se pobednika tiče još od prve četvrtine. Čeka se samo kraj meča i konačan rezultat ovog susreta - 91:56!

Izvor: MN PRESS

22:30

32' - OVACIJE KURIDŽI

Kuridža oduševljava navijače, posle jedne trojke dobio je ovacije, igra sjajno i u odbrani a trojku je postigao i Jaramaz - 85:54. Iako je Ognjen poentirao, sa tribina se čulo "Jagodić, Kuridža"...

22:25

DAVIDOVAC BRŽI OD SIRENE

Srbija vodi, a vi pogledajte kako je Davidovac pogodio u završnici prvog poluvremena. Bio je brži od sirene.

22:23

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Završena je i treća četvrtina, Srbija ima ogromno vođstvo - 76:48.

22:18

28' - GUDURIĆ ZA TRI!

Igra Srbija prelepu košarku. Gudurić je posle jedne divne akcije i asistencije Kuridže ostao sam i pogodio za tri - 76:45.

Izvor: MN PRESS

22:15

26' - SRBIJA IMA PREDNOST

Srbija ima veliku prednost. Odlična igra srpskog tima i sigurna igra i u drugom poluvremenu - 71:45. Jokić i Nedović otišli su na klup, ušli su Kuridža  Gudurić.

22:10

23' - JOKIĆ IMA DABL-DABL!

Jokić je stigao do dabl-dabl učinka posle samo 23 minuta igre. Ima 13 poena i 11 skokova!

Izvor: MN PRESS

22:06

21' - MARKANEN ZAKUCAVA

Počelo je drugo poluvreme zakucavanjem Markanena - 62:38.

Srbija počinje drugi deo igre u istoj petorci - Micić, Nedović, Lučić, Kalinić, Jokić.

21:52

STRELCI NA POLUVREMENU

SRBIJA: Davidovac 3, Gudurić 2, Kuridža 4, Jaramaz 3, Jokić 9 (7sk, 4as), Kalinić 10 (5as), Lučić 12, Micić 12 (5as), Milutinov, Nedović 7, Ristić

FINSKA: Haf, Jantunen 2,Kantonen, Koponen, Litl, Madsen, Markanen 9 (6sk, 4as), Mahuni 10, Palmi, Salin 3, Sepala, Valtonen 10

21:50

POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme. Srbija ima veliku prednost - 62:34. Zanimljiva akcija za kraj i poeni Davidovca na asistenciju Nedovića.

21:45

POGLEDAJTE ZAKUCAVANJE KURIDŽE

Zbog ovog poteza Kuridže je dvorana ustala. Pogledajte.

21:44

18' - NEVEROVATNA IGRA SRBIJE

Poigrava se Srbija, Micić i Lučić imali su akciju za nove apolauze sa tribina. Potom je Nedović pogodio posle solo prodora - 56:31!

21:39

16' - PEŠIĆ REAGUJE ZBOG TROJKE SALINA

Srbija vodi, ali je Salin postigao trojku iz otvorene pozicije, greška odbrane srpskog tima, Pešić je odmah reagovao i tražio minut odmora. Posle toga je Jokić poentirao - 48:27.

Izvor: MN PRESS

21:33

13' - JOKIĆ JE OPET NA TERENU

Nikola Jokić je opet na terenu, ušao je umesto Kuridže koji je dobio dve lične. S obzirom na ovakvu izmenu, deluje da Milutinov neće ulaziti u igru na ovoj utakmici. Za to vreme Srbija igra odlično - 42:22.

21:29

11' - DAVIDOVAC, PA ZAKUCAVNAJE KURIDŽE!

Dominira Srbija na parketu - 41:22!

Davidovac je ušao u igru, nad njim je napravljena nesportska lična, dao je samo drugo, pa je posle novog napada Jaramaz dao trojku. Ognjen je zatim ukrao loptu, pa kroz noge asistirao Kuridži koji je zakucao. Dvorana je na nogama. Finci traže minut odmora odmah posle serije 8:0!

21:22

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Završena je prva četvrtina, Srbija vodi - 33:22

Izvor: MN PRESS

21:17

8' - JOKIĆ DOBIO ODMOR

Dao je Pešić odmor Jokiću, ušao je Kuridža, a ne Milutinov što je interesantna odluka. Kuridža je dao oba slobodna bacanja, pa je napravio faul - 29:18.

Gudurić je napravio sjajnu fintu, ušao u reket, pa poslao povratni pas za Kalinića koji je ostao sam na šutu za tri i to je kaznio.

21:14

7' - KAKVA SERIJA SRBIJE!

Napravila je Srbija seriju 14:0 i ima prednost (24:15). Sjajna igra srpskog tima, trojka Nedovića, majstorija Kalinića, sve izgleda odlično na početku.

Finci su poveli u jednom momentu (10:15) i tada je Micić pogodio pod faulom, promašio je dodatno bacanje, a Jokić je uhvatio loptu i vratio je u koš.

21:10

6' - MAHUNI PRAVI PROBLEM SRBIJI

Srbija je preuzela vođstvo - 22:15.

Edžon Mahuni pravi najviše problema Srbiji do sada, dao je 10 poena, Jokić i Micić dali su po šest za sada.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

21:06

4' - MICIĆ NA KRATKO ZABRINUO SVE

Finska vodi posle četiri minuta igre - 10:12.

Jokić je poentirao, pa je Nedović ukrao loptu, Micić je pogodio u kontri, a onda je pao. Sudije su prekinule igru, svi su zanemeli. Srećom, nije ništa ozbiljno, samo se okliznuo. Brzo je ustao, pa je selektor Pešić mogao da odahne.

21:02

2' - JOKIĆ SJAJAN

Meč je počeo sjajnim potezima Jokića, prvo je asistirao Nedoviću, pa je i sam pogodio. Jedno njegovo dodavanje potom je presečeno - 4:4.

20:58

PETORKA SRBIJE

Srbija počinje meč u petorci: Micić, Nedović, Lučić, Kalinić, Jokić.

20:55

INTONIRANJE HIMNE

U toku je intoniranje himne "Bože pravde" u dvorani u Pragu.

20:40

NEMA MARINKOVIĆA

Na ovom meču neće igrati Vanja Marinković. Prema informacijama koje stižu iz Praga, ima stomačne probleme.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

20:22

NAVIJAČI SU SPREMNI

Navijači su se okupili i spremni su za okršaj Srbije i Finske.

20:03

MILUTINOV JE TU

Nikola Milutinov se zagreva i verovatno će biti u sastavu za večerašnji meč. Tek danas je doputovao u Prag, ali bi mogao da dobije minutažu i da polako uđe u ritam za nastavak takmičenja.

20:00

JOKIĆ NA ZAGREVANJU

Jokić je već izašao na parket, zagreva se pred početak meča.

19:47

PEŠIĆEVA LEKCIJA: DOBRO STE ME PITALI ZA IGRAČE

Održao je Svetislav Pešić svima lekciju pred meč sa Finskom. Oduševilo ga je jedno pitanje - kakav je njegov odnos sa igračima.

"Dobro pitanje da i ja malo kažem nešto o njima, a ne da vi stalno da pitate igrače o treneru. Sve se promenilo. Da ja imam priliku da pričam o igračima, to je tako jedno veliko zadovoljstvo, jer vi obično pitate kakav je trener", rekao je Pešić.

Izvor: MN PRESS

19:41

JANIS I NBA ZABRANA

Za Grčku protiv Velike Britanije nije igrao Janis Adetokumbo. Otkriveno je i zašto - zbog zabrane iz NBA lige. Milvoki nije želeo da Grk igra četiri meča u pet dana...

Izvor: MN PRESS

19:20

SJAJNA ASISTENCIJA

Jedan od poteza dana na Eurobasketu desio se na meču Poljske i Izraela, u centru pažnje bio je Deni Avdija.

Izvor: twitter/#EuroBasket 2022

19:07

NEVEN SPAHIJA O TEODOSIĆU

Čuveni košarkaški stručnjak Neven Spahija pričao je o reprezentaciji Srbije i izostanku Miloša Teodosića.

"Mislim da je čak jednom Miloš Teodosić rekao, ako se ne varam, da ako stranac bude igrao u reprezentaciji da on neće nikad. Njega više nema u reprezentaciji, ali mislim da to mora da bude stav svih koji rade u srpskoj košarci. Po rezultatima Teodosić ne nedostaje nacionalnom timu", rekao je Spahija.

Izvor: MN Press/MONDO/Nikola Lalović

19:00

FINAC PEVA NA SRPSKOM

Pored Markanena uzdanica Finske svakako je i Sasu Salin. Sjajni šuter je pre utakmice pokazao da zna srpski, pa je otkrio da zna da peva i neke pesme Cece i Ane Nikolić.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

18:52

U HALU JE UŠAO MIŠKO

Poznati agent Miško Ražnatović došao je u "O2 Arenu" i gledaće meč protiv Finske.

Pogledajte

00:07
Miško Ražnatović ulazi u halu
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

18:48

STIGAO MILUTINOV

Dobila je Srbija veliko pojačanje za Eurobasketu. Stigao je Nikola Milutinov! On je imao probleme sa virozom, pa je ostao u Beogradu, potom su usledili problemi sa avionom i letom, ali je na kraju došao.

"Dobar je osećaj što ću se priključiti ekipi. Pun sam energije i jedva čekam da krene. Bilo mi je teško i krivo jer imam veliku želju da učestvujem na prvenstvu od prvog dana. Ali, šta je, tu je, sada sam ovde i idemo dalje", rekao je Milutinov.

Izvor: MN PRESS

18:44

MARKANEN PRETI SRBIJI

Najveća zvezda Finske je Lauri Markanen. Novi košarkaš Jute obećao je pre utakmice da će učiniti sve da zaustavi Jokića i saigrače.

“Biće uzbudljivo, mi smo takmičari, želimo da igramo protiv najboljih, a dobra stvar našeg tima je što smo mladi i gladni. Nebitno protiv koga igramo, pokušaćemo da pobedimo. Svi znamo Jokića, nemoguće je zaustaviti ga. Moraće ceo tim da radi, da mu učinimo život težim", rekao je on.

Izvor: Profimedia

18:42

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Srbija - Finska 100:70
  • "Orlovi" startovali sa tri pobede
  • Nisu igrali Marinković i Milutinov
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije