• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 srbija ispala sa eurobasketa
 srbija ispala sa eurobasketa

Debakl - Srbija ispala sa Eurobasketa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaši Srbije izgubili od Italije i završili nastup na Eurobasketu već u osmini finala.

 srbija ispala sa eurobasketa  Izvor: MN PRESS

Srbija je ispala sa Eurobasketa! Šok u Berlinu! Italija je koštala "orlove" plasmana na Olimpijske igre, a sada je opet bila kobna, eliminisala je ekipu Svetislava Pešića i sa Evropskog prvenstva - 86:93 (28:20, 23:25, 17:21, 18:27).

Od snova o osvajanju zlatne medalje poslije savršenih partija u grupnoj fazi, do završetka šampionata na prvom koraku nokaut faze...

Težak poraz Srbije. Nije pomoglo ni to što je Nikola Jokić dao 32 poena, nije imao niko da ga prati. Previše promašaja, strah, loš izbor šuteva, isključenje selektora Đanmarka Poceka dalo je motiv više italijanskom timu, uz dobar šut za tri poena (16/38), sve to zajedno donijelo je trijumf Italijanima. Ponovo su oni bili kobni po srpski tim i ponovo u ključnom meču.

Igrala je Srbija odlično u prvom poluvremenu, brzo je stekla dvocifreno vođstvo (24:13) i sve je išlo po planu. Italijani su bili žestoko nervozni, svađali su se sa sudijama, selektor Đanmarko Poceko odmah je dobio tehničku. Jokić je dirigovao igrom srpskog tima i djelovalo je da sve ide kako treba. Ali, u završnici prvog poluvremena ponovo se dogodilo ono što se ranije već dešavalo. Ispuštena je dvocifrena prednost pa je na pauzi razlika bila jednocifrena (51:45).

Prednost je bila na strani srpskog tima sve do sredine treće dionice. Tada je Poceko isključen, jer je klupa dobila drugu tehničku, morao je da izađe napolje. Prije toga se pozdravio sa svima u timu, pa sa kolegom Pešićem, onda sa predjsednikom KSS Predragom Danilovćem i u suzama je izašao van. Lučić je poslije toga dao dva penala (63:57). Taj trenutak bio je izgleda injekcija samopouzdanja za italijanski tim koji je pokrenuo preokret i stigao do prednosti (63:66). Od tada su kola krenula nizbrdo.

Strah, nervoza, problemi, sve je moglo da se vidi u igri Srbije koja je za pet minuta dala samo dva poena. Italijani su za to vrijeme dali 16! Spisu je pogodio šest trojki i minus je otišao u dvocifren (70:82). Pokušao je Jokić da vrati tim, dao je četiri poena u jednom napadu, ali je igrao sam. Nedostajala je pomoć saigrača. Micić je probao, Kalinić, Meli je dobio petu ličnu, pa Rici, ali vremena nije bilo za neki veliki preokret. Srbija je završila takmičenje...

SRBIJA: Davidovac, Gudurić 2, Kuridža 6, Jaramaz (5sk), Jokić 32 (13sk, 4as), Kaliniić 12 (4sk), Lučić 8, Marinković 8, Micić 16 (8as, 4sk), Milutinov 2, Ristić

ITALIJA: Baldaso, Biliga, Datome 6, Fontekio 19, Manion 2, Meli 21 (6sk, 4as), Pajola 1, Polonara 16 (8sk), Rici 2, Spisu 22 (6as), Tesitori, Tonut 5

19:56

KRAJ

Srbija je ispala sa Eurobasketa - 86:93!

19:55

40' - NIŠTA OD TROJKE KALINIĆA

Vreme ističe, ušli smo u poslednji minut, Kalinić je šutirao za tri, promašio je, tražio je faul, sudije se nisu oglasile. Italija je pred pobedom - 84:92!

19:52

39' - TROJKA KALINIĆA

Kalinić daje trojku, Srbiji ističe vreme. Ulazimo u poslednji minut - 82:91!

Izvor: MN PRESS

19:50

39' - FONTEKIO, PEŠIĆ REAGUJE!

Nastavljaju se velike muke Srbije. Jokić je pogrešio prilikom dodavanja, krenula je kontra, Micić je hteo da spreči poene, napravio je faul, a Fontekio je tom prilikom pogodio, pre dodatnog penala, Pešić je tražio tajm-aut (79:90).

19:49

38' - MICIĆ POKUŠAVA...

Micić smanjuje minus na jednocifren - 79:88.

Posle promašenog dodatnog penala Jokića, Kalinić je napravio faul, Rici je dao oba penala. Rici je faulirao Micića, to je i njemu PETA lična. Vasa je bio polovičan sa penala...

Izvor: MN PRESS

19:46

38' - VREME ISTIČE, ITALIJANI VODE

Italijani čuvaju prednost, ne dozvoljavaju Srbiji da se približi - 78:88!

Meli je ponovo bio siguran sa penala. Srbija traži ritam u napadu .Jokić je uzeo loptu i pogodio pod faulom Melija, promašio je dodatno slobodno bacanje, a ovo je za Melija bila PETA lična, kapiten je završio meč, dao je 21 poen.

Izvor: MN PRESS

19:42

37' - JOŠ TRI MINUTA...

Srbija ima sve manje vremena, na tri minuta pre kraja Italija ima dvocifreno vođstvo - 74:84!

Izvor: MN PRESS

19:40

36' - ČETIRI POENA JOKIĆA IZ JEDNOG NAPADA

Možda ovo bude varnica koja treba Srbiji. Jokić je fauliran na šutu za tri, pogodio je trojku i dodatno bacanje, četiri poena iz jednog napada i smanjenje minusa - 74:82!

Izvor: MN PRESS

19:36

35' - PET MINUTA DO KRAJA!

Srbija je u ogromnim problemima, na pet minuta pre kraja ima dvocifren minus - 70:82!

Micić je napravio faul u napadu u pokušaju da smanji minus...Italija je za pet minuta poslednje četvrtine napravila seriju 16:2!

19:32

34' - NESTVARNI SPISU

Italija vodi na šest minuta pre kraja meča - 70:79!

Neverovatna igra Spisua, dao je 21 poen, šest trojki iz devet pokušaja je pogodio, pa je Polonara dao trojku, Pešić traži tajm-aut!

Izvor: MN PRESS

19:30

32' - ITALIJANI VODE!

Srbija je u velikom problemu, Italija ima prednost posle dva minuta igre u poslednjoj četvrtini - 68:71!

19:27

OVAKO JE POCEKO ISKLJUČEN

Pogledajte i kako je Đanmarko Poceko isključen.

Pogledajte

00:37
selektor Italije Poceko iskljucen
Izvor: RTS/Printscreen
Izvor: RTS/Printscreen

19:25

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Završena je treća četvrtina, pred poslednjih 10 minuta Srbija ima prednost - 68:66. Šut Pajole uz zvuk sirene izašao je iz obruča...

Izvor: MN PRESS

19:21

28' - ITALIJANI VODE!

Posle isključenja selektora Spisu je proigrao, Italijani su pogodili nekoliko trojki i poveli - 63:66!

19:15

26' - POCEKO ISKLJUČEN!

Dobila je klupa Italije drugu tehničku, to je značilo da selektor Đanmarko Poceko mora da napusti teren! U suzama je izašao, pozdravio se sa Pešićem, pa sa Danilovićem i onda je otišao. Lučić je dao dva od tri bacanja - 63:57.

Izvor: RTS / Printscreen

19:10

24' - JOKIĆ UZEO LOPTU, MARINKOVIĆ POGAĐA I ONDA GREŠI

Srbija ima prednost - 61:55.

Jokić traži loptu, želi da diriguje igrom Srbije i odlično mu ide, dao je trojku, posle čega je Marinković pogodio , pa je onda napravio grešku i faulirao je Spisua koji je pogodio i dodatno bacanje. Jokić je izgubio loptu, Fontekio je pogodio trojku, pa je Jokić napravio prostor za Micića koji poentira.

Izvor: MN PRESS

19:07

22' - KALINIĆ PREKIDA "PRAZAN HOD"

Za dva minuta treće četvrtine viđeno je previše grešaka na obe strane, mučili su se i jedni i drugi da dođu do poena. Prekinuo je to Kalinić trojkom posle dodavanja Jokića. Potom je Fontekio ostao sam u reketu i lako je zakucao - 54:47.

19:00

PODRŠKA I OD TENISERA

Meč košarkaša Srbije prate i srpski teniseri. Dejvis kup reprezentacija Srbije predvođena selektorom Viktorom Troickim sprema se za mečeve u ovom reprezentativnom takmičenju, a za to vreme pružaju podršku košarkašima, gledaju meč putem TV ekrana.

Izvor: TSS/Neda Miletić

Izvor: TSS/Neda Miletić

18:52

STRELCI NA POLUVREMENU

Jokić je dominirao u prvih 20 minuta, dao je 19 poena, Micić je jedini drugi dvocifreni u sprskom timu, dok Italijane bolje služi šut za tri, dali su 8 od 19, naspram 5 od 12 Srbije.

SRBIJA: Davidovac, Gudurić 2, Kuridža 3, Jaramaz, Jokić 19 (7sk), Kalinić 6 (4sk), Lučić 2, Marinković 6, Micić 11 (4as), Milutinov 2, Ristić

ITALIJA: Baldaso, BIliga, Datome 6, Fontekio 13, Manion 2, Meli 13, Pajola, Polonara 5, Riči, Spisu 3, Tesitori, Tonut 3

18:49

20' - POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme, Srbija ima prednost na pauzi - 51:45.

Spisu je pogodio trojku, Poceko je skočio sa klupe odmah. Micić je fauliran, dao je oba penala. Fontekio je dao trojku u narednom napadu i smanjio minus na samo tri poena (46:43). Milutinv je potom zakucao. Micić uz zvuk sirene pogađa za tri, Marinković zatim krade loptu, kreće po lake poene, sudije prekidaju igru, jer su Italijani pre izvođenja lopte  tražili tajm-aut, arbitri nisu primetili to sa zapisničkog stola, pa je tako šansa za brze i lake poene otišla u nepovrat. Meli je napravio fintu, Milutinov je "proleteo", ostao je sam na šutu za tri, nije pogodio srećom.

18:43

18' - TREĆA LIČNA KALINIĆA

Srbija vodi - 44:37!

Italijani su se vratili, Fontekio je dao trojku, Pešić je tražio minut odmora (42:36). Tonut je posle greške Milutinova ušao u reket, Kalinić ga je faulirao, to mu je treća lična, zamenio ga je Lučić. Jokić je na klupi, odmara. Tonut je bio polovičan sa penala, pa je posle promašene trojke Micića Meli pogrešio, lopta mu je ispala u aut. Micić je zatim izveo majstoriju i položio loptu u koš.

18:37

16' - NOVA TEHNIČKA ZA ITALIJANE

Srbija ima prednost na četiri mintua pre poluvremena - 42:33.

Polonara je dobio tehničku zbog glume, odnosno "flopinga" u duelu sa Jokićem. Nikola je dao slobodno bacanje, pa ga je zamenio Milutinov. Dok je Polonara pričao sa sudijama Poceko je skinuo svoj sako, bacio ga ka tribinama, neko od njegovih pomoćnika je uhvatio sako i vratio ga na klupu, jer je to mogla da bude druga tehnička za Poceka, što bi bila isključujuća. Fontekio je zatim poentiroa pod faulom.

18:33

14' - JOKIĆ BLISTA, PEŠIĆ VIČE NA KLUPU

Srbija ima vođstvo - 38:27.

Jokić se poigrava, dao je četiri poena, pa je onda pao posle jednog faula, srećom brzo se pridigao. Pešić je vikao na klupu, stručni štab i rezervne igrače jer su ustali posle koša Jokića. Sudije su raspoložene za deljenje tehničkih grešaka, pa je Pešić upozorio sve zbog toga. Trojke Kuridže, pa Melija.

Izvor: MN PRESS

18:29

12' - JOKIĆ, PA TEHNIČKA ZA ITALIJANE!

Srbija vodi na startu drugog kvartala (31:24).

Datome je pogodio trojku, pa je posle ukradene lopte fauliran, cela klupa Italije skočila je ponovo na sudije, tražili su nesportsku, arbitri su im pokazali tehničku, Jokić je realizovao, pa je Datome bio polovičan sa penala.

18:24

DIRK NOVICKI GLEDA MEČ

Na tribinama je i legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki. Njegov dres iz reprezentacije nedavno je povučen i nalazi se pod svodovima dvorane. Ispraćen je aplauzima kada se pojavio na velikom video bimu, otpozdravio je mahanjem i osmehom.

Izvor: MONDO

18:23

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Prva četvrtina je završena - 28:20

Datome je napravio fintu na šutu za tri, Kalinić je naseo, napravio faul. Usledili su žustri protesti sa klupe Italije, tražili su tri slobodna bacanja, sudije su uspele da ih smire i da objasne da nije bio u poziciji za šutu. Milutinov je napravio faul, pa je onda pogrešio i dao loptu u ruke Datomeu koji lako poentira. Gudurić zatim pravi grešku u koracima. Posle koša Bilige, Pešić je reagovao tajm-autom (26:20).  Jaramaz je dobio blokadu u reketu prilikom polaganja. Pajola je promašio otvorenu trojku i nije kaznio greške srpskog tima. Gudurić je krenuo u napad, fauliran je, pogodio je oba penala.

Izvor: MN PRESS

18:16

8' - SRBIJA DOBRA, MELI IGRA SAM

Posle osam minuta igre Srbija ima dvocifreno vođstvo (26:16).

Meli igra sam u Italiji, dao je sedam poena za svoj tim. Jokić je dao oba slobodna bacnaja, pa je potom ustupio mesto Nikoli Milutinovu.

18:12

6' - KALINIĆ!

Srbija ima dvocifrenu prednost - 22:11!

Kalinić je pogodio trojku pod faulom, druga lična Fontekija, dao je dodatno bacanje. Meli je poentirao, pa je Jokić uhvatio loptu posle praomašaja Micića i vratio je u koš.

18:08

4' - MICIĆ, MARINKOVIĆ I NERVOZA ITALIJANA!

Srbija ima prednost (10:7), a Italija je sve nervoznija, selektor Poceko dobio je tehničku grešku zbog protesta.

Micić je poentirao pod faulom, dao je dodatno bacanje, Marinković je potom pogodio za tri. Lučić je pokušao da iznudi faul, sudije se nisu oglasile, pa je onda Micić izbio loptu Spisuu, Poceko je tada poludeo, tvrdio je da je faul, žustro je protestovao i dobio je tehničku.

Izvor: MN PRESS

18:04

2' - KALINIĆ, PA JOKIĆ

Srbija ima prednost posle dva minuta igre - 4:3.

Kalinić je dao prve poene za Srbiju, Polonara je zatim dao trojku, pa je Jokić fauliran, pogodio je oba penala.

17:58

PETORKA SRBIJE

Srbija počinje meč u petorci: Micić, Marinković, Lučić, Kalinić, Jokić.

17:52

INTONIRANJE HIMNE

U toku je intoniranje himne, svi srpski igrači zajedno pevaju "Bože pravde."

17:46

JOKIĆEV GOVOR

Ponovo je Nikola Jokić držao govor igračima pred početak meča.

17:33

FINAC PRIČA NA SRPSKOM I RUŠI HRVATSKU!

Jedan od igrača koji je imao velike zasluge za pobedu Finske protiv Hrvatske je Edon Mađuni. Momak poreklom sa Kosova i Metohije ima i jedan zanimljiv ritual. U svlačionici priča na srpskom.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

17:28

SRPSKI I HRVATSKI NAVIJAČI PEVAJU ZAJEDNO

Srpski i hrvatski navijači zajedno su u Berlinu. Pevaju čuveni hit "Koktel ljubavi".

Pogledajte

00:45
Srbi i Hrvati navijači, Koktel ljubavi
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

17:14

HRVATI POBEGLI U SVLAČIONICU

Posle meča i poraza od Finske, košarkaši Hrvatske pobegli su u svlačionicu...

17:06

SIMON: NEMAMO SISTEM...

Po završetku meča Krunoslav Simon razgovarao je sa novinarima u miks zoni u Berlinu.

"Uvek ima razočaranja kad se ispadne, ali u svom životu i karijeri sam uvek pokušavao da ne upadam ni u euforije ni depresije. Isprazniš se emocionalno, sigurno, ali sutra je opet drugi dan i treba dići glavu. Fali nam... Nemamo sistem, ne izbacujemo sistemski igrače. Imamo dobru generaciju, nažalost imamo i neke igrače koji nam se preklapaju. Nije vreme za ovo pitanje kad se utakmica tek završila, treba hladne glave razmišljati. Prvo ja sam svoju analizu treba da napravim da bih mogao na to da odgovorim", rekao je Simon.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović/Printscreen

16:45

ZAGREVANJE JE U TOKU

Igrači Srbije se zagrevaju za početak meča.

16:39

HRVATI BEŽALI OD SRBIJE, PA ISPALI!

Hrvatska je bežala od Srbije na Eurobasketu, Bogdanović je namerno promašio bacanje, a sada je eliminisana sa šampionata. Srušila ih je Finska sjajnom partijom Laurija Markanena koji im je sasuo 43 poena!

16:33

KOŠARKAŠI SRBIJE SU STIGLI

Košarkaši Srbije stigli su u dvoranu.

16:17

JOKIĆ "NACRTAO" POBEDU

Nikola Jokić je u tom meču u Hamburgu "nacrtao" pobedu Srbije. Podsetite se kako je to izgledalo.

16:14

TRILER U HAMBURGU

Ova dva tima igrala su prijateljski meč na pripremama. U Hamburgu je Srbija dobila posle trilera.

Izvor: MN PRESS

16:10

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča u Berlinu.

UKRATKO

  • Srbija - Italija 86:93
  • Francuska čeka pobednika
  • Italijani su koštali Srbiju plasmana na OI
učitaj još +

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ja napisah onomad da će nas prvi ozbiljan protivnik nakantati i pokupih more minusa... Istresali se na nejakim, kao nato na Srbiji

Hmm

Razbili su nas kao Argentina u cetvrtfinalu svjetskog prvenstva u Kini (2019). Potpuno isti nacin, niska petorka sa odlicnim suterima protiv kojih nismo imali rjesenja.

Čova buraz

Bravo Azuri....pošteno, nema šta....dva važna meča dobiše protiv realno jače Srbije ...

Čova buraz

Bravo Azuri....kao mi nekada u davna vremena srpske košarke....iz potaje do trona ...svaka čast i poštena pobjeda....

Najnovije