• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA i evropska košarka? Za Amerikanca je to ključno pravilo: Zato je teren veći u SAD!

Autor 000

Košarkaš Olimpijakosa sa velikim NBA iskustvom otkrio šta je najvažnija razlika američke košarke i one koja se igra na Starom kontinentu.

 Ajzeja Kenon o pravilima u NBA i evropskoj košarci Izvor: MN PRESS

Aemerički košarkaš Ajzeja Kenon, košarkaš Olimpijakosa, govorio je pred početak sezone o razlikama NBA lige i Evrolige i naglasio da je jedno pravilo ključno - defanzivne tri sekunde. Ono zabranjuje visokim košarkašima u Americi da u reketu neograničeno čekaju protivničke košarkaše i bivši igrač Hjustona, Filadelfije, Čikaga i još nekoliko timova smatra da ono mijenja sve.

"Tri sekunde u reketu su važna stvar. Na NBA terenu ima mnogo više prostora, jer ne možete samo da stojite u sredini i da ih čekate, kao Mustafa Fal (218 centimetara visoki centar Olimpijakosa, prim. novin). Tamo mora da pomalo izađe 'napolje'", rekao je Amerikanac.

Kenon je u Evropi od 2020, kada je stigao u UNIKS, a prije dolaska u Olimpijakos ovog ljeta igrao je i za Galatasaraj. Rođen je 1991. i u NBA ligi bio je sedam godina, kada je 2013. odabran kao 34. "pik" na draftu. U Americi je najviše utakmica odigrao za Filadelfiju (čak 77 u sezoni 2015/16), a 2017. je nastupio i u plej-ofu, noseći dres Čikaga.

I Luka Dončić govorio je na isti način o razlici NBA i evropske košarke. On je otvoreno rekao zašto je u SAD lakše postići veći broj poena. "Teže je u evroligaškoj utakmici dati 30 poena nego u NBA utakmici, to je sto posto. Kažem to zbog pravila. U Evropi, primjera radi, momak poput Rudija Gobera može da stoji u svom reketu koliko god hoće, a ne samo tri sekunde. Samo zbog tog pravila, u NBA možeš lakše da dođeš do desetak poena", rekao je Dončić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC