• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 alba partizan
 alba partizan

Partizan dobio lekciju u Evroligi! Željko vidio sve probleme, povratak neće pamtiti po lijepom - ovako ne smije!

Partizan izgubio od Albe u Evroligi.

 alba partizan Izvor: MN PRESS

Partizan se porazom od Albe vratio u Evroligu. Poslije osam godina čekanja izgubio je od njemačkog predstavnika u Berlinu - 100:84 (33:18, 28:25, 16:18, 23:23).

Veoma loša igra u prvom poluvremenu, ogroman zaostatak i previše grešaka koje je napravio u odbrani nisu mogli da se nadoknade uprkos nešto boljoj partiji u drugom dijelu. Razlika je bila prevelika i ovo je lekcija iz koje će crno-bijeli morati da izvuku pouke pred nastavak sezone.

Tim Željka Obradovića nalazi se u seriji gostovanja, slijedi meč sa MZT-om, pa Baskonijom, prvi meč kod kuće igraće tek 16. oktobra i do tada će morati mnogo stvari da poprave, prvenstveno u odbrani.

Igra na tom dijelu terena definitivno zabrinjava i iskusnog stručnjaka i navijače. Mnogo lakih poena dozvolili su rivalu, dosta skokova, trojki, timska odbrana nije bila na najvišem nivou, a evroligaški timovi to surovo kažnjavaju. Dobio je Partizan upozorenje već na startu sezone...

Partizan je imao košmarni početak, domaći tim započeo je meč serijom 5:0, pa je na kraju prvog kvartala razlika već bila dvocifrena (28:18).

Domaći tim se bukvalno poigravao, radio je sve šta je želio, prije svega u napadu. Crno-bijeli su u ofanzivi pokušavali nešto, dok su u defanzivi bili baš loši. Uz sve to je Matijas Lesor za jednu četvrtinu napravio tri lične greške, pa je Obradović bio vidno bijesan zbog toga.

Nisu se stvari mnogo promijenile ni u drugom kvartalu, razlika je u jednom momentu otišla na čak "+26" (46:20). Najviše zahvaljujući Danilu Anđušiću ta razlika je malo smanjena pred odlazak na pauzu (61:43). Kako je sve izgledalo najbolje opisuju riječi trenera između dva dijela.

"Oni su igrali dobro, mi loše, posebno u defanzivi. Kada završite četvrtinu, kao mi drugu, sa samo jednim napravljenim faulom, onda vam sve to govori", rekao je Željko.

Za razliku od prvog, Partizan je znatno bolje počeo drugo poluvrijeme.

Mnogo agresivnije, prije svega u defanzivi i stigao nadomak jednocifrenog minusa (64:54). Kada su mogli dodatno da se približe, trojke su promašili Panter, Anđušić i Lesor i za to su surovo kažnjeni, pa je u posljednji kvartal srpski tim ušao sa minusom od 16 poena (77:61).

Probali su crno-bijeli da spuste zaostatak i da učine završnicu neizvjesnom, ali je razlika bila prevelika, na oko pet minuta pre kraja bilo je jasno da je sve riješeno (92:74).

ALBA: Lo 11 (6as), Proćida 12, Smit 9, Matisek, Šnajder 5, Šulde, Olinde 11 (10sk, 4as), Kumanđe 8 (6sk), Timan 8 (5as), Sikma 15 (4sk), Blat 16, Zusman 5

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 13, Koprivica 2, Panter 13 (6sk), Papapetru 1, Egzum 22 (4as, 3sk), Jovanović, Naneli 7, Lesor 9 (6sk), Trifunović 3, Anđušić 14, Madar

21:57

KRAJ

Meč je završen  100:84.

21:53

38' - PARTIZAN PRED PORAZOM

Partizan je pred Porazom, na dva minuta pre kraja razlika je prevelika - 97:80.

21:49

36' - ALBA ODBIJA NALET

Alba je odbila nalet Partizana, vratila razliku i pravo čudo treba crno-belima u završnici meča - 94:76.

21:42

34' - DVE BRZE TROJKE!

Taman kada je Partizan prišao blizu jednocifrenog minusa, Blat i Timan dali su trojke i odbili nalet - 87:72.

21:39

33' - ČETVRTA LIČNA LESORA

Alba čuva vođstvo (81:70). Panter je dao trojku, pa je Lesor napravio četvrtu ličnu, Sikma je bio siguran sa penala. Egzum e potom zakucao pod faulom i dao dodatno bacanje.

Izvor: MN PRESS

21:37

32' - ZAKUCAVANJA!

Partizan pokušava da se vrati (79:64). Viđena su dva fantastična zakucavanja na dve strane. Prvo Lesor, pa onda Kumađe. Publika je to pozdravila aplauzima.

21:32

31' - NIJE USPEO "ČELENDŽ" PARTIZANA

Početak poslednjeg kvartala obeležio je "čelendž" Obradovića, tvrdio je da je aut za Partizan, sudije su gledale snimak i ostale na prvobitnoj oduci, nije bilo promene poseda.

21:29

30' - SLEDI ČETVRTINA ODLUKE

Sledi četvrtina odluke, Alba ima prednost - 77:61. U završnici deonice Željko je tražio nesportsku ličnu Kumađea na Anđušiću, sudije su gledale snimak i nisu se složile sa Obradovićem, bio je običan faul. Danilo je promašio oba penala.

21:22

28' - PARTIZAN KAŽNJEN ZA PROMAŠAJE!

Za sve promašaje Partizan je kažnjen trojkama, a Naneli je vratio jednu trojku (73:59).

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:17

26' - PROMAŠENE TROJKE

Panter, Anđušić i Naneli promašili su trojke za smanjenje minusa, Alba vodi - 67:54. Trener ALbe tržaio je "čelendž", sudije nisu promenile odluku.

21:11

24' - NESPORTSKA ANĐUŠIĆA!

Partizan je ušao u seriju, pa je Anđušić napravio nesportsku, Alba to nije kaznila - 65:54.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:06

23' - PARTIZAN SE VRAĆA!

Vraća se Partizan, Egzum zakucava - 64:52. Tajm-aut Albe!

21:04

21' - PANTER IZNUDIO FAUL

DRugo poluvreme je počelo, Panter je iznudio faul na šutu za tri i pogodio je sva tri penala - 64:48.

20:59

OBRADOVIĆ: TAJ PODATAK VAM SVE GOVORI

U pauzi između dva dela Željko Obradović je sve objasnio sa dve rečenice.

"Oni su igrali dobro, mi smo igrali loše u defanzivi, kada završite četvrtinu, kao što smo mi drugu, sa samo jednim napravljenim faulom, onda vam to sve govori."

20:50

STRELCI NA POLUVREMENU

Ovako izgleda lista strelaca na poluvremenu, treba dodati i da za tri Alba šutira dobro (7/15), naspram 4/9 crno-belih. Skokovi prave veliku razliku, domaći tim ima veliku prednost i u tom segmentu (19 naspram 8).

ALBA: Lo 2 (5as), Proćida 9, SMit 7, Matisek, Šnajder 5, Šulte, Olinde 11, Kumađe 6 (5sk), Timan 4, Sikma 8, Blat 7, Zusman 2

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 4, Koprivica 2, Panter 5, Papapetru, Egzum 13, Jovanović, Naneli, Lesor 4 (3 lične), Trifunović 3, Anđušić 12, Madar

20:46

20' - POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme, Alba ima veliko vođstvo - 61:43. Partizan će morati da popravi igru u odbrani ukoliko želi preokret.

20:42

18' - ANĐUŠIĆ POKUŠAVA DA VRATI CRNO-BELE!

Partizan ima veliki minus (54:39). Anđušić se trudi da vrati svoj tim u igru, asistira, traži šut, uspeva da iznudi faul. Moraće saigrači da mu se pridruže za potpuni povratak...

20:35

16' - PARTIZAN UZVRAĆA!

Partizan pravi seriju 9:0 posle tajm-auta (46:29). Trener Albe Izrael Gonzales reaguje tajm-autom posle trojke Anđušića!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:31

14' - ŽELJKO OPET REAGUJE!

Alba se poigrava, zakucavaju bez problema, šetaju se po reketu, Partizan je u ogromnom minusu, Željko traži minut odmora (46:20).

20:26

12' - ALBA UVEĆAVA PREDNOST

Alba se poigrava, Partizan ima ogromne probleme u odbrani, razlika je čak 20 poena posle 12 minuta - 38:18.

20:21

10' - ŽELJKO POLUDEO ZBOG LESORA

Prva četvrtina je završena, Alba ima veliku prednost (33:18). Željko Obradović izgubio je živce zbog Lesora koji je napravio treću ličnu grešku. Uhvatio se za glavu, pa je izveo iz igre njega i Ledeja i imao razgovor sa njima povišenim tonom.

Izvor: MN PRESS

20:16

9' - ŽELJKO TRAŽI REAKCIJU, VIČE NA LEDEJA I LESORA!

Muči se Partizan u odbrani posebno (26:18). Željko je  ljut, vikao je na svoje igrače, posebno na Ledeja i Lesora. Matijas je napravio dve brze lične greške.

20:12

7' - OBRADOVIĆ REAGUJE!

Ušao je Partizan u seriju promašaja, Alba je uvećala prednost (24:16), Obradović je odmah reagovao i tražio tajm-aut.

20:09

6' - OPET EGZUM!

Alba ima prednost (19:16), ali je Egzum u centru pažnje. Već je dvocifren, dao je 11 poena za crno-bele do sada, ali srpski tim muči dobar šut za tri rivala.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:05

4' - EGZUM!

Zahvaljujući seriji Egzuma i njegovoj odličnoj igri Partizan se u potpunosti vratio u igru - 11:11.

20:03

2' - ALBA BOLJE POČELA

Alba je započela meč serijom 8:4. Trojke domaćeg tima, za Partizan poentirali su Koprivica i Egzum.

19:58

PETORKA PARTIZANA

Partizan meč počinje u petorci: Egzum, Panter, Trifunović, Vukčević, Koprivica.

19:31

MEČ USKORO POČINJE

Utakmica u Berlinu počinje u 20 časova.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

19:16

SUDIJE

Meč u Berlinu sudiće Oleg Latiševs, Rain Perandi i Gvido Đovaneti.

19:06

DŽEJMS NANELI: U NBA PAZE NA KOGA VIČU

Džejms Naneli dao je zanimljiv intervju za MONDO, tom prilikom objasnio je i šta vidi kao mogući problem za Željka Obradovića ako bi otišao u najjaču ligu na svetu.

"Rekao bih da u NBA treneri moraju da paze na koga viču, kako pričaju sa ljudima. Veliki je fokus na igrače, na to kako se oni osećaju, na njihovo emotivno i mentalno zdravlje. Morate da pazite kako pričate sa igračima jer igrači vode NBA. Ne možete imati košarku bez igrača i to je tako svuda, bar ja tako verujem. Ali u Evropi imamo drugi stil, po meni je to nešto kao miks koledž i NBA košarke. To je ono kako se meni čini da je", poručio je Naneli.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

18:47

"POLAKO SA PRIČAMA O FAJNAL-FORU"

Matijas Lesor ostao je u Partizanu i ima velika očekivanja od naredne sezone. U intervjuu za MONDO spustio euforiju navijača kada se priča o fajnal-foru.

"Spremni smo za novu sezonu. Uzbuđeni smo. Imamo dosta toga da pokažemo posle svega što se dogodilo prošle sezone. Ušli smo u Evroligu, unapredili smo tim, doveli su neke iskusnije igrače koji mogu da pomognu našem mladom timu, možemo mnogo toga da uradimo", rekao je Lesor.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

18:35

PANTER: POMOZITE MI DA NAUČIM SRPSKI

Kevin Panter je tokom intervjua za MONDO imao i jednu zanimljivu molbu za navjiače. Tražio je pomoć da nauči srpski jezik.

"Ko god hoće da mi pomogne da naučim srpski bolje, neka mi pošalje privatnu poruku na društvenim mrežama", sa osmehom je rekao Panter.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

18:22

DANTE EGZUM JEDVA ČEKA

Prethodnih dana mogli ste da pročitate intervjue sa mnogim igračima Partizana. Jedan od njih je Dante Egzum koji je za MONDO pričao o mnogo zanimljivih stvari.

"Jedan od mojih najboljih prijatelja je Srbin koji je trenirao sa mnom na Australijskom institutu za sport. On je zapravo došao ovde i mislim da je trenirao sa ekipom malo. Uvek mi je pokazivao lude snimke publike i zbog toga mi se uvek sviđao Partizan. Naravno tu je i Nejt Džavai sa kojim sam igrao u reprezentaciji", priča Egzum.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

18:07

KURIDŽA NE DOLAZI!

Uprkos svim informacijama koje su se pojavile tokom dana, Marko Jagodić-Kuridža NE DOLAZI u Partizan.

Izvor: ATA Images/A.K

18:00

SIKMA GLAVNI IGRAČ

Pred ovaj meč Željko Obradović izneo je niz pohvala na račun Albe, a posebno zbog Luka Sikme.

"Imaju automatizme, igraju sa dosta izmena, godinama su zajedno. Znaju kako da reaguju i u napadu i odbrani. Imaju jednog izuzetnog igrača, a to je Luk Sikma. On je čovek koji odlučuje o dosta stvari na terenu. Imaju zaista dobre igrače, možda nisu svi toliko poznati košarkaškoj javnosti, ali su izvanredan tim", rekao je Željko.

17:55

PARTIZAN BEZ TROJICE

Na ovom meču Željko ne može da računa na Aleksu Avramovića, Alena Smailagića i Gregor Glas.

"Madar će putovati sa timom, dok će Glas ostati u Beogradu. Fale mu treninzi posle povrede. Imaće specijalne tretmane dok smo mi na putu, tako da će biti van tima", rekao je Željko.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

17:51

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Partizan izgubio od Albe
  • Povratak u Evroligu poslije osam godina
  • Crno-bijeli željni dokazivanja
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije