• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Još jedan poraz Zvezde – "ugasila" se kad je bilo najvažnije u Monaku!
 Još jedan poraz Zvezde – "ugasila" se kad je bilo najvažnije u Monaku!

Još jedan poraz Zvezde – "ugasila" se kad je bilo najvažnije u Monaku!

Crvena zvezda izgubila u Monaku nakon loše odigrane posljednje četvrtine. Peti poraz srpskog i regionalnog šampiona u šest kola Evrolige.

 Još jedan poraz Zvezde – "ugasila" se kad je bilo najvažnije u Monaku! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda doživjela je i peti poraz u Evroligi jer je izgubila na gostovanju Monaku. Iako je praktično tri četvrtine odigrala egal i na kraju treće zaostajala samo dva posjeda (53:59), ekipa Saše Obradovića je bez većeg otpora srpskog tima za samo nekoliko minuta prelomila meč i uvela ga u mirnu završnicu. 

Zapaženi Filip Petrušev (16 poena) i takođe borbeni Stefan Lazarević (7) pokušavali su da trgnu Beograđane, ali je njihov tim bio nedovoljan da Jovanovićev tim "očvrsne" kad je bilo najvažnije. Dok je Monako povećavao prednost, Zvezda je za skoro osam minuta posljednje četvrtine napravila samo dva faula i to može da oslika agresivnost srpskog tima u fazi u kojoj se "lomio" meč. Na žalost navijača crveno-bijelih, ovo nije bio prvi sličan pad tima sa Malog Kalemegdana u Evroligi ove sezone i to je jedan od važnijih razloga zbog kojeg je trenutno na diobi posljednjeg mjesta, zajedno sa Panatinaikosom i Bajernom, koji su takođe ostvarili samo po jedan trijumf.

Lider Monaka i bivši NBA as Majk Džejms ubacio je 21 poen, a nekadašnji šuter Crvene zvezde Džordan Lojd 20 i sa njima na čelu domaći su "ubili" svaku nadu srpskog tima da bi mogao da zakuva završnicu. Za odgovor na te udarce domaćih bili su potrebni snažniji udarci crveno-bijelih, koje je zadavalo premalo igrača dok je meč odmicao. Jovanović je i na ovom meču dao šansu svim igračima osim Daliboru Iliću, na momente je djelovalo da traži petorku koja bi mogla da se u kontinuitetu suprotstavi domaćima, ali nije je našao. Monako je kažnjavao svaki propust, ukrao sedam lopti naspram samo jedne Zvezdine i imao odgovor na praktično svaku ofanzivu Jovanovićeve ekipe.

Na momente je energiju Zvezdu davao Ben Bentil (14 poena), na momente je to radio Nemanja Nedović (13), ali sve je to bilo dovoljno samo za pola sata borbe protiv tima koji je ove sezone ispustio jednom dvocifrenu razliku (protiv Makabija, u svom jedinom porazu), ali to mu se više nije ponovilo. I zbog toga je trenutno na skoru  5-1.

Sa druge strane, Zvezda će poslije lošeg starta pokušati da pobjegne sa dna u narednom periodu, mada je u sljedećem kolu čeka "na papiru" još teži posao – gostovanje Fenerbahčeu u Istanbulu 10. novembra. 

Pročitajte u sekciji "razvoj događaja" kako je protekao večerašnji meč.

22:54

Kraj utakmice, Monako - Zvezda 85:77!

22:51

Majk Džejms ubacuje trojke za kraj

Još minut i po do kraja utakmice, a Filip Petrušev se ne predaje i pokušava do kraja da smanjuje razliku. Pogodio je uz faul, ali onda je uslijedila još jedna Džejmsova trojka - 82:71

22:44

Lazarević se ne predaje, Zvezda još na samo 2 faula

Krilni košarkaš Zvezde nagrađuje se poenima za svoju dobru odbranu (63:74), dok su crveno-bijeli za više od sedam minuta posljednje četvrtfine napravila samo dvije lične greške. Za to vrijeme, Monako se bez velikog napora "odlijepio" na mirnu razliku.

Još dva i po minuta do kraja, a rezultat je 74:65.

22:41

Monako najavljuje miran kraj – 74:60

Alfa Dijalo pogodio je za "plus 14", na početku 36. minuta. Jovanović zove tajm-aut dok Monako uvodi meč u završnicu kakvu su domaći htjeli.

Izvor: MN PRESS

22:37

Opet Petrušev, ali opet i Džordan Lojd!

Na još jedan dobar potez Zvezdinog centra ponovo reaguje bivši igrač crveno-bijelih. Lojd je pogodio trojku i postigao svoj 18. poen večeras.

Monako vodi 72.60 pet minuta prije kraja.

22:34

"Mekana" odbrana Zvezde, pa Nedovićeva trojka!

Motijunas bez pravog izazova u reketu donosi domaćima "plus 10", a Nemanja Nedović ubacuje trojku koja bi mogla da opet probudi Beograđane. 

Izvor: MN PRESS

22:31

Monako lako poentira, "erbol" Markovića

Eli Okobo i Alfa Dijalo čuvaju prednost domaćih (63:55), a Marković na to ispaljuje "erbol" pri šutu za tri u posljednjim trenucima napada. Počeo je 32. minut

22:29

Bolan kraj četvrtine za Zvezdu!

Lazarević (prodorom) i Marković (trojkom) vratili su Zvezdu na "minus 4" u 30. minutu, a onda je Majk Džejms pogodio jako težak šut preko Bentila i postavio rezultat 59:53 pred posljednjih 10 minuta. Jako težak šut i ipak koš bivšeg igrača Bruklin Netsa.

Izvor: MN PRESS

22:22

Nesportski faul Martina - držao rivala za šorts

Sudije su pregledale situaciju pod košem Zvezde i posle gledanja snimka dosudile prekršaj centra crveno-belih. Motijunas je iskoristio bacanje da postavi "plus 11" (57:46) u 27. minutu

22:21

Monako na maksimalnih "plus 19"

Centar Donatas Motijunas pogodio je za novo najveće vođstvo Monaka (56:46) i primorao Jovanovića da zatarži tajm-aut tri minuta pre kraja treće četvrtine.

Izvor: MN PRESS

22:15

Džordan Lojd uzvraća Zvezdi! Skupe greške crveno-bijelih

Bivši šuter crveno-belih ubacio je sedam uzastopnih poena za Monako i sada je najefikasniji među domaćima. Ekipa Saše Obradovića opet ima mirniju prednost (51:44), dok Beograđane skupo koštaju greške. Odnos u ukradenim loptama je 6:0 za Monako

22:09

Bentil i Petrušev vode Zvezdu!

Ben Bentil ubacio je sedam poena na početku drugog dela meča, a Filip Petrušev je ubacio takođe važnu trojku, za samo poen razlike u korist domaćih (42:41). U toku je 24. minut

Izvor: MN PRESS

21:49

Greška Nedovića i Monakov maksimalni plus na poluvremenu

Nemanja Nedović je loše dodao loptu, Monako je presekao to dodavanje, a Džejms je odmah kaznio, za najveće vođstvo domaćih na pauzi – 38:31. Šteta zbog pada Beograđana u poslednjim minutima pred poluvreme.

Jovanović je u prvom poluvremenu koristio sve igrače osim Dalibora Ilića, a najefikasniji je bio Bentil sa sedam poena, dok je među domaćima najviše poena ubacio Džejms, devet.

21:46

Džejms i Hol donose Monaku "plus 5" pred pauzu

Džejms izmiče Vildozi i poentira za Monakovih "plus 3", a ondaa Donte Hol iz teške pozicije donosi Monaku "plus 5" – 36:31. Jovanović zove tajm-aut pola minuta pre poluvremena

21:39

Tijesan meč - Bentil ne da Monaku da se otcijepi

Košem centra Motijunasa, domaći su poveli 30:26 na početku 17. minuta, ali je Bentil odgovorio trojkom za poen razlike. Sada je 30:29 za Monako.

Izvor: MN PRESS

21:26

Šuterski obračun - Moerman za tri

Krilo domaćih pogađa trojku iz ugla, za novo vođstvo Monaka - 22:20

21:21

Stefan Marković uz zvuk sirene!

Sjajan kraj četvrtine – Marković pogađa trojku uz pomoć table, za Zvezdino vođstvo 19:17

Izvor: MN PRESS

21:18

Upisuje se i Nedović - još jedna trojka!

 Posle trojke, pa ubačenih slobodnih bacanja, crveno-beli opet vode 16:15 na početku 9. minuta.

Izvor: MN PRESS

21:13

I Monako ubacuje prvu trojku Majk Džejms

Monako preuzima vođstvo - 13:11 u 6. minutu

Izvor: MN PRESS

21:11

5' Trojka Ognjena Dobrića - 11:8

Hitac Ognjena Dobrića iz daljine - prvi pogodak Zvezde za tri poena večeras 

Izvor: MN PRESS

21:09

3' Prvo vođstvo - Petrušev 6:4

Zvezdin centar poentira uz prekršaj - 7:4

Izvor: MN PRESS

21:02

1' Meč je počeo - Braun zakucava

Džon Braun je zakucao za vođstvo Monaka 2:0 u prvom napadu

Izvor: MN PRESS

20:49

20:00

Crveno-bijeli su na parketu

19:20

Ovako su izgledale Zvezdine pripreme za meč - u Monaku

Crvena zvezda
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

19:00

Monako prošle godine na korak do Fajnal-fora

Ekipa Saše Obradovića odigrala je u prošlom plej-ofu uzbudljivu seriju protiv Olimpijakosa i umalo je završila plasmanom na završni turnir. Izgubila je u "majstorici" u Atini, a imala je podršku Kevina Durenta u poslednje dve utakmice te serije.

Izvor: tv.euroleague.net/screenshot

18:40

Zvezda se rastala sa Adamsom

Dan pre ovog gostovanja, Crvena zvezda je objavila da američki plejmejker Džejlen Adams više nije njen igrač. Očekivano, dolazak Luke Vildoze potpuno je istisnuo MVP-a australijske lige iz planova trenera Vladimira Jovanovića.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:21

Odličan start Monaka u Evroligi

Monako je u prethodna četiri kola ostvario pobede protiv Virtusa (83:66), Efesa (95:92), Panatinaikosa (83:80) i Olimpijakosa (81:76), s tim da je oba atinska tima pobedio na gostujućem terenu. Sa druge strane, jedini poraz Obradovićev tim doživeo je od Makabija, na gostovanju, u 2. kolu.

Izvor: MN PRESS

18:19

Dobro došli u tekstualni prenos meča

Duel Monaka (4-1) i Crvene zvezde (1-4) počeće u 19 časova.

UKRATKO

  • Monako ima skor 5-1, Zvezda 1-5
  • Zvezda bez Mitrovića i Raduljice
  • Adams otišao dan pred meč
  • Međusobni skor u EL je 3-0 za Monako
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije