• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 svetislav pešić pred utakmicu sa turskom
 svetislav pešić pred utakmicu sa turskom

Pešić govorio o Miciću i sramnoj odluci Turske: Vasa je već kupio kartu, dali su nam jedno obrazloženje!

Svetislav Pešić obratio se novinarima pred meč sa Turskom.

 svetislav pešić pred utakmicu sa turskom  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Svetislav Pešić održao je konferenciju za medije pred meč sa Turskom. Utakmica se igra u ponedJeljak u Pioniru (20 časova), a selektor "orlova" odgovarao je na pitanja novinara uoči tog susreta. Ono što najviše sve zanima jeste situacija sa Vasilijem Micićem, odnosno obrazloženje koje su Turci imali. Upravo to bilo je jedno od glavih pitanja.

Prvobitno je bilo dogovoreno da Vasa propusti meč sa Velikom Britanijom koji je srpski tim dobio u Njukaslu, pa da se zajedno sa Vladimirom Lučićem i Markom Gudurićem pridruži nacionalnom timu u Beogradu za duel sa Turskom. Onda je Ergin Ataman sa Savezom promijenio odluku i zabranio srpskom plejmejkeru iz Efesa da dođe i da pomogne ekipi.

"Nemamo nikakvu reakciju. Ne želimo da stavljamo to u prvi plan. Hoćemo da se okrenemo onim stvarima koje možemo da kontrolišemo. Vasa je već krenuo na put, imao je kartu. Doneta je takva odluka kakva je. Malo smo tužni zbog te odluke. Ne samo zbog Micića, nego i zbog odluke koja je donijeta. Ne bih previše komentarisao o tome. Nemamo sve tačne detalje o tome, da je urađeno zbog pripreme za meč sa Barselonom. To je obrazloženje. Ne bih htio to da komentarišem", rekao je Pešić.

Objasnio je i kakva je situacija sa Nemanjom Nedovićem.

"Imali smo komunikaciju sa Zvezdom da li ćemo ga zvati. Bila je dilema u razgovorima zbog njegovog ukupnog stanja. Po njegovim riječima stanje se popravlja. Ne želimo da silujemo ni da dolazimo u neke rizike. Nedović je napredovao, ali nije na takvom nivou da može da pruži sve. Utakmica sa reprezentacijom proizvodi više emocija, ne kažem da nema emocija kada igra za Zvezdu, već da ima puno utakmica u klubu. Da ne bi opet došlo do problema, donijeli smo takvu odluku. Računam na njega, ozbiljno kao i uvijek. Situacija je takva."

Dobra vijest je da nema povreda i da su tu Lučić i Gudurić.

"Dobri smo, bila je dosta zahtjevna utakmica protiv Britanije, protiv snažne i atletski dobre ekipe. Trebalo je biti na tom nekom nivou. Nije bilo nikakvih povreda. Svi koji su igrali tu utakmicu spremni su i za dalje. Tu su Lučić i Gudurić. Oni su zdravi, trenirali su dobro, imamo još jedan trening, pa ćemo onda kako pravila FIBA nalažu da odredimo 12 igrača", zaključio je Pešić.

Sve sa konferencije za medije možete da pročitate na MONDU klikom na karticu "RAZVOJ DOGAĐAJA".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

13:00

KRAJ

Konferencija je završena.

"Jel ima još pitanja? Nema. Trudio sam se da budem precizan i jasan", nasmejao se Pešić na kraju.

Izvor: MN PRESS

12:59

"PRVA ODLUKA JE NAJBOLJA"

Otkrio je i jedan od glavnih saveta koji ima za igrače.

"Prva odluka je uvek najbolja odluka, ako imate poziciju za šut, šutnite. Ako vidite prodor, idite unutra. Prva je uvek najbolja, zato se nadam da će u napadu da bude mnogo bolje."

12:56

STEFAN JOVIĆ KONTROLIŠE SVE

"Razgovarao sam sa igračima, pričali smo o tome kako ih treba braniti, kako organizovati odbranu protiv njih. Sastanak smo počeli kako da ih napadnemo, na koji način da eliminišemo tu agresiju, atletiku i snažnu odbranu po celom terenu. To nam je bio fokus na sastanku. Bez dobre defanzive i kontrole tih bazičnih stvari, poput skoka. Brojke sa meča protiv Britanije bile su na dobrom nivou, imali smo 16 ofanzivnih skokova, to je znak da ekipa po svaku cenu želi da dođe do pobede, 24 defanzivna i 10 ukradenih lopti, 18 asistencija. To su brojke koje pokazuju timski prilaz. Zašto nije bilo boljeg procenta šuta, to je pitanje i uigranosti novih igrača, neki zajedno nisu igrali. Moraćemo malo da poradimo na organizaciji napada. Stefan Jović je posle pet meseci odigrao meč, pokazao svoje plejmejkerske kvalitete. Nije izgubio nijednu loptu. Kontroliše svoju igru, igru svog tima. Treba nam protiv Turske još malo više agresivnosti."

12:54

"MAHMUTOGLU U ŽIVOTNOJ FORMI"

"Mahmutoglu je u životnoj formi, videli ste njegove procente protiv Zvezde u Evroligi, pa protiv Belgije. Imaju tri pleja vrhunske klase. Dobar balans između unutrašnje i spoljašnje linije. Oni su borbena ekipa. Videli smo da su igrali sa dodatnom energijom protiv Belgije, razbijali su blokove, igrali agresivno. Moramo da odgovorimo, da budemo dobir u odbrani, da postoji odgovornost. Da budemo agresivni kao i oni. Kada igraš kući imaš malo drugačiji pristup. To je tim koji ima puno internacionalaca. Neće se previše zbuniti. Nije veliko iznenađenje na atmosferu u Pioniru, igrači su se verovatno i navikli.

12:49

LUČIĆ I GUDURIĆ SU TU

"Dobri smo, bila je dosta zahtevna utakmica protiv Britanije, protiv snažne i atletski dobre ekipe. Trebalo je biti na tom nekom nivou. Nije bilo nikakvih povreda. Svi koji su igrali tu utakmiccu spremni su i za dalje. Tu su Lučić i Gudurić. Oni su zdravi, trenirali su dobro, imamo još jedan trening, pa ćemo onda kako pravila FIBA nalažu da odredimo 12 igrača"

12:48

NEDOVIĆ

"Imali smo komunikaciju sa Zvezdom da li ćemo ga zvati. Bila je dilema u razgovorima zbog njegovog ukupnog stanja. Po njegovim rečima stanje se popravlja. Ne želimo da silujemo ni da dolazimo u neke rizike. Nedović je napredovao, ali nije na takvom nivou da može da pruži sve. Utakmica sa reprezentacijom proizvodi više emocija, ne kažem da nema emocija kada igra za Zvezdu, već da ima puno utakmica u klubu. Da ne bi opet došlo do problema, doneli smo takvu odluku. Računam na njega, ozbiljno kao i uvek. Situacija je takva."

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

12:46

MICIĆ VEĆ KUPIO KARTU

"Nemamo nikakvu reakciju. Ne želimo da stavljamo to u prvi plan. Hoćemo da se okrenemo onim stvarima koje možemo da kontrolišemo. Vasa je već krenuo na put, imao je rezervisanu kartu. Doneta je takva odluka kakva je. Malo smo tužni zbog te odluke. Ne samo zbog Micića, nego i zbog odluke koja je doneta. Ne bih previše komentarisao o tome. Nemamo sve tačne detalje o tome, da je urađeno zbog pripreme za meč sa Barselonom. To je obrazloženje. Ne bih hteo to da komentarišem"

Izvor: MN PRESS



12:44

"ZAJEDNIČKA ZASTAVA - SRPSKA"

"Biće nam potrebna pozitivna energija da eliminišemo nedostatke. Bilo bi dobro da se sve klupske zastave ujedine u srpsku zastavu. Kao kada Partizan ili Zvezda igraju Evroligu, da postoji podrška. Kao što je Turska imala protiv Belgije. Ne sumnjam da će to biti jedna važna pokretačka snaga koja treba ovom timu. Da na taj način eliminišemo nedovoljnu uigranost koja je važna. Košarka je timski sport. Na terenu je pet igrača koji moraju da se nađu zajedno, da budu uigrani na obe strane terena, kao i zajednički ciljevi. Naš cilj je da damo maksimum za pobedu"

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

12:42

"EVROPSKO PRVESNTVO NIJE DEBAKL"


"Evropsko prvenstvo nije bio debakl, već neuspeh. U isto vreme i neka vrsta uspeha. Mi koji smo dugo u ovom sportu se ne pravdamo kada izgubimo, ali smo zaduženi da gledamo malo proces, taj malo duži proces i da iz toga napravimo nešto što je važno za sledeću akciju. Svi igrači su se odazvali, pružili smo dobru igru koja je karakterisala košarku sa naših prostora, napravili smo spektakl pred skoro 20.000 ljudi u Areni protiv Grčke. To je bio spektakl, još od čuvenog 'Dajmonda' kada smo igrali sa Amerikanaca. Da smo igrali na stadionu Zvezde ili Partizana verovatno bi bilo puno. Ima tu dosta pozitivnih stvari. Ovi momci danas i oni koji su bili, vredni su, mene motivišu i želim da im pomognem, kao i oni meni. Ulazimo u meč protiv Turske sa pozitivnom energijom i trudićemo se da pre svega odnosom, borbenošću, energijom nadoknadimo nedostatke."

12:40

PEŠIĆ: TURCIMA JE OVO ODLUČUJUĆA UTAKMICA

"Očekuje nas izazovna utakmica, reakcija navijača je dobra, svi su motivisani i igrači su i želimo da uđemo u utakmicu sa pozitivnom energijom i da damo maksimum u ovom trenutku da dobijemo taj meč. Ova utakmica nije presudna, ali može puno da nam donese. Ne samo zbog dva boda, nego i zbog međusobnog skora sa Turskom, imali bismo 2:0 i to bi moglo da bude na kraju. Grupa je teška, tu su i Grci. Ne bih govorio o debaklima kako ste govorili posle Evropskog prvenstva. Vrlo je značajna utakmica, bilo bi dobro da pobedimo. Biće neizvesna utakmica, u to sam siguran. Njima je praktično odlučujuća."

12:37

"DOSTA SAM GOVORIO"

"Dosta sam govorio o košarci i našem stanju, što sam više pričao, to se pretočilo u izgovore. Iako sam želeo da govorim o reprezentaciji, što je moj prvi zadatak. Govorio sam i o našoj košarci, stanju i šta bi trebalo da uradimo da bismo bili bolji. Želim da se menjam i prilagođavam situaciji, ali moramo svi da se menjamo. Toliko stvari se desilo u evropskoj košarci, da ne kažem košarci uopšte. Ako želimo da idemo napred ili gde mi vidimo i da budemo nosioci ideja za razvoj košarke na prostoru Evrope, moramo da se prilagođavamo. Ne zato što nismo više najbolji, nego zato što želimo ponovo da budemo najbolji. Ovo ne morate da pišete, ali možete i da napišete. Ja sam ovde zbog meča sa Turskom."

12:35

"ŠTO SI GLASNIJI, MANJE TE ČUJU"

Posle uvodne reči i najave pres konferncije javio se Pešić.

"Što tako tiho pričaš? Kao da se nešto desilo. Što tiše pričaš, to te manje čuju. To mi je rekla Zaga Žeravica kada sam bio u Španiji. Da se ne brinem što tiho pričam"

12:34

KARTE SU RASPRODATE

Rasprodate su sve karte za meč protiv Turske, ostao je jedan mali kontigent koji će sutra biti pušten u prodaju.

12:32

PEŠIĆ JE STIGAO

Svetislav Pešić je stigao na konferenciju.

12:23

KONFERENCIJA USKORO POČINJE

Konferencija za medije počinje u 12.30 časova.

12:10

DRESOVI NJUKASLA

Košarkaši Srbije pobedu protiv Britanije proslavili su na stadionu Njukasla. Svi su bili u crno-belim dresovima. Danilo Anđušić, Ognjen Dobrić, Luka Mitrović, Uroš Trifunović, Aleksa Radanov i Stefan Jović.

11:55

KALKULACIJE

Srbija mora da pobedi Tursku kako bi zadržala šanse za plasman na Svetsko prvenstvo. Poznate su i kalkulacije za nastavak takmičenja.

11:40

ČEKA SE OBRAZLOŽENJE ZA MICIĆA

Dogovor sa savezom Turske bio je da Vasilije Micić propusti meč sa Velikom Britanijom i da bude sa timom Srbije na meču protiv Turske. Onda je došlo do zaokreta, pa je Ergin Ataman zabranio srpskom plejmejkeru da dođe u Beograd. Biće to svakako jednod od pitanja za selektora Pešića. Videćemo kakvo obrazloženje su Turci dali na ovu temu.

Izvor: Profimedia

11:25

PEŠIĆ PRED NOVINARIMA

Selektor Srbije Svetislav Pešić odgovaraće na pitanja srpskih novinara u Beogradu pred meč sa Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

11:10

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa konferencije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije