• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igračice BiH htjele da bojkotuju meč sa Belgijom? Legenda "udarila" na KS BiH: Pet mjeseci nakon EP nisu dobile premije!

Autor Dragan Šutvić

Razija Mujanović je "otvorila dušu".

 razija mujanović kritikovala ks bih  Izvor: Anadolija/Dejan Maksimović

Ženska košarkaška reprezentacija BiH ove nedjelje gostuje Belgiji u četvrtom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2023.

Ipak, veoma važan meč "zmajica" pao je u drugi plan, nakon što se na društvenim mrežama oglasila proslavljena košarkašica i tim-menadžer reprezentacije Razija Mujanović, koja je u otvorenom pismu objavljenom na društvenim mrežama istakla da se bh. reprezentativke pripremaju – u katastrofalnim uslovima!

Mujanović je kritikovala rad Košarkaškog saveza BiH, istakavši da igračice, koje su na prošlom Eurobasketu odigranom 2021. godine osvojile peto mjesto, ni pet mjeseci nakon te smotre nisu primile premiju za taj rezultat i da su bile spremne i da bojkotuju duel sa Belgijom na startu tekućih kvalifikacija!

"Naime, kancelarija Saveza ni nakon 5 mjeseci nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koji su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetile izdane, potcijenjene i degradirane i htjele su da bojkotuju utakmicu protiv Belgije i sve iznesu u javnost.

Selektor Lojo i ja smo učinili sve da do toga ne dođe te smo sa gospodinom Dubravkom Barbarićem koji nam je izašao u susret uspjeli obezbijediti da se 20.000 KM podijeli igračicama kao nagrada za plasman na Evropskom prvenstvu. Navedeni iznos je podijeljen igračicama od strane generalnog sekretara gospodina Amera Čolana, a u prisustvu mene i selektora Gorana Loje.

U razgovoru sa djevojkama dogovorili smo se da probleme ne iznosimo u javnost i pobijedili smo veliku Belgiju u Sarajevu", napisala je Razija Mujanović, navodeći i da su pripreme za Mundobasket 2022 tekle teško, kada je riječ o finansijama.

"Pripreme za istorijsko svjetsko prvenstvo su graničile sa nemogućim. Imali smo situaciju da smo se bukvalno snalazili i plan priprema koji smo dostavili kancelariji Saveza nije ispoštovan jer nam je rečeno da Savez nema novac za to, pa smo morali da improvizujemo. Kako bi se okupili prema prvobitnom planu (5.8.2022.), selektor Lojo je svojim privatnim vezama uspio obezbijediti turneju u Italiji u trajanju od 10 dana za 22 osobe gdje su nam svi troškovi smještaja, ishrane, lokalnog prevoza, termina za treninge bili plaćeni od strane organizatora", napisala je Mujanović.

Pogledajte kompletnu objavu:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Sato beli leb i otpremnine političari uzmu sebi sedam dana od prestanka mandata

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC