• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Petrović se sjetio Srbina - BIO JE LJUDINA! Godina bez Stevana, još bole riječi trenera o posljednjem treningu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Protekla je tužna godina bez srpskog košarkaša Stevana Jelovca. Ni 12 mjeseci poslije njegove smrti, nije zaboravljen, niti će biti.

 Godinu dana od smrti Stevana Jelovca Izvor: MN PRESS

Na današnji dan srpska i evropska košarka doživjela je strašnu tragediju - preminuo je srpski reprezentativac Stevan Jelovac. Njemu je pozlilo na jednom treningu u AEK-u iz Atine i nije se oporavio od teških zdravstvenih problema, poslije višenedjeljne borbe u bolnici.

Tim povodom, oglasio se poznati hrvatski trener Aleksandar Petrović, aktuelni selektor i direktor tamošnjeg saveza. On je objavio emotivnu poruku: "Prošlo je godinu dana od smrti Stevana Jelovca! Imao sam to zadovoljstvo biti mu trener u sezoni 13/14 u Lijetuvos Ritasu. Jednom riječju: LJUDINA!"

Jelovac se tri nedjelje borio poslije teškog moždanog udara, a njegova smrt potresla je mnoge širom svijeta. Naravno, posebno u Srbiji i u Grčkoj, gdje je AEK odlučio da se dvorana tog kluba nazove upravo po bivšem košarkašu Crvene zvezde, Mege, Ritasa...

I danas, godinu poslije ove tragedije, bole riječi Stevanovog trenera Stefanosa Dedasa u AEK-u, koji je prisustvovao njegovom posljednjem treningu.

"Stevan nije bio sa nama, imao je povredu skočnog zgloba i bio je u drugoj prostoriji. Radio je vježbe na biciklu. Kada sve sve to dogodilo bio je svjestan, čak smo i komunicirali kratko, ali smo shvatili da nešto nije u redu i da je vjerovatno u pitanju moždani udar. Odmah smo otkazali trening, a sutradan smo odigrali za njega u FIBA Ligi šampiona. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da bi moglo da se završi tako. Bio je mlad momak, vjerovali smo da može da pobijedi."

Na veliku tugu i žalost, Stevan nije uspio da se oporavi i sahranjen je 7. decembra u svom Novom Sadu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC