• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Fenerbahče-Partizan Evroliga 15.kolo prenos
 Fenerbahče-Partizan Evroliga 15.kolo prenos

Velika pobjeda Partizana - Aleksa Avramović se prekrstio i srušio Fenerbahče!

Partizan ostvario pobedu sezone, protiv Fenerbahčea u Istanbulu!

 Fenerbahče-Partizan Evroliga 15.kolo prenos Izvor: MN Pess

Košarkaši Partizana napravili su veliku senzaciju i savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 73:72 , u okviru 15. kola Evrolige. Izabranici Željka Obradovića su pobijedili i drugi veliki meč uzastopno, jer je prethodne nedjelje u "Štark" areni pao aktuelni osvajač Evrolige Anadolu Efes, pa sada crno-bijeli imaju skor 6/9.

Mučili su se i jedni i drugi na samom početku meča, Fenerbahče se bolje snašao u tim uslovima, a najviše je pokazao Dešon Pjer, koji je već u prvoj četvrtini postao dvocifren. Partizan se stalno držao u igri i nije dao Feneru da se odvoji, pa su domaći na poluvrijeme otišli sa samo plus četiri - 37:33.

Tokom treće četvrtine vidio se timski doprinos Partizana, a Kevin Panter je preuzeo "ključeve" ekipe u svoje ruke i izmišljao poene u kriznim momentima. Fener je imao probleme sa centrima, tačnije bili su opterećeni faulovima i to je olakšalo posao Matijasu Lesoru pod koševima. Išao je Fener krajem treće četvrtine i na dvocifrenu prednost, ali nikako nisu uspjeli da prelome meč, jeftino su griješili i Partizan je topio prednost.

U posljednjih deset minuta vidjeli smo Fenerovu najslabiju napadačku dionicu, postigli su samo 15 poena. Marko Gudurić je išao iz promašaja u promašaj, a ni Vilbekin nije nastavio partiju iz treće dionice. Odbrana crno-bijelih je djelovala besprijekorno u tim momentima, a dodatak igri je bio Aleksa Avramović, koji je zabijležio prve minute ove sezone. On je bio glavni faktor, pa se njegova energija prenijela na cijelu ekipu i to je bio ključ za preokret.

U finišu Ledej, Egzum, pa čak i Papapetru su dali doprinos, te se ušlo u neizvjesnu završnicu. Fener nije uspijevao da se snađe u dramatičnoj završnici, a vrlo naivno je turski tim riješio svoj posljednji napad na tri sekunde do kraja. Kalates je izveo loptu gotovo u aut i to je bilo to. Heroj je Aleksa Avramović koji je svojim bacanjima u finišu donio pobjedu.

Za crno-bijele ovo su bile dvije važne pobjede, jer im sada slijedi domaćinstvo Bajernu i velika prilika da se potvrdi serija dobrih rezultata, sa tom utakmicom beogradski klub će završiti ovu kalendarsku godinu. Feneru slijedi teško gostovanje u Bolonji, gdje će Virtus željeti da produži seriju poraza kluba iz Istanbula.

FENERBAHČE: Birsen 2, Hazer, Vilbekin 14 (2sk), Edvards, Mahmutoglu 3, Hejs-Dejvis 9 (7sk), Pjer 13 (6sk), Džekiri 8 (4sk), Gudurić 4 (0/8 za tri), Buker 8, Kalates 11 (7sk, 7as), Adetokumbo

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 8 (6sk), Avramović 6, Panter 12 (5sk), Smailagić 4, Papapetru 5 (6sk), Egzum 10, Naneli 5 (5sk), LEsor 12, Trifunović, Anđušić 4, Madar 7 (4sk)

20:58

STRIJELCI

FENERBAHČE: Birsen 2, Hazer, Vilbekin 14 (2sk), Edvards, Mahmutoglu 3, Hejs-Dejvis 9 (7sk), Pjer 13 (6sk), Džekiri 8 (4sk), Gudurić 4 (0/8 za tri), Buker 8, Kalates 11 (7sk, 7as), Adetokumbo

PARTIZAN: VUkčević, Ledej 8 (6sk), Avramović 6, Panter 12 (5sk), Smailagić 4, Papapetru 5 (6sk), Egzum 10, Naneli 5 (5sk), LEsor 12, Trifunović, Anđušić 4, Madar 7 (4sk)

20:55

Heroj pobjede - Aleksa Avramović!

Vratio se oporavljeni Aleksa Avramović i u prvoj utakmici bio meč-viner! Odlučio je "tvrdu" završnicu presudnim ofanzivnim skokom u posljednjem minutu, poslije kojeg je iznudio prekršaj i penale (72:72), a onda je pogodio odlučujuće bacanje i tri sekunde prije kraja, za 73:72. Tu je bio kraj, jer je Fenerbahče katastrofalno izveo akciju u preostalom vremenu.

Željko Obradović pobijedio je na parketu kluba kojem je donio titulu prvaka Evrope, a meč je obilježila velika borbenost, "tvrda" igra i hrabrost crno-bijelih u neizvjesnoj završnici.

I jedni i drugi mučili su se da pogode - Partizan je šutirao trojke 4/14, Fenerbahče 6/24, a pogotovo je loše gađao Marko Gudurić, srpski internacionalac u dresu domaćih, koji je iz igre šutirao samo 1/12, a za tri 0/8.

20:50

KRAJ, VELIKE POBJEDA PARTIZANA!

Fenerbahče je loše izveo napad, Kalates je bacio loptu Bukeru, a on je poslao u ruke Papapetruu.

Grk je fauliran i tu je bio kraj, 0,9 sekundi do kraja!

Partizan je pobijedio 73:72!

20:46

AVRAMOVIĆ POGAĐA JEDNO, PARTIZAN VODI!

Aleksa je iznudio faul daleko od koša i 3 sekunde pre kraja dobio slobodna bacanja. Promašio je prvo, drugo je pogodio nakon što se prekrstio i Partizan vodi 73:72 na tri i po sekunde do kraja!

Tajm-aut Fenerbahče!

20:43

AVRAMOVIĆ POGAĐA BACANJA !

Težak je ovo bio promašaj Papapetrua, lopta je pala u ruke Avramovića koji je fauliran na manje od sekund do kraja i imaće dva slobodna bacanja. Velika drama! 72:72

20:41

Bacanja za Bukera!

Papapetru je faulirao Bukera i imaće Amerikanac dva slobodna bacanja. Pogađa oba i 72:70 je za Fener!!

67 sekundi do kraja!

20:39

39. minut - POGAĐA LEDEJ

Stvarno težak šut je pogodio Ledej i smanjio na 70:68. Produžio je svoju seriju Ledej, napao je licem Bukera i pogodio šut, to je njegov osmi poen 70:70!

Ostalo je minut i 23 sekunde do kraja meča!

20:35

MEČ ZAVRŠEN I ZA EGZUMA, tajmaut Obradovića!

Napravio je Australijanac peti faul, a potom i burno reagovao. Fener vodi 68:66 i imaće dva bacanja Devin Buker!

Pogodio je Buker i sada je 70:66!

20:32

Džekiri peti faul!

Poveo je Fener sa 66:64, ali je Džekiri faulirao Egzuma i za njega je meč završne. Velika je to pomoć za Partizan! Izašao je Fener iz bonusa, pa Egzum pogađa dva bacanja za 66:66!

20:31

37. minut - Nanelii 64:64

Sam je kreirao Džejms Naneli i pogodio za dva. Ulazimo u sam finiš meča!

20:28

35. minut - Hejs Dejvis iznudio tri bacanja

Naivno je Ledej reagovao, prilikom šuta Hejs-Dejvisa za tri poena i napravio faul. Imaće tri slobodna bacanja i priliku da donese prednost svom timu. Sada je 63:62 za Fener!

20:26

VODI PARTIZAN 60:59

Trojka Papapetrua i Partizan vodi sa 60:59, prvi put u drugom poluvremenu!

20:24

TAJMAUT ITUDIS 59:57!

Odlično se Lesor snašao pod košem i pogodio za samo minus dva, konačno je Partizan spustio na posed zaostatka. Fener trenutno preživljava teške trenutke!

Lesor je drugi dvocifreni u redovima Partizana, ima 10 poena!

20:23

33. minut - Partizan u seriji!

Uspio je Egzum sve da uradi kako treba i postigne svoj osmi poen. Crno-bijeli su na minus 4, 59:55!

20:20

32. minut - Gudurić van ritma!

Nismo vidjeli još uvijek poene u posljednjoj četvrtini, ali je Marko Gudurić van ritma, trenutno je na 1/10 iz igre.

Novi problem za Itudisa, Buker ima četiri faula, kao i Džekiri!

20:18

POČINJE ČETVRTINA ODLUKE!

Partizan ulazi sa zaostatkom od šest poena u posljednjih deset minuta!

20:16

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 57:51

Fener je na krilima Skotija Vilbekina stvorio veću prednost, pa čak i dvocifrenu u jednom momentu. Međutim ušao je prvi put ove sezone Aleksa Avramović i razdrmao svoju ekipu, pa nas očekuje dramatičnih deset minuta po svemu sudeći! 57:51

Skoti Vilbekin 14, Dešon Pjer 13

Kevin Panter 12

20:13

30. minut - Vratio se Partizan u život!

Opet je Avramović probio Edvardsa i opet je bilo dosta kontakta, pa će Partizanov bek imati dva slobodna bacanja. Uspio je da pogodi jedno i sad je 55:49!

20:11

29. minut - Prvi poeni Avramovića!

Odlično je Avramović probio Edvardsa uz dosta kontakta i to je koš faul. Promašio je dodatno bacanje pa ostaje 55:46 za sastav iz Istanbula.

20:08

NESPORTSKA GREŠKA LEDEJA!

Kako loš potez Zeka Ledeja, pokušao je fudbalskim startom da zaustavi Marka Gudurića i dobio je nesportsku grešku. Gudurić ima dva bacanja!

53:44 za Fenerbahče!

20:06

27. minut - Razigrani Kalates 51:42

Odlično je Kalates opet asistirao, ovog puta za Bukera koji je poentirao uz faul. Ovo je šesta asistencija za Grka.

20:04

26. minut - Fener ima dvocifrenu prednost

Turski tim predvođen Skotijem VIlbekinom samo povećava prednost, imaju 49:38. Crno-bijeli su u velikom problemu!

20:02

EVO I ALEKSE AVRAMOVIĆA!

Prvi put ove sezone na parketu je rođeni Čačanin Aleksa Avramović, koji je zbog teške povrede propustio dosadašnji dio sezone.

19:58

OPET SKOTI VILBEKIN! 45:37 za Fener

Još jedna trojka Skotija Vilbekina, četvrta po redu! Kako igra na otvaranju drugog poluvremena, za košarkaške udžbenike!

Partizan "kocka" svoje šanse, imali su dva otvorena šuta, pa čak i zicer, ali to su greške koje mogu skupo da ih koštaju na kraju.

19:55

23. minut - Fener bolje otvara poluvrijeme

Vilbekin je pronašao Džekirija, koji je postigao koš uz faul Pantera. Promašio je dodatno bacanje pa ostaje 42:37!

Džekiri je napravio i četvrti faul, što je velika stvar za Partizan!

19:53

22. minut - VIlbekin treća trojka 40:35

Poentirao je Madar na otvaranju, ali je odmah uzvratio Vilbekin svojom trećom trojkom večeras.

19:51

POČINJE DRUGO POLUVRIJEME!

Nastavlja se meč, Partizan ima zaostatak od četiri poena!

FENER: Kalates-VIlbekin-Pjer-Hejs Dejvis-Džekiri

PARTIZAN: Madar-Panter-Papapetru-Ledej-Smailagić

19:44

ŠTA SMO VIDJELI U PRVOM POLUVREMENU!?

Partizan je hrabro ušao u meč, bez preteranog respekta prema lideru na tabeli, a Željko Obradović je sjajno skautrirao svoj nekadašnji klub.

Odlično su crno-bijeli čitali igru, a prednjačio je Panter sa osam poena, svi igrači su dali određen doprinos. Njih deset je izašlo na teren i samo se Uroš Trifunović nije upisao u strijelce.

Sa druge strane nisu imali rješenje za Dešona Pjera i Tonju Džekirija, pa je to najveći problem za goste. Očekuje se veći doprinos Skotija Vilbekina koji je na samo šest poena, što bi moglo da predstavlja problem, posebno kada se zna da je Egzum na tri lične greške.

19:37

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 37:33

Odlična odbrana na Guduriću i Fener je očajno riješio posljednji napad. Partizan je pokazao odličan otpor i djeluje da crno-bijeli mogu da se nose do kraja!

Imali su košarkaši Partizana čak 17 slobodnih bacanja, a pogodili su 12. Zanimljivo crno-bijeli su prvi u tom segmentu u čitavoj Evroligi.

19:35

Tajmaut Itudis 37:33 vodi Fener

Imaće domaći tim oko 15 sekundi za posljednji napad. Prethodno se nije dobro snašao Papapetru, pa je izazvao bijes trenera Obradovića.

Partizan će pokušati da odbrani napad i ode sa samo -4 na poluvrijeme.

19:31

TAJMAUT ŽELJKA OBRADOVIĆA 37:33!

Pogodio je Hejs-Dejvis još dva slobodna bacanja i natjerao Obradovića da traži tajmaut. Fenerbahče ima prednost 37:33!

19:30

19. minut - Panter dominira, 35:33 za Fener

Pogodio je Panter još jedan šut, ali sve to nije dovoljno jer Pjer dominira, pogodio je za tri, a onda i Mahmutoglu!

Mora Partizan za "zategne" odbranu, jer olako primaju poene u ovim momentima.

19:28

18. minut - 29:29 rezultatska klackalica

Opet se odlično snašao Pjer, utrčao i sproveo zicer u koš. Dosta promena rezultata imamo večeras. Na parket je ušao i Mahmutoglu po prvi put!

19:26

ZVIŽDUCI SA TRIBINA

Nastavlja se bes Fenerove publike,koji zvižde bez prestanka, djeluju da su jako ogorčeni suđenjem. Partizanu odgovara sva ova nervoza u redovima domaće ekipe.

19:24

16. minut - TEHNIČKA ZA KLUPU FENERA

Izazvao je Paterniko veliki bes domaćih poslije odluke da dosudi faul Džekirija nad Lesorom. Imaće Partizan bacanje i priliku da ponovo povede!

Mnogo nervoze u redovima domaće ekipe! 28:27 za Partizan!

19:21

15. minut - Vilbekin je u seriji

Dvije trojke je pogodio Skoti Vilbekin i zapalio "Ulker arenu" , ovo su momenti koji pripadaju domaćoj ekipi. Prednost za domaćina 27:24!

19:17

14. minut - Još bacanja za Partizan

Jako pametno koriste košarkaši Partizana prilike u napadu, pa konstantno uspevaju da iznude faulove na šutu. Ovog puta je Kevin Panter to uradio i pogodio jedno od dva! Čime je došao do 1000 poena u Evroligi! 24:24!

Tajmaut je zatražio Željko Obradović poslije loše odbrane Dantea Egzuma i trećeg faula!

19:14

13. minut - Vodi Partizan, tajmaut Itudisa 21:19

Ima Lesor dva bacanja i imaće priliku da se upiše u listu strijelaca. Odlično igra Partizan u ovim momentima i zasluženo vode. Ova petorka Fenerbahčea potpuno je pročitana od strane Željka Obradovića!

19:12

12. minut - PARTIZAN OPET ZA TRI 19:19

Ima priliku Partizan i da povede, ako Kevin Panter pogodi dva slobodna bacanja. Prije toga Jam Madar pogodio je treću trojku za svoj tim!

19:07

KRAJ PRVE ČETVRTINE 19:16

Pogodio je Anđušić drugu trojku i vratio Partizan na jedan posed zaostatka! Moraće napadački bolje crno-bijeli ako žele da iznenade!

19:05

DOČEK ZA ŽELJKA!

Trener Partizana je dobio prelijep doček u "Ulker sport areni", od strane domaćih navijača, ali i uprave kluba. On je donio jedini trofej Fenerbahčeu u Evroligi. Pogledajte kako je to izgledalo:

19:03

10. minut - Dosta grešaka

U ovim momentima obje ekipe djeluju dosta nepovezano, a Fener još uvek vodi sa 17:12, u igru je ušao i Gudurić, koji je odmah promašio šut.

Na parketu je prvi put Madar umjesto Egzuma koji ima dva faula.

18:59

9. minut - NANELI ZA TRI!

Dočekao je Partizan konačno trojku, a postigao je Naneli koji se jako dobro snalazi u ovoj hali jer je nosio dres Fenera. Nastavio je Džekiri da dominira pa ima već šest poena.

Rezultat je 16:11 za Fener!

18:58

7. minut - Džekiri dominira 14:8

Pokazuje različite napadačke opcije u ovim momentima Tonja Džekiri, pa Fener ima najveću prednost od 14:8.

18:56

6. minut - Egzum sa penala 8:6

Australijanac Dante Egzum odlično otvara meč, bio je precizan sa penala i postigao svoj četvrti poen.

18:53

5. minut - Evo Lesora i Pantera

Menja Željko Obradović vrlo brzo. Očigledno nije zadovoljan doprinosom. Izašli su Smailagić i Trifunović, a ušli Lesor i Panter. Trenutni rezultat je 8:4!

18:50

4. minut - 6:2 za Fener

Odlično otvaranje Pjera postigao je četiri poena već, Partizan traži ritam u napadu.

18:48

2. minut - Prvi poeni na meču

Pjer je napravio lep ukršten korak i postigao prve poene. Partizan se muči u napadu na samom početku meča.

Odgovara Dante Egzum u kontri! 2:2

18:45

Počinjemo!

Sve je spremno za podbacivanje lopte, a skakaće Džekiri i Smailagić.

18:42

Startne petorke

FENERBAHČE: Vilbekin, Kalates, Pjer, Hejs-Dejvis, Džekiri

PARTIZAN: Egzum, Trifunović, Naneli, Ledej, Smailagić

18:40

SASTAVI

FENERBAHČE: Birsen, Hazer, Vilbekin, Edvards, Mahmutoglu, Hejs-Dejvis, Pjer, Džekiri, Gudurić, Buker, Kalates, Adetokumbo

PARTIZAN: Egzum, Lesor, Naneli, Panter, Trifunović, Anđušić, Avramović, Ledej, Madar, Papatetru, Smailagić, Vukčević

18:30

SUDIJE

Večerašnji duel sudiće iskusne evroligaške sudije na čelu sa Sretenom Radovićem, pored njega tu su Karmelo Paterniko i Emilio Perez.

Pogledajte galeriju sa posljednjeg meča ovih rivala, u pitanju je bio prijateljski susret:

18:25

Odakle prijeti najveća opasnost Partizanu!?

Fener ima određenih kadrovskih problema pred ovaj meč, ali u svakom slučaju radi se o jednoj od najjačih ekipa u Evroligi.

Kreacija će zavisiti sigurno od Nika Kalatesa, koji bilježi fascinantne cifre u ovoj sezoni Evrolige. Svakako će da "pravi" napade za bivšeg košarkaša Crvene zvezde Marka Gudurića i Najdžel Hejs-Dejvisa. Ako Skoti Vilbekin bude spreman biće to definitivno najveći problem za Partizan na večerašnjem duelu.

Džonatan Motli je pod upitnikom, ali je zato Kostas Adetokumbo došao u Istanbul i mogao bi baš večeras da dobije prve minute u novom timu. Pod košem će problem biti i iskusni Devin Buker koji će silom prilika imati veću ulogu nego inače.

18:10

Ostali mečevi dana!

Pored okršaja Fenerbahče-Partizan, igraće se još četiri meča tokom večeri. Drugi srpski predstavnik Crvena zvezda gostuje u Pireju ekipi Olimpijakosa od 20 časova.

Evo i kompletnog rasporeda dana:

  • 18:45 Fenerbahče - Partizan
  • 20:00 Olimpijakos - Crvenazvezda
  • 20:00 Alba Berlin - Makabi Tel Aviv
  • 20:30 Baskonija - Virtus Bolonja
  • 21:00 Real Madrid - Asvel
18:00

Partizan u naletu!

Košarkaši Partizana savladali su Efes prošle nedjelje i time sve šokirali. Zanimljivo čak tri igrača crno-bijelih imali su po 18 poena, to su Dante Egzum, Džejms Naneli i Kevin Panter, uz njih dvocifren je bio i Matias Lesor.

U ponedjeljak Partizan je gotovo prokockao svoju ubjedljivu prednost protiv FMP-a, razlika je išla +27, međutim "panteri su se vratili i na kraju umalo potpuno preokrenuli meč. Sigurno Željko Obradović nije bio zadovoljan finišom tog duela. Pogledajte slike sa duela Partizan - FMP:


17:46

TRENUTNA FORMA!

Fenerbahče je u užasnoj formi, pošto su u seriji od četiri poraza, a posljednji im je nanio malo poznati Merkezefendi rezultatom 80:77 u okviru 11. kola turske lige.

Posljednja pobjeda za izabranike Dimitrisa Itudisa ubilježena je još 8. decembra kada su savladali Albu u Berlinu.

Situacija je potpuno drugačija u crno-bijelom taboru, pošto je Partizan za vikend slavio protiv FMP-a, dok je prethodne nedjelje u Evroligi uspio da savlada osvajača Evrolige Anadolu Efes rezultatom 82:79.

17:40

Posljednji meč!

Posljednji zvanični okršaj ova dva tima odigran je 2013. godine upravo u Istanbulu, a Partizan je slavio rezultatom 79:77. Bila je to pobjeda koja je crno-bijelima otvorila vrata TOP 16 faze takmičenja. Vrijedi spomenuti da je Bogdan Bogdanović na tom meču postigao 19 poena, najefikasniji je bio Tarens Kinsi sa 20, dvocifreni su bili i Lovernj sa 18, koliko je imao i Milosavljević.

Zanimljivo Melih Mahmutoglu biće u sastavu Fenera kao i tada, a na tom meču nastupao je i Nemanja Bjelica koji je i danas član Fenerbahčea, ali zbog povrede neće nastupati.

17:35

DOBRO VEČE!

Košarkaši Partizana od 18:45 gostuju Fenerbahčeu u okviru 15. kola Evrolige, meč će se igrati u "Ulker sport areni" , a uživo prenos možete čitati na MONDU, pritiskom na karticu - razvoj događaja.

UKRATKO

  • Fenerbahče - Partizan 72:73
  • Žejko Obradović slavio na terenu bivšeg tima
  • Crno-bijeli sad imaju skor 6-9
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije