• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki na 10/10: Budućnost "lak zalogaj" za lidera, Sloboda PREGAZILA Slaviju - PLUS 47 u Mejdanu!

Autor Dragan Šutvić

Odigrani su prvi mečevi košarkaške Lige BiH u 2023. godini.

 košarka liga bih deseto kolo  Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Širokog nastavili su sjajan niz u Ligi BiH.

Nakon što su na ispraćaju 2022. godine izašli na kraj sa Borcem (68:82), tim Ivana Velića je u prvom duelu u 2023. godini trijumfovao nad Budućnosti iz Bijeljine, što mu je jubilarna, deseta pobjeda u bh. eliti iz isto toliko mečeva:

ŠIROKI – BUDUĆNOST 90:63

Da će Široki Novu godinu početi pobjedom, moglo je da se nasluti već poslije prve dvije četvrtine, nakon kojih su Hercegovci bili u prednosti od 17 poena (51:34), uz sjajne partije Daišona Najta i Ive Ivanova.

Američki bek je za prva dva kvartala postigao 15 poena, dok je samo jedan manje pored svog imena upisao kapiten Širokobriježana, te je ovaj dvojac svakako bio najzaslužniji za visoku prednost pri odlasku na odmor.

I drugo poluvrijeme ličilo je na "jednosmjernu ulicu". Domaći sastav je u potpunosti diktirao stvari na terenu, potvrdivši da se nalazi u odličnoj formi pred nastavak sezone.

BOSNA MERIDIANBET - LEOTAR 88:69

U "Skenderiji" su se sastali Bosna Meridianbet i Leotar, u još jednom duelu gdje je praktično sve riješeno poslije prva dva desetominutna perioda.

Nakon dvije četvrtine, prednost "studenata" iznosila je čak 25 poena (47:22), a koliko su Trebinjci bili inferiorni u ovom duelu, dovoljno govori podatak da su na dva i po minuta do kraja trećeg kvartala kasnili čak 37 poena za domaćim sastavom (72:35).

Kad je sve već bilo završeno, sarajevski tim, kojeg je do ubjedljivep objede predvodio Ismet Sejfić (24 poena i 13 skokova), dozvolio je sebi opuštanje, koje je Leotar iskoristio i "upristojio" poraz.

SLOBODA - SLAVIJA 110:62

U posljednjem meču dana, tuzlanska Sloboda je, takođe poslije fenomenalnog prvog dijela igre, deklasirala Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Igrači Nedima Džemića su u prvih 20 minuta postigli čak 62 poena, stvorivši već do početka treće četvrtine razliku od 30 poena (62:32), pa je preostali period do kraja utakmice predstavljao samo rutinski odrađivanje posla.

Deseto kolo Lige BiH biće nastavljeno 7. januara, kada se u Donjem Vakufu sastaju Promo i Zrinjski.

Dan kasnije, snage će odmjeriti Posušje i Spars, dok će tačka na ovu rundi biti stavljena sljedeće srijede (11. januar), kada će se u Mrkonjić Gradu sastati Mladost i Borac.

KOŠARKAŠKA LIGA BiH – 10. kolo

Bosna Meridianbet– Leotar 88:69

Široki – Budućnost 90:63

Sloboda – Slavija 110:63

7. januar:

Promo – Zrinjski (19.00)

8. januar:

Posušje – Spars (19.00)

11. januar:

Mladost – Borac (18.00)

TABELA: Široki 10-0, Borac 8-1, Budućnost 7-3, Bosna Meridianbet 6-4, Leotar 6-4, Sloboda 5-5, Slavija 5-5, Spars 4-5, Promo 3-6, Mladost 1-8, Zrinjski 1-8, Posušje 1-8.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC