• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio NBA zvijezda, čuvao lebrona - sad se vratio na teren: Otišao u penziju, pa poslije tri godine zaigrao u ŠVAJCARSKOJ!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ima 38 godina, tri godine je bio u penziji i onda je odlučio da je dosta. Tabo Sefološa se vratio na teren!

 Tabo Sefološa se vratio na teren Izvor: Profimedia

Nakon tri godine otkako je okačio patike o klin Tabo Sefološa se vraća na teren! Nekada elitni defanzivac u NBA, čovjek koji je čuvao Lebrona Džejmsa u plej-of serijama između Atlante i Klivlenda, sada će zaigrati za Vevi Rivijera Basket u Švajcarskoj! 

Ovaj Švajcarac južnoafričkog porijekla posljednji put je igrao košarku 2020. godine kada je nastupao za Hjuston u NBA ligi, a sada se vraća da po drugi put zaigra košarku u rodnom gradu Veviju. 

On je počeo karijeru u toj ekipi 2001. godine, potom je igrao za Elan Šalon i Anđeliko Bjelu, a Čikago Bulsi su ga odveli u NBA i to kao 13. pika na draftu 2006. godine, Nakon tri godine u Bulsima gdje je uglavnom bio rezerva prešao je u Oklahomu, gdje je bio glavni igrač defanzive ekipe Tandera koja je tada skupljala mlade talente poput Rasela Vestbruka, Džejmsa Hardena i Kevina Durenta. 

Nakon pet godina zaigrao je u Atlanti gdje je bio tri sezone, a poslednje NBA epizode imao je u Juti i Hjustonu. Bio je dio druge defanzivne petorke NBA lige 2010. godine sa Timom Dankanom, Dvejnom Vejdom, Džošom Smitom i Andersonom Varežaom. Sada sa ekipom iz rodnog mjesta želi trofej, a ostaje da se vidi da li će ovaj njegov povratak biti kratkoročan ili ćemo ga na duže opet gledati na terenu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC