• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđi meč u ABA ligi - 7 BORACA palo dvije sekunde prije kraja: Centimetri dijelili Čačane od senzacije! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Cibona uspjela da odnese pobjedu, ali je Borac iz Čačka glavna tema u regionalnoj košarci večeras.

 Borac sa 7 igrača izgubio od Cibone u posljednjim sekundama Izvor: Youtube/ABA liga j.t.d./printscreen

Meč ABA lige koji je čekao ceo region konačno je odigran u Čačku, a ispostavilo se da je to možda i najbolja utakmica u tekućoj sezoni iako su za borac igrala samo sedmorica košarkaša! Spektakularan susret na kraju je pripao gostima iz Zagreba - Cibona je savladala Borac (84:83) u jednoj od najluđih košarkaških završnica koje ste vidjeli.

Košarkaši Cibone stigli su do pobjede pogotkom za dva poena Svena Smajlagića. Košarkaš hrvatskog tima donio je gostima trijumf iako je samo nekoliko minuta ranije djelovalo da su izgubili meč protiv silno oslabljenog protivnika - trojka Miloša Glišića za prednost Borca (83:82) djelovala je kao "klač" trenutak na ovom susretu, ali je onda uslijedio tajm-aut i još jedan preokret za pamćenje. 

Neverovatan kraj meča u Čačku.
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Ni pogodak Smajlagića nije bio posljednji važan detalj na ovom susretu. Đorđe V. Ćurčić, jedan od mladih košarkaša Borca, uputio je posljednji šut na utakmici i sa gotovo čitavog terena pogodio obruč Ciboninog koša. Toliko daleko Borac je ostao od senzacionalne pobjede na meču koji je odlagak i za koji nije bilo sigurno kada će se i u kojim okolnostima odigrati.

Podsjećamo, meč u Čačku prvo je odložen "u minut do 12", a zatim su čelnici Borca zaključili da oni ne mogu ništa da urade i da im ostaje samo da čekaju. Kada je ABA lige odbila da još jednom odloži meč 18. kola, Čačani su na teren morali da izađu sa samo sedmoricom igrača od kojih su četvorica juniori. Ekipa se dobro držala i na dvije sekunde do kraja imala pobjedu u rukama, ali onda...

Nakon ove utakmice Borac ima skor 4-14 i jedan je od timova koji će se do kraja ligaškog dijela sezone boriti za opstanak, dok su gosti iz Zagreba na mnogo bezbjednijoj poziciji. Cibona trenutno zauzima tek jedno mjesto više na tabeli, ali ima skor 7-11 i čini se da su dovoljno udaljeni od začelja tabele.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC