• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor BIH precrtao Sulejmanovića i Atića: Nisu pozvani jer nisu htjeli da igraju u prošlom ciklusu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Sulejmanović nije htio da igra jer nije igrao na EP, Atić je postavljao uslove...", objasnio je selektor "zmajeva" Adis Bećiragić.

 Selektor BIH Adis Bećiragić saopštio spisak i precrtao Suljemanovića i Atića Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Košarkaška reprezentacija BIH 23. i 26. februara odigraće protiv Crne Gore i Mađarske posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Trenutni plasman u grupi K drugog kruga kvalifikacija je takav da Francuska i Litvanija imaju po 18 bodova, Crna Gora 16, BIH i Mađarska po 15,a Češka 13 bodova tako da „zmajevi“ moraju da dobiju obje utakmice kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo.

Selektor Adis Bećiragić saopštio je spisak igrača za posljednja dva meča i objasnio zašto je „precrtao“ Emira Sulejmanovića i Edina Atića na koje ne računa.

"Bilo je određenih promjena u kadru. Neki od igrača koji su bili okosnica ekipe, u prošlom prozoru nisu htjeli da igraju. Mi to nismo htjeli da prikazujemo i prenosimo na medije. Radi se o Emiru Sulejmanoviću i Edinu Atiću. Sulejmanović je imao 'problem' jer nije igrao na Evropskom i bio je nezadovoljan. Rekao je da ne želi da igra. Mi smo to pokušali pokrivati. Atić je postavljao određene uslove koji su bili neprihvatljivi. Sada obojica nisu pozvani jer u prošlom ciklusu nisu htjeli da igraju", rekao je Bećiragić za TV N1 tokom okupljanja u Tuzli.

"Emir je jedan od najboljih momaka i najvećih profesionalaca. Mogu da ga shvatim jer sam imao istih problema kada me rahmetli Sabe spustio sa 35 minuta na 15 da igram. Nama je žao, ali ako neće da igra…", dodao je selektor BIH.

Bećiragić će na pripremama moći da računa na sljedeće igrače: Miralem Halilović (Nanter, Francuska), Džon Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Pariz, Francuska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Ajdin Penava (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Đorđe Topolović (Cedevita Junior, Hrvatska), Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur, Slovenija), Adi Zahiragić (Budućnost Bijeljina) i Amar Alibegović (Cedevita Olimpija).

Zmajevi će narednih dana trenirati u tuzlanskom Mejdanu, gdje će 23. februara ugostiti selekciju Crne Gore.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC