• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakularan NBA meč - postignut 351 POEN: Revolveraški obračun u Kaliforniji, ali rekord NIJE pao! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Drugi najefikasniji meč u istoriji lige mogao je lako i da sruši rekord, samo da je bilo prostora za još jedan produžetak!

 351 poen na utakmici nba lige  Izvor: Youtube/Swish NBA/printscreen

Istorija NBA lige je ispisana - oni koji su rano jutros bili budni mogli su da isprate spektakularan meč Los Anđeles Klipersa i Sakramento Kingsa, drugi najefikasniji susret u istoriji! Na kraju, poslije dva produžetka i ukupno 58 minuta košarke, Sakramento je pobijedio meč na kojem je viđen čak 351 poen - 176:175!

Tako su dva tima iz Kalifornije ostala samo na jedan korak od rekorda koji su još davno postavili Detorit i Denver. Davne 1983. godine Pistonsi su pobedili Nagetse 186:184 u meču koji je odigran u tri produžetka i već godinama je nedostižan kada je broj postignutih poena u pitanju. Noćas su lokalni rivali sa zapada SAD bili blizu i vjerovatno bi uspjeli da ga obore da su i treći put otišli u dodatnih pet minuta...

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Sakramentov Malik Monk sa 45 postignutih poena, što je bolji učinak nego na prethodne tri utakmice zajedno. Njega je sa 44 poena pratio Kavaj Lenard iz Klipersa, a impresivan je bio i Dearon Foks koji je na račun Sakramenta dodao još 42 poena. Srpski zet Pol Džordž završio je ovaj susret sa 34 poena, a još desetorica košarkaša postigla su dvocifren broj poena. Pogledajte najbolje detalje:

Jedna od najluđih utakmica u NBA istoriji.
Izvor: Youtube/Swish NBA

Nakon tijesne pobjede u jednom od najboljih mečeva u istoriji lige ekipa Sakramenta sada ima odnos 34-25 i nalazi se na trećem mjestu Zapada. Denver djeluje nedostižno, ali bi Kingsi do kraja ligaškog dijela sezone mogli čak i da se bore sa Memfisom za drugo mjesto pred plej-of, a samim tim i nešto lakšeg rivala. Sa druge strane, Klipersi su peti tim na Zapadu sa učinkom od 33-29 u dosadašnjem dijelu sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC