• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 srbija velika britanija košarka uživo prenos livestream
 srbija velika britanija košarka uživo prenos livestream

SRBIJA IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO! Nervoza, tenzija - a onda je Aleksa Avramović poveo "Orlove" na Mundobasket!

Košarkaši Srbije izborili su nastup na Mundobasketu trijumfom nad Velikom Britanijom.

 srbija velika britanija košarka uživo prenos livestream Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije plasirali su se na prvenstvo svijeta, pošto su večeras u Beogradu, u poslejdnjem kolu kvalifikacija, pobijedili Veliku Britaniju sa 101:83 (28:20, 18:21, 28:19, 27:23) i zauzeli treće mjesto u u grupi, iza Letonije i Grčke.

Poslije mnogo problema u dvije faze kvalifikacija, reprezentacija Srbije je ipak iskoristila šansu i posljednji je tim koji je izborio učešće na Mondijalu, koji počinje 25. avgusta u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

U meč protiv Velike Britanje Srbija je ušla kao veliki favorit, ali je od početka bilo očigledno da izabranici Svetislava Pešića igraju pod velikim pritiskom, jer bi poraz protiv takvog protivnika bio najveći neusjpeh u istoriji srpske košarke. Punih 25 minuta reprezentativci Srbije su se mučili, uz povremene uzlete i padove, da bi od sredine treće četvrtine konačno uspjeli da se rezultatski odlijepe, nakon čega su do kraja bez problema kontrolisali dešavanja na terenu.

Mnogo problema srpski tim je imao u skoku i Britanci su utakmicu završili sa čak 18 uhvaćenih lopti u napadu, što im je omogućilo da imaju 11 šuteva više od Srbije, ali su na našu sreću šutirali loše. S druge strane, košarkaši Srbije su lošu odbranu neiskusnih britanskih igača veoma dobro koristili. Protok lopte je bio veoma dobar i uglavnom su posljednji pasovi omogućavali otvorene šuteve, pa su srpski košarkaši ubacili 14 trojki iz 28 pokušaja, što je napravilo najveću razliku.

Najbolji u ekipi Srbije je bio Aleksa Avramović sa 20 poena, tri asistencije i dva skoka. Luka Mitrović je postigao 15 koševa uz četiri skoka i tri asistencije, dok je Ognjen Dobrić ubacio na 14 poena. Dvocifren je bio i Marko Gudurić sa 13 poena i šest asistencija, a Filip Petrušev je meč završio sa 12 poena i tri asistencije.

Kod Britanaca je najbolji bio Kvin Elis sa 22 poena, pet skokova i dvije asistencije, Karl Vitl je imao 16 i po četiri skoka i asistencije, a dvocifren je bio još samo Amin Adamu sa 14 poena.

Sada su poznati svi učesnici Modijala. Iz Afrike će igrati Zelenortska Ostrva, Angola, Egipat, Obala Slonovače i Južni Sudan, Aziju i Okeaniju predstavljaju Australija, Kina, Iran, Japan, Jordan, Liban, Novi Zeland i Filipini, dok iz Sjeverne i Južne Amerike dolaze SAD, Venecuela, Brazil, Kanada, Dominikanska Republika, Meksiko i Portoriko.

Evropu će na šampionatu svijeta predstavljati Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Italija, Letonija, Litvanija, Crna Gora, Slovenija, Španija i Srbija.

Žrijeb grupa zakazan je za 29. april.

21:45

POBEDA SRBIJE - IDEMO NA SVETSKO PRVENSTVO!

Srbija je pobedila Veliku Britaniju ubacivši "stotku" - 101:83! Ekipa Svetislava Pešića otišla je na Mundobasket iskoristivši poslednju, 13. kartu za evropske ekipe, trijumfom u utakmici "biti ili ne biti".

Marko Gudurić poveo je "orlove" na startu utakmice, Aleksa Avramović dao im je energiju i hrabrost u trećoj četvrtini posle velike tenzije, a onda je Ognjen Dobrić trojkama završio posao!

21:43

Dobrić stavlja tačku - trećom trojkom

Pogodio je ponovo iz ugla trojku za 98:81 na minut i 36 do kraja utakmice i kvalifikacija. To je to!

21:41

Britanci se vraćaju, Pešić reaguje!

Autsajder je umirio euforiju u "Pioniru", vrativši se na "minus 14", pa je Pešić pozvao tajm-aut dok je na semaforu pisalo 93:79 za Srbiju. Do kraja još tri minuta i deluje da je sve rešeno, ali ipak su "orlovi" pozvani na oprez sa klupe

21:31

Ponovo Jagodić-Kuridža!

Gudurić je našao krilnog centra u levom uglu, a on je odande pogodio još jednu trojku, za maksimalnih "plus 21", 88:67, na šest minuta i 14 sekundi do kraja.

Izvor: MNPRESS

21:29

I Jagodić Kuridža ubacuje trojku!

Ljubimac navijača odvodi Srbiju na "plus 20" - 85:65 na sedam i po minuta do kraja. Nadamo se da je ovo dovoljno za Mundobasket!

Izvor: MN PRESS

21:25

Konačno, Ognjen Dobrić!

"Upisao" se trojkom iz ugla, za velikih 77:60 za Srbiju!

21:24

Još 10 minuta odluke!

Stefan Jović našao je Dušana Ristića asistencijom u poslednjem napadu treće četvrtine, za nadamo se dovoljno vođstvo Srbije 74:60.

Izvor: MNPRESS

21:18

Britanci došli do daha

Englezi su poenima Karla Vitla i Amina Adamua uspeli da uspore ofanzivu Srbije. "Orlovi" vode 63:55 u 27. minutu.

21:12

Aleksaaaaa!

Avramović je probudio Srbiju i zakucavanjem joj doneo "plus 12" u 26. minutu. Na semafori sada piše 63:51 za naš tim!

21:08

Avramovićeva energija budi Srbiju!

Ubacio je trojku naš šuter, a onda je krenuo u kontranapad i zaustavljen je nesportskim faulom. Srbija vodi 55:49 i Britanci zovu tajmaut. Počeo je 25. minut.

21:06

Avramović za mirnijih "plus 4"

Aleksa Avramović utrčao je u reket, prihvatio pas Petruševa i pogodio za "plus 4" - 50:46. U toku je 23. minut.

Izvor: MN PRESS

21:03

Nerešeno je!

Šok početak drugog dela - Kvin Elis pogodio je trojku za izjednačenje, 46:46. Napeto, napeto...

20:54

Statistika na poluvremenu

Srbija: Avramović 7, Jović 3, Mitrović 9, Petrušev 8, Trifunović, Dobrć, Gudurić 10, Jagodić-Kuridža 2, Jaramaz 2, Ristić 5 (4 sk). Timski: 10/14 za dva, 6/14 za tri, 8/12 sl. bacanja, 14 skokova (10-4), 14 skokova, 11 asistencija, 6 ukradenih lopti

Izvor: MN PRESS

20:47

Pionir zaćutao uz zvuk sirene!

Kimbal Mekenzi pogodio je uz zvuk sirene za poluvreme. Srbija vodi posle dve četvrtine 46:41, ali mora mnogo bolje i sigurnije!

Izvor: MN PRESS

20:44

Jović se iskupio - važna trojka!

Plejmejker je naivno izgubio loptu, Britanci su izjednačili, a sada je ubacio važnu trojku za 44:39 pred poluvreme! Pre njegovog hica poene za vođstvo "orlova" ubacio je Aleksa Avramović. Uf, kako je samo napeto!

Izvor: MN PRESS

20:42

Šta se ovo dešava?!

Jović gubi loptu, a Amin Adamu izjednačuje u 19. minutu na 39:39! Velika Britanija istopila je dvocifrenu prednost Srbije iz prve četvrtine!

Izvor: MN PRESS

20:37

Srbija mora bolje - Avramović podiže halu!

Britanci su ponovo prišli na posed zaostatka (32:34), a onda je i Avramović pogodio trojku za 37:32. U ovim trenucima šut sa distance održava vođstvo "orlova". Mora bolje!

Izvor: MN PRESS

20:34

Srbija je potpuno stala, Petrušev je budi!

Ušla je nervoza u igru "orlova", Britanci su se primakli na samo dva poena minusa (29:31), a onda je Filip Petrušev ubacio trojku za sigurnijih "plus 5".

20:29

Pešić mora da zove tajm-aut

Britanci su se primakli na samo tri poena razlike - 27:30. Pešić mora da zove tajm-aut u 13. minutu.

Izvor: MN PRESS

20:27

Britanci smanjuju razliku!

Elis pogađa još jednu trojku, a Džordan Vilijams pogađa posle prodora za "minus 5" Britanaca. Srbija sada vodi 30:25. Gudurić ima tri faula, ali moraće da se vrati u igru, jer "Orlovi" gube kontrolu igre.

Izvor: MN PRESS

20:23

Britanci pogađaju za kraj 1/4

Trojkom Kvina Elisa, Britanci su smanjili vođstvo Srbije na osam razlike. "Orlovi" posle 10 minuta košarke vode 28:20

20:17

Sada je Luka Mitrović u prvom planu

Centar Srbije "vezao" je pet poena za vođstvo 21:11 - za pogotke su mu asistirali Petrušev i Stefan Jović, koji je ušao u igru sa klupe i počeo da razigrava "orlove"

20:12

Tu je i ono za šta se igra!

Izvor: MN PRESS

20:09

"Orlovi" postavljaju stvari na mesto

Aleksa Avramović "pali" dvoranu košem iz ugla za vođstvo 12:5 u 4. minutu, a Gudurić potom povećava vođstvo pogocima sa linije penala - 14:5.

20:04

Odmah odgovaraju "Orlovi" - trojke Gudurića!

Gudurić ubacuje trojke za 3:3 i 8:3, a Filip Petrušev između ta dva šuta krade loptu i zakucava za prvo vođstvo "orlova" 5:3 u 2. minutu.

Izvor: MN PRESS

20:02

MEČ JE POČEO!

Startna petorka Srbije je Avramović, Gudurić, Radanov, Petrušev, Mitrović, a Britanci su prvi poveli, trojkom Karla Vitla za 3:0

Izvor: MN PRESS

19:37

Ovo je sastav Srbije za Veliku Britaniju

Petrušev, Radanov, Dobrić, Ristić, Mitrović, Kuridža, Gudurić, Jović, Jaramaz, Simanić, Avramović i Trifunović.

Izvor: MN PRESS

19:36

Ceo svet još u šoku zbog Argentine

Prvi put od 1982. reprezentacija Argentine neće igrati na Svetskom prvenstvu. Zvezdin plejmejker Fakundo Kampaco i saigrači izgubili su od Dominikanske Republike 75:79 i ostali bez plasmana.

Izvor: Profimedia

19:34

Pionir se polako puni za meč odluke

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

19:33

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

Duel Srbije i Velike Britanije počinje u 20 časova i pobeda vodi naš tim na Svetsko prvenstvo. Ovo je poslednja utakmica kvalifikacija, a prethodna šansa za "overavanje" mesta na Mundobasketu propuštena je u petak u Grčkoj

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije