• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin nakon tri mjeseca zaigrao u NBA, dobio ovacije: Propustio 41 meč - baš sada je potreban ekipi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čekao je više od tri mjeseca da ponovo zaigra košarku, a sada bi mogao da bude važno oružje pred doigravanje.

 Aleksej Pokuševski nakon tri mjeseca opet na terenu Izvor: Profimedia

Teška povreda je prošlost - srpski košarkaš Aleksej Pokuševski vratio se na NBA parket poslije više od tri mjeseca i čak 41 propuštene utakmice u dresu Oklahome! U porazu svog tima od Šarlota, zbog čega mi mogli da imaju mnogo problema sa plasmanom u doigravanje, "Poku" je odigrao deset minuta i za to vrijeme nije uspio da se upiše u strijelce.

Uzeo je tri šuta na ovom susretu i nije bio precizan, imao je jednu asistenciju i dvije blokade, ali navijačima njegovog tima najbitnije je da je konačno tu. Aleksej Pokuševski nije igrao od 27. decembra i samo pojavljivanje na terenu bilo je dovoljno da u domaćoj hali dobije ovacije svih na tribinama!

Prije nego što se povrijedio Pokuševski je igrao sasvim pristojnu sezonu u NBA ligi, najbolju od tri koje je proveo u SAD. Od 30 mečeva na čak 25 bio je starter, prosječno je ubacivao blizu devet poena po susretu, a imao je i više od pet skokova po utakmici. Pored toga Pokuševski se isticao blokadama, što je pokazao i kada se vratio na parket poslije duge pauze.

Oklahoma se trenutno nalazi na 10. poziciji i ima dobre šanse da se plasira u plej-in, odnosno doigravanje za posljednje dve pozicije koje vode u plej-of. Po broju pobjeda oni su izjednačeni sa devetoplasiranim Lejkersima, ali i Dalasom koji zauzima 11. poziciju. Od ekipe Luke Dončića, koja sigurno želi u doigravanje, moraće da odbrane mjesto za koje su se borili tokom čitave sezone. Do kraja ligaškog dijela predstoje im mečevi protiv Detroita, Indijane, Finiksa, Golden Stejta, Jute i Memfisa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC