• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BANE STIGAO IZ ZVEZDE I PROMIJENIO ISTORIJU! "Sedmica" je njegova i NIČIJA VIŠE

Autor Dragan Šutvić

Velika čast za nekadašnjeg srpskog asa, Baneta Prelevića.

 paok povukao dres branislava prelevića  Izvor: YouTube/PAOK KAE paokbc

Legendarni srpski košarkaš i funkcioner Bane Prelević dobio je veliko priznanje - grčki velikan PAOK je povukao njegov broj "sedam" iz upotrebe i okačio ga pod svod dvorane u Solunu.

Na velikoj svečanosti tim povodom gledaocima u hali se video snimkom obratio i Predrag Stojaković iz Amerike. Poput Prelevića, i on je došao u PAOK iz Crvene zvezde i ostavio dubok trag u Solunu. Prelević je prethodno u dresu Zvezde kao jako mlad bio jedan od najvažnijih igrača i pamti se njegova sjajna rola protiv Cibone sa Draženom Petrovićem, koju je šokirao u Zagrebu izbacivši je iz plej-ofa sa 32 poena.

"Došao je u naše živote u ljeto 1988. i od kada je obukao crno-bijeli dres, promijenio je tok istorije Košarkaškog kluba PAOK. Dvije osvojene evropske titule, osvojeno prvenstvo Grčke i grčki kup, kao i učešće u još dva evropska finala i učešće na F4 u Atini (1993). Vodio je naš tim do sjajnih trenutaka zajedno sa sjajnim saigračima, trenerima i čitavim svijetom PAOK-a. Prije 23 godine prestao je da igra košarku i toliko je prošlo od njegove poslednje zvanične utakmice u dresu PAOK-a. Došlo je vrijeme! Sa velkim osjećajem odgovornosti prema istoriji kluba, PAOK odaje priznanje Banetu Preleviću i povlači dres sa brojem 'sedam'. On će ubuduće biti istaknut na vrhu dvorane, uz banere istaknute u čast naših sedam titula", objavio je klub u Prelevićevu čast.

Prelević je bio lider ekipe prilikom zlatnih godina, tokom kojih je osvojen Saporta kup 1991, sljedeće sezone bio je najbolji strijelac tog takmičenja, u Solun je donio i pehar Kupa Koraća 1994, a domaću titulu osvojio je 1992.

Poslije odlaska iz Soluna 1996. proveo je sezonu u Virtusu, poslije toga je dvije godine igrao za AEK, pre nego što je karijeru završio u PAOK-u 2000. godine.

Pogledajte video-snimak kojim se PAOK oprostio od njega:

PAOK Bane Prelević
Izvor: YouTube/PAOK KAE paokbc

"Čestitke, Bane, ovaj trenutak svaki igrač sanja. Tvoje ime je čvrsto povezano sa Solunom i kao bivši saigrač i navijač PAOK-a, hvala ti puno na svemu", rekao je Predrag Stojaković u snimljenoj video-poruci u Prelevićevu čast.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC