• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda u klinču - sad se lomi! Crno-bijeli na paklenim gostovanjima, a Ivanovićev tim vreba prvo mjesto!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan i Crvena zvezda nemaju vremena za odmor, moraju da se bore za prvo mjesto na tabeli!

 Partizan i Crvena zvezda bore se za prvo mjesto u ABA ligi Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Završen je regularni dio Evrolige, ali za Partizan i Crvenu zvezdu nema opuštanja. Dok je nekoliko timova završilo i sa takmičenjem u regularnom dijelu ABA lige, "vječiti rivali" nisu ni blizu da završe svoje takmičenje. 

U ponedjeljak ih očekuju mečevi posljednjeg kola regularnog dijela ABA lige, a potom slijede i zaostale utakmice koje crveno i crno-bijeli nisu stigli da odigraju. Crno-bijele čeka još dva meča, a crveno-bijele tri meča do kraja ABA lige. 

Ovi dueli su ključni za nastavak poziciju u plej-ofu jer i jedni i drugi žele da se nađu na prvom mjestu na tabeli jer bi onda tokom cijele borbe za titulu imali prednost domaćeg terena u odnosu na rivale. A znamo koliko to znači u regionalnom takmičenju. 

PARTIZAN - ČUVA PRVO MJESTO NA DVA NEZGODNA GOSTOVANJA

Ekipa Željka Obradovića ne samo da je uspjela da se plasira u Top 8 Evrolige već je završila regularni dio sezone na šestom mjestu. Dok svi čekaju duele sa Real Madridom u četvrtfinalu, "parni valjak" nema pravo na kiks. Od 18 časova gostuju u Zadru na nezgodnom gostovanju i moraju da pobijede ukoliko ne žele da dozvole Crvenoj zvezdi da se vrati na vrh. Posljednji put Zadar je savladao crno-bijele na svom terenu u februaru 2021. godine poslije produžetka 96:93, a prije toga su Zadrani 2019. godine savladali crno-bijele na svom terenu takođe poslije produžetka. 

Nakon toga za četiri dana Partizan putuje u Podgoricu gdje će u "Morači" gostovati ekipi Budućnosti koja je nedavno promijenila trenera. Na prethodnom gostovanju u ABA u Podgorici Partizan je poražen 72:71 i mora da se pripazi i sada. 

CRVENA ZVEZDA - JURE PRVO MJESTO, ALI SE NE PITAJU SVE

Sa druge strane crveno-bijeli imaju još tri meča do kraja prvenstva. Prvo će igrati od 20 časova protiv Splita na svom terenu u utakmici u kojoj hrvatski tim pokušava da se izbori za mjesto u plej-ofu i možda baš meč sa Crvenom zvezdom. Zatim za tri dana slijedi gostovanje Mornaru koji je otpustio sve svoje strance čim je opstao u ligi i to ne djeluje kao težak posao, a na kraju dolazi meč sa Cedevita Olimpijom. 

Trebalo je da bude odigran u trećem kolu, ali je otkazan zbog izbijanja mnogo slučajeva virusa korona u timu iz Ljubljane i biće odigran tek 24. aprila. Crveno-bijeli će tu biti bez pomoći Fakunda Kampaca koji nema pravo nastupa na ovoj utakmici. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC