• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ABA liga plej-of Partizan Cedevita Olimpija uživo prenos livestream
 ABA liga plej-of Partizan Cedevita Olimpija uživo prenos livestream

Dominacija crno-bijelih u majstorici, pregazili su Slovence u Areni!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan deklasirao Cedevita Olimpiju u "majstorici" polufinala ABA lige i ušao u finale protiv Crvene zvezde Meridianbet.

 ABA liga plej-of Partizan Cedevita Olimpija uživo prenos livestream Izvor: MN PRESS

Partizan je ubjedljivo pobijedio Cedevita Olimpiju u "majstorici" polufinala ABA lige i plasirao se u finale protiv Crvene zvezde Meridianbet. Ako tog finala uopšte bude, jer je ABA liga najavila da će početi u ponedeljak, 12. juna, a Zvezda saopštila da tada sigurno neće izaći na teren.

Bez obzira na to, Partizan je ostao potpuno fokusiran na svoj zadatak na terenu i bez problema eliminisao tradicionalno nezgodnog rivala iz Slovenije. Poveo je tim Željka Obradovića 16:2 na početku utakmice, dopustio Cedeviti da se vrati samo u drugoj četvrtini i da ima napad za vođstvo (pri rezultatu 29:29), ali je brzo ipak postavio stvari na svoje.

Jam Madar pogodio je tada važan šut iz naskoka, Zak Ledej je zakucao, a Kevin Panter je u posljednjem napadu druge četvrtine vratio Partizanu dvocifrenu prednost (41:30). S obzirom na potpunu dominaciju crno-bijelih u nastavku, ispostavilo se da je već prije poluvremena bio kraj. Finiš meča crno-bijeli su iskoristili da zabave navijače i da odmore, pa je u završnici trojkom Danila Anđušića prednost crno-bijelih bila ogromnih 83:58.

Kao i prošle godine, ako se finale bude igralo, u njemu će se sastati Crvena zvezda Meridianbet i Partizan, dva daleko najdominantnija tima, koja u regionu ni ove sezone nisu imala pravu konkurenciju. Prije tačno godinu dana, Zvezda je pobijedila Partizan u "majstorici" za titulu, a sljedeće nedjelje ili možda one tamo sedmice ili možda nikad, počeće nova serija "vječitih" za trofej koji i dalje donosi plasman u Evroligu. To će ujedno biti i jedine preostale eventualne utakmice Partizana u ovoj sezoni, jer neće nastupiti u domaćem prvenstvu drugu godinu zaredom.

20:56

KRAJ UTAKMICE, DOMINACIJA CRNO-BELIH!

Partizan se pobedom 90:71 plasirao u finale ABA lige. Trijumf je mogao da bude i ubedljiviji, jer je razlika u završnici bila i "plus 46" za srpski tim.

Zek Ledej ubacio je 17 poena za crno-bele, Džejms Naneli 12, Alen Smailagić i Dante Egzum po 11, kao i Danilo Anđušić koji je sa takođe 11 poena učinio da razlika u završnici bude skoro 50 poena.

Partizan: Ledej 17, Drezgić, Koprivica 2, Panter 6, Smailagić 11, Papapetru, Egzum 11, Naneli 12, Lesor 4, Trifunović 7, Anđušić 11, Madar 9.

20:51

Katastrofa Cedevita Olimpije!

Danilo Anđušić je pogocima na četiri minuta do kraja postavio rekordno vođstvo crno-belih, 86:58!

Izvor: MN PRESS

20:42

Još 7 minuta, a Partizan rutinski vodi

Crno.beli imaju ogromnu prednost (76:58) i posle polaganja Dantea Egzuma na 6:45 do kraja potpuno mirno idu ka trijumfu u "majstorici"

20:20

Partizan GAZI Cedevita Olimpiju

Crno-beli vode 56:40 na polovini treće četvrtine, slave na parketu posle zakucavanja Džejmsa Nanelija za 50:34 i uživaju u ponovo odlično ispunjenoj dvorani. Još manje od 15 minuta do kraja utakmice, a sve ukazuje samo na jedno - da crno-beli idu u seriju za titulu.

Izvor: MN PRESS

19:47

Važna trojka Kevina Pantera!

Crno-beli su odbili nalet gostiju i na poluvreme odlaze sa vođstvom 41:30!

19:38

Egal meč i odličan potez Pantera

Kevin Panter pronašao je u kontri Zeka Ledeja, koji je zakucao za "plus 5" crno-belih, 34:29, na polovini druge četvrtine.

19:28

Matic Rebec vratio goste u meč

Plejmejker gostiju pogodio je trojku, pa utrčao u reket i vratio Cedevita Olimpiju na posed zaostatka,m 23:26. U toku je 12. minut.

19:21

Kraj prve četvrtine, 24:16 za Partizan

Centar gostiju Karlo Matković postavio je osam poena razlike na kraju 10 minuta košarke

19:19

Cedevita Olimpija došla do vazduha

Karlo Matković zakucao je za sedam poena razlike (21:14 za Partizan) na polovini devetog minuta meča.

19:09

Partizan gazi goste

Posle koša Zaka Ledeja za 16:2 u 5. minutu, Zoran Dragić "upisao" je goste prvom trojkom, iz ćoška, za 16:5.

19:05

Snažan početak crno-belih - moćni Smailagić

Partizan je poveo 8:2 za dva minuta košarke, a potom odigrao odličnu odbranu kojom je zaslužio aplauze navijača. Svih osam poena crno-belih postigao je Alen Smailagić i ubacio je dve trojke bez promašaja.

Izvor: MN PRESS

18:41

Manje se pričalo o majstorici, više o transferima

U danima pred večerašnji meč, više se nagađalo da li će kapiten Partizana Kevin Panter prihvatiti ponudu Panatinaikosa, da li će i Matijas Lesor ostati među crno-belima... Ipak, večeras od 19 časova košarka će ipak biti u prvom planu.

Izvor: MN PRESS

18:39

Rezultat u seriji, 1-1

Partizan je u prvoj utakmici polufinala rutinski pobedio Ljubljančane, 85:70. Nakon toga, u hali "Stožice" slovenački predstavnik je uzvratio i naneo crno-belima poraz, čime je zakazao večerašnju majstoricu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

18:37

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Partizan - Cedevita Olimpija počinje u 19 časova i daće ime drugog finaliste ABA lige. Crvena zvezda Meridianbet plasirala se još 23. maja u seriju za titulu, a u naredna dva-tri sata biće definisan i par finala.

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Partizan razbio Cedevitu u "majstorici"
  • "Plus 38" za crno-bele u finišu
  • U finalu opet protiv Zvezde
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije