• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović otvorio dušu o Nikoli: "Jokić je imao sreće što nije igrao za Partizan ili Zvezdu!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović objasnio tajnu uspjeha Nikole Jokića.

 Bodanović o Jokiću - Imao sreću da ne igra za Partizan ili Zvezdu Izvor: MN PRESS

Nikola Jokić je već godinama najbolji igrač NBA lige, a o fenomenu iz Somboru morao je da progovori i Bogdan Bogdanović! Još jedan veoma kvalitetan NBA igrač, ali i saigrač iz reprezentativnog dresa, otkrio je neke detalje o Nikoli Jokiću tokom gostovanja u jednom podkastu, a pričao je i koliko je nevjerovatno da svjetskim sportom dominiraju košarkaš i teniser iz iste zemlje.

Takođe, Bogdanović je skrenuo pažnju na to koliko je za razvoj Nikole Jokića u košarkaškom smislu bilo bitno što nije nastupao za Crvenu zvezdu ili Partizan! Iz ugla nekadašnjeg beka crno-bijelih, to je bio pravi potez jer centar Denvera nije morao rano u karijeri da osjeti pritisak pobjeđivanja i osvajanja trofeja.

"Zaista djeluje nerealno, nevjerovatno. Znam ga od početaka. Upoznali smo se kod zajedničkog prijatelja, igrali smo 'Soni' i on se pojavio. Bio je tih i miran, nismo ni pomišljali da će za nekoliko godina da postane šampion. Nevjerovatno je bilo vidjeti cijeli taj proces, podršku porodice i tima, svjedočiti u kom stanju duha su svi članovi porodice, braća. Prelijepa slika sporta", rekao je Bogdanović. 

Pričao je o uspjesima srpskih sportista i o tome koliko su oni značajni za Srbiju.

"Nekad se pretjeruje. Naši ljudi su divni, sport prate sa puno strasti, tako da poraze doživljavaju lično, pa te kritikuju, savjetuju šta treba da popraviš. Ali, kad pobijediš, slave kao niko drugi. Nevjerovatno je da su dva Srbina to uspjeli u istom periodu. Novak pobijedi u nedjelju, drugi ‘Džoker’ u ponedjeljak. Vidite sreću, ponos i poštovanje kod ljudi. Svi su čekali taj momenat godinama. Po dolasku u Sakramento sam im pričao koliko su Kingsi popularni u Srbiji zbog Peđe i Divca i čekati 20 godina na momka kao što je Nikola, istrpjeti kroz teške momente je prelijepa slika", dodao je Bogdan Bogdanović.

"Dobar šuter, visok, zna da doda. Hajde da vidimo šta može? Ali, to kako kontroliše utakmicu pokazuje primerom kako bi trebalo košarka da se igra. Razmišlja svake sekunde na terenu, čak i ranije je to non-stop radio. Otvorio je put različitim momcima iz SAD i Evrope, jer je trend bio da moraš da igraš za velike klubove kako bi pokazao svoju veličinu. Imao je sreću da nije igrao za Partizan i Zvezdu, samim tim da mora da pobjeđuje kao mlad igrač, što je mnogima teško na početku. Išao je drugačijim putem, mislim da ni on ovo nije očekivao“, smatra Bogdanović. 

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Imao je sreću pa je talenat i vrijedan 1:100 000 000 i nije se zaletio u vrhunski klub da pegla klupu, nego je ovaj prilagodio sebi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC