• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Peković stisnuo pesnicu, Crna Gora pobijedila!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola Peković slavio pobjedu Crnogoraca na Svjetskom prvenstvu na Filipinima.

 Crna Gora pobijedila Meksiko na Svjetskom prvenstvu Izvor: Twitter/ClutchPoints

Crna Gora pobjedom je počela učešće na Mundobasketu na Filipinima, jer je savladala Meksiko 91:71. Dok se meč završavao, svi su primijetili kako se predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore radovao iza klupe, slaveći trijumfalni početak nacionalnog tima. Najbolji strijelac Crnogoraca bio je NBA as Nikola Vučević sa 27 poena, a utakmica je odigrana pred 6.668 navijača, koji su dali sve od sebe da Meksiko "zakuva", ali nije im ostvaren azemlja.

Vučević je predvodio Crnu Goru do vođstva od devet poena na poluvremenu, poslije čega je dobio podršku Petra Popovića, koji je vezanim trojkama pogurao tu razliku do velikih 16 poena. Ekipa Boška Radovića tako je prema planu počela učešće na Mundobasketu, uz dominantan nastup atraktivnog centra, čiji su potezi izazivali oduševljenje publike. Promašio je samo četiri od 15 šuteva, uhvatio osam skokova, a veliku podršku imao je i u plejmejkeru Kendriju Periju, koji je završio meč sa 16 poena i sedam asistencija.

Ono što takođe raduje je i činjenica da je Nikola Peković dobro nakon navoda da je prije nekoliko mjeseci imao srčanih problema.

U ovoj grupi takmiče se još i Litvanija, koja je apsolutni favorit, kao i Egipat i to dovoljno govori o značaju pobjede Crnogoraca kojom su se "upisali" i vjerovatno ovjerili plasman u drugu rundu. Timovi iz ove grupe ("D") ukrstiće u drugoj fazi sa ekipama iz Grupe C, u kojoj su Amerika, Jordan, Grčka i Novi Zeland.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC