• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Portoriko prenos uživo livestream
 Srbija Portoriko prenos uživo livestream

SRBIJA GAZILA, PA ČULA "SAD SE GLUPIRAMO!" Druga pobjeda na Mundobasketu - mogli su da je prokockaju!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, pošto je savladala Portoriko.

 Srbija Portoriko prenos uživo livestream Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije je nakon dva kola grupne faze prvoplasirani tim u grupi koju čine još Kina, Portoriko i Južni Sudan - nakon Kineza koji su savladani ubjedljivo, četa Svetislava Pešića savladala je i Portoriko (95:77), što je dovoljno za prolaz u narednu fazu takmičenja. Do ubjedljive pobjede Srbija je stigla furioznim prvim dijelom meča, jer je već na odmoru imala 30 poena prednosti.

Revijalna utakmica koju su Portorikanci odigrali u prvoj i drugoj četvrtini omogućila je Srbiji da postigne čak 57 poena, što je značilo i rezultatski kraj ovog susreta. Mogli su protivnici da naprave tek malo drame, pošto su uspijevali da sitgnu na "-10", ali je to bilo sve za šta su imali snage. Srbija se oporavila od šoka i vratila u ritam, što je bilo dovoljno za današnjeg rivala.

Nadamo se da će se ubrzo oporaviti i Filip Petrušev koji je propustio današnji meč, ali i Aleksa Avramović koji je izašao sa utakmice ranije. Temperamentni bek požalio se na bol u zglobu, a od medicinskog tima dobio je hladan oblog i masažu na kraju klupe, dok je posmatrao posljednje minute susreta. Nadamo se da povreda nije ozbiljnija, pa da ćemo reprezentativca Srbije vidjeti na terenu već protiv Južnog Sudana, makar sa nekom simboličnom minutažom.

Utakmica Srbije protiv Južnog Sudana na programu je u srijedu, 30. avgusta, od 10:00.

15:50

Statistika!

Reprezentacija Srbije je i pored opuštanja u trećoj i četvrtoj četvrtini stigla do ubedljive pobede, ali ovakve stvari ne bi trebalo da se ponove u nastavku turnira. Što se tiče brojki, kratko ćemo se pozabaviti njima.

Srbija je za dva šutirala 27/42, za tri 8/25, a slobodna bacanja 16/21. Reprezentativci Srbije upisali su 41 skok i 25 asistencija - u obe kategorije bili su za po četiri bolji od Portorikanaca. Individualno isticao se Bogdan Bogdanović sa 17 poena, pet asistencija i pet skokova, a blizu je bio i Nikola Jović sa 17 poena, četiri asistencije i tri skoka. Nikola Milutinov je završio meč sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 15 skokova, dok je povređeni Aleksa Avramović postigao 15 poena!

15:45

KRAJ MEČA - 94:77!

Reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Portoriko iako se kockala u trećem i četvrtom periodu meča. 

15:44

40. minut - Tajm-aut!

Iako je meč odlučen, trener Portorika koristi sam finiš utakmice da iskoristi dva tajm-auta. Drugi je upotrebio na pola minuta do kraja utakmice, pri rezultatu 94:75 u korist Srbije!

15:38

38. minut - E, sad smireno...

Uspela je Srbija da vrati 20 poena prednosti na svoj konto, pa ne bi trebalo da bude problema u poslednjih dva i po minuta meča. Čini se da je napad Portorikanaca odbijen!

15:33

Bez Avramovića!

Po svemu sudeći, Srbija će finiš meča odigrati bez Alekse Avramovića koji je zbog povrede zatražio izmenu. O stepenu povrede više inforamcija će biti nakon utakmice, a čini se da je u pitanju skočni zglob beka Srbije i ekipe Partizana. Kolega Lalović sa lica mesta javlja kakva je situacija:

"Aleksa Avramović je na kraju klupe, sa bolnom grimasom na licu. U nekoliko navrata je facu prekrivao peškirom. Izuo je patiku čim je seo na klupu, a dobio je i masažu zbog zgloba koji je povređen. Avramović je ustao, prekstrio se, pa opet seo na kraju klupe za rezerve." 

Izvor: Sport klub/ Screenshot

15:30

35. minut - Problemi, problemi...

Srbija je potpuno van ritma i to traje već 15 minuta! Portoriko igra potpuno drugačiju košarku u nastavku utakmice, a to im je donelo i samo deset poena zaostatka, iako su bili i na -30!

Aleksa Avramović će imati slobodna bacan ja da održi dvocifrenu prednost Srbije. Trenutno je 81:71!

15:24

33. minut - Nesportska!

Mogao bi ovo da bude spas za Srbiju, koja je upala u probleme nakon poluvremena. Portorikanci su se vratili na samo 13 poena zaostatka, Hauardova trojka ispala je iz obruča nakon šuta za "-10", a nakon toga je Voters napravio faul s leđa nad Avramovićem. Prilika da se 2oporavimo" od serije Portorikanaca! 

Izvor: Kurir/Dado Đilas

15:16

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 75:58!

Pogotkom Bogdana Bogdanovića na isteku vremena Srbija je dobro završila treći period, ali je ovo bilo užasnih deset minuta "orlova". Nakon prvih 20 minuta u kojima su dozvolili Portorikancima samo 27 poena, u trećem periodu su "častili" protivnika i omogućili mu da postigne 31 poen, što je uticalo i na rezultat. Portoriko je nakon dugo vremena stigao na samo 15 poena zaostatka i još jedan ovakav period ne bi smeo da se ponovi Pešićevom timu!

15:11

28. minut - Ispod 20 razlike!

Nakon trojke Džordana Hauarda, Portorikanci su posle dugo vremena prišli na manje od 20 poena razlike. Na dva minuta do kraja treće deonice rezultat je 73:54! 

Izvor: Kurir/Dado Đilas

15:04

26. minut - "Sad se glupiramo"

Stefan Jović je tokom, više za sebe, prokomentarisao "Sve smo radili dobro, sad se glupiramo" i to bi moglo da opiše igru Srbije u trećoj deonici. Malo su zategli odbranu Portorikanci, a Srbija je traži rešenje za takvu igru duže nego što se očekivalo. Ipak, razlika se nije istopila, i dalje je ubedljivih 72:49!

14:57

24. minut - Serija Portorika, 62:40!

Malo neozbiljnosti i sa strane Srbije, pa je selektor Pešić nakon manje od četiri minuta morao da zatraži tajm-aut. Portoriko vodi 15:5 u trećoj deonici, a deluje i da ih je "krenuo" šut sa distance nakon što su se ispromašivali u prvom delu meča. 

Izvor: Kurir/Dado Đilas

14:51

21. minut - Ista startna petorka!

Momci koji su počeli meč i sada su u sastavu Srbije - Stefan Jović organizuje igru, tu su kapiten Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Nikola Jović i Nikola Milutinov.

14:49

Pešićeva izjava!

"Nije normalno da i drugi deo meča odigramo ovako kako smo igrali prvi", rekao je selektor Svetislav Pešić u pauzi između druge i treće četvrtine.

14:40

Jako!

14:37

POLUVREME - 57:27!

Uh, kako je ovo bilo lako! Meč koji Srbija i Portoriko igraju u drugom kolu Mudnobasketa više liči na prijateljsku utakmicu koja je nedavno odigrana u Beogradu nego na ozbiljan meč od kojeg zavisi plasman u drugi krug takmičenja. Portorikanci uopšte ne igraju odbranu, a reprezentacija Srbije se poigrava na parketu.

Nikola Jović je u prvoj četvrtini ubacio 11 poena i više nije ulazio, Milutinov ima 10 poena i devet skokova, a Aleksa Avramović je postigao osam poena. Za sada selektora Pešića može da zabrine samo šut za tri poena pošto su se Dobrić (0/4) i Bogdanović (1/5) ispromašivali u prve dve deonice.

14:32

17. minut - Baš rutinski, 51:21!

Prvi poeni Bogdana Bogdanovića, nakon pet promašaja iz igre, za ubedljivih +30 na semaforu! Ovaj meč je, izgleda, završen i pre poluvremena! 

Izvor: Kurir/Dado Đilas

14:27

14. minut - Trojka, 41:17!

Pogađa preko ruke Aleksa Avramovićm, a Portoriko mora da traži i drugi tajm-aut! Srbija je potpuno razbila rivala, a Pešić je već u drugoj deonici odlučio da maksimmalno raširi rotaciju i rastereti nosioce igre nacionalnog tima. Za sada sve izgleda perfektno!

14:23

12. minut - Spektakl, 34:17!

Neutralnim gledaocima ovo bi mogla da bude jedna od najzanimljivijih utakmica na turniru, a uživaju i navijači Srbije. Već u uvodnim minuta druge deonice "orlovi" imaju duplo više poena od rivala!

14:16

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 27:15!

Spektakularna košarka u Manili, najviše zahvaljujući tome što Portorikance uopšte ne zanima da igraju odbranu! Džon Holand i njegovi saigrači izuzetno su neodgovorni u defanzivi, što je Srbija surovo kažnjavala u prvih 10 minuta - Nikola Jović je ubacio 11 poena, dok su po šest postigli Milutinov i Dobrić. Među strelcima je još i Stefan Jović sa četiri poena, a on, Nikola jović i Bogdan Bogdanović imaju i po dve asistencije.

14:12

7. minut - Ubitačan ritam!

Portorikanci užasno šutiraju, Srbija je daleko bolja u tom segmentu, ali što se trči... Sevaju akcije na obe strane, a ovo je sigurno jedna od najdinamičnijih utakmica na čitavom prvenstvu. Srbija vodi 23:7 u ovim trenucima!

14:08

4. minut - Rastrčava se Srbija, 12:5!

Tri uzastopna promašaja šuteva za tri poena, ali nema potrebe za panikom. Srbija napada na različite načine, a ritam koji su Portokanci mislili da će prijati njima za sada idealno odgovara tandemu Stefan Jović - Nikola Jović!

14:04

2. minut - BUM-BUM!

Mora odmah tajm-aut, Srbija gazi od prve sekunde! Nakon poena kojima je Ognjen Dobrić otvorio utakmicu "pojavio" se Nikola Jović i sa dve uzastopne trojke doneo ubedljivu prednost (8:0) Srbiji. Selektor Portorika mora odmah da održi lekciju svojim igračima.

14:02

1. minut - Dobrić!

Srbija odmah u prvim sekundama meča pokazuje ozbiljnost! Nakon ukradene lopte Ognjen Dobrić je istrčao kontru i silno zakucao, za prve poene na meču!

14:01

Počinjemo!

Srbija drugi meč na Mundobasketu počinje sa petorkom: S. Jović, Bogdanović, Dobrić, N. Jović, Milutinov. Momci, srećno!

13:55

Pre četiri godine!

Reprezentacije Srbije i Portorika odigrale su takmičarski meč i na prethodnom Mundobasketu, u Kini! Tada je to bio okršaj u drugoj grupnoj fazi, a Srbija je bila ubedljiva. Predvođena sa klupe Aleksandrom Đorđevićem reprezentacija Srbije je upisala pobedu 90:47, uz sjajne partije nekoliko pojedinaca.

Nemanja Bjelica je ubacio 18 poena, Boban Marjanović dodao 16, Nikola Jokić 14, a Stefan Birčević 12 poena. Niko od njih sada nije sa nacionalnim timom, ali se na ovogodišnjem  Svetskom prvenstvu mnogo očekuje od Marka Gudurića koji je tada ubacio 10 poena. Sadašnji kapiten Bogdan Bogdanović postigao je pet poena, Stefan Jović dva, a Nikola Milutinov se nije upisao u strelce.

13:50

Stanje u grupi!

Ovako izgleda grupa u kojoj je Srbija, nakon tri odigrana meča. Ostalo ih je još toliko do kraja. 



Standings provided by Sofascore

13:45

Foto!

13:40

Kolumne sa lica mesta!

Da biste stekli pravi utisak o svemu što se dešava na Filipinima, preporučujemo vam reportaže Nikole Lalovića!

Od kako je naš kolega stigao u Manilu i šokirao se razlikom u visini, preko državnih odluka koje su ga iznenadile, pa do priče o tome gde tačno igra Srbija, a da to baš i nije u glavnom gradu Filipina! Sa lica mesta stigla nam je i sjajna priča o tome kako su Srbi jedini pristojan narod na licu mesta!

13:35

Petrušev!

Srbija će na drugom meču Svetskog prvenstva igrati sa 11 košarkaša u rotaciji, pošto Filip Petrušev propušta ovaj meč. On je uz ekipu, meč će pratiti pored terena, ali neće igrati iz predostrožnosti, kako bi bio spreman za naredne mečeve na Filipinima.

13:30

Burna konferencija!

Aleksandar Đorđević je kao selektor kine doživeo neuspeh na Mundobasketu, a posle poraza od Južnog Sudana iznervirao ga je stav njegovih igrača. Pročitajte šta je "Sale Nacionale" govorio nakon debakla svoje selekcije.

13:20

Svetislav Pešić!

Pošto selektor Srbije proslavlja rođendan, da se malo podsetimo njegove bogate karijere?

Košarkašku karijeru počeo je u rodnom Pirotu, zatim četiri godine nosio crno-beli dres Partizana, a na kraju najbolje igračke dane proveo u Bosni, Sa sarajevskim timom osvojio je prvenstvo i Kup Jugoslavije, a zatim 1979. godine bio i šampion Evrope!

Trenersku karijeru počeo je na klupi Bosne, zatim je šest godina bio selektor Nemačke, pa trenirao Albu, bio selektor Jugoslavije, a zatim predvodio Keln, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu, Valensiju, ponovo Zvezdu, opet radio kao selektor Nemačke, pa sedeo na klupi Bajerna i Barselone pre nego što je preuzeo Srbiju.

Kao najveći uspesi u karijeri ističu se osvajanje Svetskog prvenstva u SAD 2002. godine, ali i Evropska prvenstva 2001. godine sa Jugoslavijom i 1993. godine sa Nemačkom. Sa mlađim kategorijama Jugoslavije bio je kadetski i juniorski šampion Evrope, dok je osvojio i Svetsko prvenstvo za igrače mlađe od 19 godina na čuvenom takmičenju u italijanskom Bormiju. Na klupskom nivou osvojio je Evroligu 2003. godine, FIBA Evrostar 1998. godine, međunarodni Kup Koraća 1995. godine, kao i FIBA Evrokup 2007.

Pet puta je bio šampion Nemačke, dva puta Španije i jednom Jugoslavije, a u sve tri zemlje osvajao je i kupove. U Španiji tri puta, u Nemačkoj dva puta, a u Jugoslaviji jednom. 

13:10

Pešićev rođendan!

Selektor Srbije Svetislav Pešić proslavlja 74. rođendan na Svetskom prvenstvu, a navijači nacionalnog tima potrudili su se da to obeleže. U Manili se čuje rođendanska pesmica, a želje su verovatno svima iste. Poslušajte kako to zvuči:

13:00

Dok čekamo Srbiju...

Do početka meča Srbija - Portoriko ostalo je još sat vremena, a zanimljiva vest koja ima veze sa košarkom dogodila se daleko od reprezentacije. Nikola Jiokić, koji je po četvrti put odbio poziv selektora da igra za reprezentaciju, dobio je važno priznanje od ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Dvostrukom MVP-iju ligaškog dela sezone, MVP-iju finala i NBA šampionu iz prethodne sezone ministar je uručio priznanje koje je pre njega od srpskih sportista dobio samo Novak Đoković.

12:50

Tri dobre vesti!

Pre meč reprezentacije Srbije protiv Portorika, saznali smo tri dobre vesti sa Mundobasketa! Za naš nacionalni tim dobro je da poraze upisuju evropske selekcije, a juče su sa takmičenja ispale Finska i Francuska. Takođe, poražena je i Italija, što je dobro kada se ima u vidu da se Evropljani bore za dve karte ka Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

12:40

Sjajna atmosfera!

Nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Marinović pobedio je u šutiranju sa polovine terena aktuelne "orlove", Nikolu Jovića i Vanji Marinkovića! Dvojici izabranika Svetislava Pešića nije lako palo, pa je Marinković izjavio "Ne mogu da verujem od koga sam izgubio", jer je završio kao trećeplasirani. 

Pogledajte

04:14
Trojke na treningu Srbije
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

12:30

Navijači!

Imaće Srbija podršku protiv Portorika na Mundobasketu!

12:20

Problemi pred trening!

Inače, jutarnji trening Srbije nije mogao da se odvija po planu jer je tik pred njegov početak nestalo struje u hali! U svom tom ludilu novinari iz Srbije dobijali su lekcije, ali i pretnje od ljudi iz FIBA, koji za sada ne organizuju Mundobasket na vrhunskom nivou.

Pogledajte

00:20
Trening Srbije
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

12:10

Bruno Fernando!

Sa lica mesta vam donosimo i jedan intervju - Lalović je pričao sa Brunom Fernandom, košarkašem Angole. On je dobar prijatelj bogdana Bogdanovića sa kojim deli svlačionicu u Atlanti, pa je o tome pričao i za naš portal.

12:00

Debakl Kineza!

Reprezentacija Kine predvođena Saletom Đorđevićem praktično je već ispala sa Mundobasketa jer je upisala dva ubedljvia poraza. Protiv Srbije je bilo veoma bolno za Kineze (105:63), a zatim su protiv Južnog Sudana odigrali još jedan meč za zaborav - 89:69!

11:50

Sa treninga!

Reprezentacija Srbije se jutros raspucavala na terenu na kojem će se boriti protiv Portorika, a MONDO je bio tamo! Pogledajte kakvi su utisci kolege Lalovića sa lica mesta

11:40

Ljudi, ima piva!

Naš kolega Nikola Lalović predstavlja MONDO na ovogodišnjem Mundobasketu, a čini se da ga je ova informacija veoma obradovala. U hali se tokom mečeva toči i alkohol, a on vam donosi priču sa lica mesta - o cenama hrane i pića koji su vam neophodni za kvalitetnije praćenje najboljih svetskih reprezentacije.

11:30

Prvi meč na turniru!

Reprezentacija Srbije je nakon prijateljske protiv Portorika odigrala mečeve sa Kinom i Brazilom, gde je brusila formu za Mundobasket, a onda pokazala sve što je uvežbala! Četa Svetislava Pešića razmotirala je reprezentaciju Kine na čijoj klupi sedi Aleksandar Đorđević - 105:63!

Marinković i bogdanović su postigli po 14 poena na tom meču, Ristić je dodao 13, Milutinov 11, a Avramović 10. Zanimljivo, svi košarkaši Srbije dobili su priliku da igraju na ovom meču i svaki od njih se upisao u listu strelaca.

11:20

Poznati gledali magiju!

Na meču u Beogradu Srbiju i Portoriko je ka Aziji ispratila košarkaška elita naše zemlje. Mnogobrojne poznate face, košarkaški funkcioneri, bivši igrači i reprezentativci gledali su taj meč i imali šta da vide - blokadu Jovića, sjajnu asistenciju Bogdanovića, poene Dobrića, malo čudo mladog Nikole Topića koji nije otputovao sa seniorima na Mundobasket... 

11:10

Pripremna!

Reprezentacija Srbije je pred svojim navijačima u Beogradskoj areni deklasirala Portoriko u jednoj od poslednjih provera pred Svetsko prvenstvo. Bilo je 110:75 za izabranike Svetislava Pešića, uz impresivnu partiju Ognjena Dobrića koji je ubacio 23 poena. Bogdan Bogdanović je dodao 15, a dvocifreni su bili još Nikola Jović (11) i Aleksa Avramović (10). Stefan Jović je meč završio sa 11 asistencija.

Prisetite se tog meča Srbije i Portorika, ali i konferencije Svetislava Pešića koja je usledila nakon ubedljive pobede.

11:00

Dobar dan!

Košarkaška reprezentacija Srbije ponovo izlazi na parket - u drugom kolu grupne faze Mundobasketa četa Svetislava Pešića odmeriće snage sa Portorikom, ekipom koju je već savladala u sklopu priprema za ovaj turnir. Meč počinje u 14:00, a vi uz MONDO pratite sve najbitnije detalje sa meča, ali i kompletnog Svetskog prvenstva čiju grupnu fazu Srbija igra na Filipinima.

UKRATKO

  • Srbija - Portoriko 94:77
  • Druga pobjeda
  • Još Južni Sudan
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije