• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Italija prenos uživo livestream
 Srbija Italija prenos uživo livestream

SRBIJA IZGUBILA I SEBI NAPRAVILA PAKAO NA MUNDOBASKETU! Ponovo Italija i ponovo poraz, za veliki problem "orlova"

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Jedan od najvažnijih mečeva na turniru Srbija će igrati protiv Italije koja je poslednjih godina nanela "orlovima" bolne poraze.

 Srbija Italija prenos uživo livestream Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije je poražena od Italije (78:76) u prvom kolu druge faze Svetskog prvenstva, iako je tokom treće deonice meča imala i ubedljivih 16 poena prednosti. Još jedan neverovatan meč ekipe Đanmarka Poceka zakomplikovao je situaciju u grupi, a simone Fontekio postao je heroj italijanske reprezentacije jer je "orlovima" ubacio čak 30 poena!

Sa druge strane, tečna igra i velika prednost Srbije nestali su kao dlanom o dlan na kraju treće deonice. Košarkaš Jute sam je istopio prednost kada je njegovom timu gorelo pod nogama, a to je napravilo haos u redovima srpskgo tima. Četvrta deonice bila je izuzetno nervozna, a Italija je znala kako da se na iskustvo dokopa pobede i ostanka u igri za prolaz!

Srbija će morati da razmišlja o još jednom izgubljenom meču koji je delovao dobijeno, ali i o pojedinim odlukama koje su donete tokom same utakmice. Fontekio je delovao kao jedan od najboljih NBA igrača kada je reč o napadu, a Bogdanovih 12 promašenih trojki morale bi da se vrate u kasnijoj fazi turnira.

Naredni meč na Svetskom prvenstvu Srbija igra u nedelju protiv Dominikanske Republike i potrebna joj je pobeda.

12:15

Bolan poraz...

12:05

Statistika!

U reprezentaciji Srbije najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 18 postignutih poena, ali njegov šut za tri poena danas je bio katastrofalan. Bek Atlante pogodio je samo jednu od 13 šutnutih trojki, a promašaji su se nizali u trenucima kada se Italija vraćala sa ivice ponora.

Poenterski su kapitena pratili Ognjen Dobrić sa 15 poena i Nikola Milutinov koji je ubacio 14, a uz to je imao i 12 skokova. Na drugoj strani terena bio je simone Fontekio koji je apsolutni igrač utakmice - ubacio nam je 30 poena i vukao svoj tim u trenucima kada su na terenu delovali potpuno izgubljeno! Marko Spisu je dodao 14, a Điđi Datome 10 poena na konto Italije.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

12:00

KRAJ MEČA - 76:78!

Katastrofalan poslednji napad Srbije! Imala je reprezentacija Srbije priliku da u poslednjem napadu na meču stigne do pobede, ali je sve bilo veoma konfuzno. Stefan i Nikola Jović nisu bili sigurni šta treba da se odigra, a na kraju je plejmejker Srbije uputio udarac sa velike udaljenosti i nije pogodio ni obruč.

11:57

40. minut - Ne, ne, ne, 74:78!

Izuzetno težak šut, preko Bogdana Bogdanovića, pogodio je Fontekio na 34 sekunde do kraja meča. Srbija ima četiri poena zaostatka i napad koji mora da realizuje!

11:56

40. minut - Na jedan posed, 74:76!

Trojka Marka Gudurića za priključak Srbije, samo je dva poena razlike!

11:49

37. minut - Fontekio... 71:74!

Šta nam radi Simone Fontekio u ovim trenucima...Košarkaš Jute ima 28 postignutih poena - 8/9 za dva, 2/3 za tri, kao i 6/8 sa linije za slboodna bacanja.

11:43

TAJM-AUT - 65:69!

Sve u ovim momentima pogađa Simone fontekio, a Srbija mora da traži rešenja na klupi - Svetislav Pešić je zatražio minut odmora.

11:41

35. minut - Muke za Srbiju!

Ne uspeva Srbija da pogodi ništa spolja u ovim trencuima, a spuštanje lopte na Nikolu Milutinova često se karakteriše kao faul u napadu. Bogdan Bogdanović ima 1/11 u šutu za tri poena, a Italija je propustila tri napada da stigne do prednosti!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

11:30

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 62:59!

Reprezentacija Srbije je dozvolila neverovatno opuštanje na kraju treće deonice i Italijane potpuno vratila u meč! Sad igramo egal meča u kojem smo imali čak 16 poena prednosti! Italijani su napravili seriju 15:2 i tako "zakuvali" situaciju na parketu.

11:27

29. minut - Serija Fontekija, 60:49!

Jedini NBA igrač u aktuelnom sastavu italijanske reprezentacije preuzeo je na sebe obavezu da ekipu vrati u ovaj meč. Italiju su za osam minuta treće četvrtine postigli samo devet poena, a sve je postigao Simone Fontekio koji je do sada ubacio 20 poena!

11:23

26. minut - Došao i Nikola, 60:44!

Stefan Jović blista protiv Italijana, a Nikola Jović nije igrao meč na nivou na koji nas je navikao u prvo jfazi takmičenja. Ipak, nakon dodavanja Bogdanovića pogodio je trojku za maksimalnih 16 poena razlike!

11:17

25. minut - Dvocifrena prednost, 54:42!

Bogdanović je ukrao loptu, a Dobrić zakucao u kontri, pa Srbija ima 10 poena prednosti na polovini treće četvrtine! Na to se nadovezao Nikola Milutinov sa dva pogođena slobodna bacanja i odmah se lakše diše u Manili!

11:15

24. minut - STEFAN JOVIĆ!

Kada igra u reprezentativnom dresu, Stefan Jović je među najboljim plejmejkerima sveta! Sve mu polazi za rukom u ovim trencuima - samo u poslednja dva minuta ima ukradenu loptu, dve asistencije i polaganje nakon solo prodora, a Nikola Milutinov će imati i dodatno slobodno bacanje nakon što ga je Jović spojio sa košem!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

11:09

21. minut - Dobrić, 43:40!

Srpski košarkaš je jednim pogođenim bacanjem, nakon što je osvojio loptu ofanzivnim skokom, otvorio treću četvrtinu.

11:05

Italijani prangijaju!

Iako je u prva tri meča Italija šutirala samo 28 odsto za tri poena, evo ih danas na sasvim solidnih 70! reprezentativci Italije pogodili su sedam trojki iz 10 pokušaja - Marko spisu je ubacio 3/3 pre nego što ga je preuzeo Avramović, a pogađali su još Fontekio, Meli, Tonut i Pajola.

10:58

Ne može tuda!

Spustio je rampu Ognjen Dobrić, jedan od "iks faktora" Srbije u prvih 20 minuta meča protiv Italijana!

10:52

POLUVREME - 42:40!

Imala je Srbija sedam sekundi, a Bogdan je za to vreme uradio sve što treba! Prvo su ga faulirali na sekundu i po do kraja četvrtine, a zatim je Srbija odigrala jednu od najboljih akcija na meču. Avramović je ubacio loptu, Bogdanović istrčao iz blokova i uz zvuk sirene doneo predst Srbiji nakon 20 minuta igre. Bravo, majstori!

10:49

TAJM-AUT - 37:40!

Imaće Nikola Milutinov slobodna bacanja za potpuni priključak Srbije, ali će Đanmarko Poceko pre toga da crta poslednji napad u drugoj četvrtini za svoj tim. videćemo šta su smislili Italijani, ali biće iznenađenje ako ne budu tražili šut za tri poena u toj akciji.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

10:45

18. minut - Pet poena zaostatka, 33:38!

Kada su se startne petorke vratile na parket, Italijani su meč uveli u ritam koji njima dogovara. Srbija ne može da pronađe rešenja u pozicionom napadu - Milutinov ne uspeva da dobije dovoljno lopti, a na drugoj strani terena on i Nikola Jović imaju problem da brane sve pozicije daleko od obruča.

10:40

TAJM-AUT - 31:32!

Mora Svetislav Pešić da reaguje tajm-autom, nakon što su Italijani šostigli šest poena u nizu. Tri poena fontekija sa linije penala, pa trojka istog igrača nakon što nam je pukla odbrana i ponovo smo u zaostatku.

10:34

14. minut - VODI SRBIJA, 29:25!

Mnogo je sekundi potrošio Marko Gudurić u dva uzastopna napada, ali je u pravim trenucima pronalazio aleksu Avramovića i Vanju Marinkovića! Sad rešeta Srbija - vodimo 10:2 u drugoj četvrtini! 

10:31

12. minut - Evo Srbije, 23:25!

Samo dva minuta koncentracije i Srbija je ponovo na samo posed zaostatka... Asistencija Davidovca nakon osvojene lopte i polaganje Avramovića za "-2" Srbije naterali su Đanmarka Poceka da zatraži tajm-aut.

10:28

11. minut - Čelendž!

Sudije su donele odluku da je lopta od Marka Gudurića otišla van terena, ali je na ubeđivanje srpskog košarkaša selektor Pešić u ranoj fazi meča zatražio čelendž. Gledao se snimak, a nakon njega je promenjena odluka - Severini je poslednji imao kontakt sa loptom, pa Srbija kreće u novi napad!

10:23

Kraj prve četvrtine - 19:23!

Kako je izgledalo, Srbija je odlično prošla nakon prvih deset minuta! Samo četiri poena minusa, najviše zahvaljujući Ognjenu Dobriću koji je trojkom uz faul, a zatim sa još četiri slobodna bacanja oživeo tim. Sa druge strane, Italijani fantastično šutiraju - 5/6 za tri poena!

10:19

Povreda Gudurića!

Napad Srbije prekinut je jer Marko Gudurić nije mogao da nastavi meč, on je ostao da laži na polovini terena koja pripada srpskom timu, nakon što je u odbrani dobio udarac kolenom u grudi. Čini se da je Marku tom prilikom izbijen vazduh, a da neće biti problema da se kasnije u toku meča vrati na teren. 

10:16

8. minut - GUDURIĆ, 15:20!

Prvi kontakt sa loptom na ovom meču i odmah trojka Marka Gudurića! Smanjuje Srbija na samo pet poena razlike, Italija vodi 20:15!

10:13

TAJM-AUT!

Moralo je da se reaguje, pošto odbrane za spoljnu linije Italije nema! Iako im je šut za tri poena bio katastrofalan tokom prve faze turnira, Italijani su meč protiv Srbije počeli sa četiri pogođene trojke iz isto toliko pokušaja, a poslednja od njih došla je uz faul Stefana Jovića.

Spisu će imati slobodno bacanje, pri rezultatu 19:10 u korist Italijana. 

Izvor: Kurir/Dado Đilas

10:10

7. minut - Dobrić uz faul, 10:13!

Fantastičan pogodak za tri poena Ognjena Dobrića, nakon čak šest pokušaja srpskih košarkaša! Uz to, novi igrač virtusa je fauliran pri šutu, pa je uz dodatno bacanje upisao četiri poena u jednom napadu.

10:08

5. minut - Ponovo Bogdanović, 4:7!

Srbija se na početku meča izuzetno muči u svakom pozicionom napadu, a sve poene postigla je preko Bogdana bogdanovića, u kontrama.

10:05

3. minut - Bogdan!

Nije preterano efikasan meč na početku - Nikolo Meli vodi 3:2 protiv Bogdana Bogdanovića, koji je poene postigao nakon prodora i to u situaciji gde je bio sam protiv trojice protivničkih igrača.

10:01

1. minut - Meč je počeo!

Srbija i Italija igraju ključan meč u drugoj grupnoj fazi Svetskog prvenstva! Hrabro, Srbijo!

9:55

Startna petorka!

Svetislav Pešić veruje u igrače koji su i do sada počinjali utakmice na Svetskom prvenstvu: Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Nikola Jović i Nikola Milutinov! Orlovi, srećno!

9:50

Ajde, Srbijo!

9:45

Navijači Srbije!

Biće glasne podrške za srpsku reprezentaciju u Manili!

Pogledajte

00:15
Navijači Srbije krenuli ka dvorani
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

9:40

A pobede Srbije?!

U poslednje dve godine Srbija i Italija razmenile su po jednu pobedu na prijateljskim mečevima, a zanimljivo je da je naša selekcija dobila poslednji meč na Svetskim prvenstvima! Srbija je u prvoj fazi Mundobasketa 2019 u Kini savladala Italiju (92:77) uz impresivnu partiju Bogdana Bogdanovića koji je ubacio 31 poen!

Novi kapiten srpske reprezentacije imao je podršku u Nikoli Jokiću (15 poena), Miroslavu Raduljici (12) i Stefanu Joviću (11), a kompletan tim živeo je od devet assitencija Nemanje Bjelice. Sada su neki novi igrači u timu, ali bi Bogdan i Stefan mogli da povuku ekipu i sopstvenim primerom pokažu kako se na velikoj sceni ruše Italijani!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

9:30

Dva bolna poraza!

Reprezentacija Srbije u dobrom raspoloženju čeka Italiju, ali razmišlja i o osveti protiv omraženog rivala. U prethodne dve godine "orlovi" su pretrpeli dva bolna poraza protiv ove selekcije - jedan na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre održanom u Beogradu, a drugi u nokaut fazi Evropskog prvenstva u Berlinu!

Italija je šokirala Srbiju u hali Pionir (102:95) i tako sprečila košarkaše da otputuju na Olimpijske igre, što je za javnost bilo veoma bolno. Veliko takmičenje je propušteno, a sledeće leto bilo je možda još i gore za nacionalni tim. Sa nikolom Jokićem u ekipi "orlovi" su bili među najvećim favoritima za osvajanje Evropskog prvenstva, ali su u osmini finala zaustavljeni upravo od Italije (94:86).

Na meču u Beogradu dominirali su Manion (24), Polonara (22) i Fontekio (21), dok je u Berlinu tandem Spisu (22) - Meli (21) zatrpao koš Srbije. Valjda danas u Manili neće biti takav slučaj!

9:20

Podrška Simaniću!

I navijači Srbije su uz reprezentativca koji je trenutno u bolnici, nakon operacije koju je imao posle meča sa Južnim Sudanom!

Pogledajte

00:10
Navijači skandiraju Boriši
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

9:10

Sa lica mesta!

Ovako je trenutno u Manili!

Pogledajte

00:38
Navijači Srbije
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

9:00

Šta da očekujemo?!

Kolega Nikola Lalović je na licu mesta, a iz Manile nam najavljuje okršaj Srbije i italije koji bi mogao da odredi mnogo toga u drugoj grupnoj fazi Mundobasketa!

8:50

Kako je Boriša Simanić?

Po najnovijim informacijama sa Filipina, Boriša Simanić je stabilno, ali će još dve nedelje ostati u Manili! On će sa intenzivne nege biti prebačen na odeljenje bolnice u kojoj je operisan, a podršku tokom oporavka pružaće mu porodica. Takođe, saigrači će u nastavku turnira igrati i za simanića!

8:40

Srbija u grupnoj fazi!

Reprezentacija Srbije "prošetala" se kroz grupnu fazu na početku Mundobasketa. Upisane su sve tri pobede i to veoma ubedljivo, ali treba istaći da ni rivali nisu bili previše atraktivni.

Ovako je to izgledalo:

  • Srbija - Kina 105:63
  • Srbija - Portoriko 94:77
  • Srbija - Južni Sudan 115:83
8:30

Dobro jutro!

Nastavlja se Mundobasket, a Srbija drugu grupnu fazu počinje utakmicom protiv Italije u Manili! Pobeda sa ovog meča mogla bi Srbiji da donese plasman u nokaut fazu takmičenja, a "orlovi" će razmišljati i o osveti zbog dva bolna poraza od Italijana u poslednje dve godine!

Meč Srbija - Italija igra se od 10:00, a vi uz MONDO možete pratiti tekstualni prenos susreta.

UKRATKO

  • Srbija - Italija 76:78
  • Bolan poraz
  • Mora pobeda u petom meču
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije