• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Dominikanska Republika uživo prenos livestream Mundobasket 2023
 Srbija Dominikanska Republika uživo prenos livestream Mundobasket 2023

SRBIJA JE U ČETVRTFINALU MUNDOBASKETA! "Orlovi" letjeli na Filipinima - sad počinje ono GLAVNO!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala ubjedljivu pobjedu!

 Srbija Dominikanska Republika uživo prenos livestream Mundobasket 2023 Izvor: Adria media group/ Dado Đilas
15:52

Statistika!

Reprezentaciju Srbije poenterski je predvodio Bogdan Bogdanović sa 20 postignutih poena i bez promašaja iz igre - 4/4 za dva i 3/3 za tri! Dvocifreni su bili još Vanja Marinković i Nikola Milutinov (po 16 poena), kao i Filip Petrušev (14 poena), odnosno Stefan Jović sa 12 poena. Jedini klasični plejmejker u timu Srbije završio je meč sa sedam asistencija i šest skokova, pa je u tim kategorijama bio najbolji u ekipi.

15:44

KRAJ MEČA - 112:79!

Lak i ubedljiv trijumf za Srbiju u psolednjem kolu grupne faze! 

15:38

36. minut - Pukla stotka!

Razigrala se reprezentacija Srbije, a pitanje je samo gde će se poenterski zaustaviti četa Svetislava Pešića. Ima dovoljno vremena za još neki poen, a pobeda je već ubedljiva - 103:72!

15:30

PRATIMO DRUGI MEČ!

Dok se utakmica Srbije i Dominikanske Republike privodi kraju, da bacimo pogled i ka drugog kraju grada Manile - tamo Litvanci igraju protiv SAD i mogu da naprave senzaciju. Čitajte više o tom meču u tekstualnom prenosu

Izvor: Profimedia
15:27

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 87:53!

Imao je priliku Ognjen Dobrić da pogodi i trojku na isteku ovog dela meča, ali je u poslednjim sekundama bio neprecizan. Ipak, Srbija je već posle 30 minuta košarke obezbedila prolaz u četvrtfinale - sa druge pozicije u grupi ćemo među najboljih osam ekipa na turniru!

15:23

29. minut - I celih 30!

Nakon pogođenog slobodnog bacanja Bogdana Bogdanovića Srbija ima prilično ubedljivih 83:53! Praktično, meč je odlučen i pre početka poslednje deonice.

15:17

26. minut - Koš za koš, 71:51!

Prednost Srbije nikako nije ugrožena, iako je utisak da su Dominikanci uspeli da pronađu ritam u napadu. Svaki napad Srbije deluje izuzetno dobro osmišljeno - odatle i preko 70 postignutih poena na više od 13 minuta do kraja meča! 

Izvor: Adria media group/ Dado Đilas
15:06

Nastavljamo!

Nastavljen je meč koji Srbija mora da pobedi, a treću deonicu poenterski otvara Nikola Milutinov, zakucavanjem nakon Jovićeve asistencije!

15:00

SENZACIJA?!

Rano je još da razmišljamo o tome, ali Litvanci imaju ubedljivu prednost protiv SAD početkom druge četvrtine. Na kraju prve deonice bilo je 31:12 u korist evropske selekcije!

14:48

POLUVREME - 56:35!

Impresivno poluvreme Srbija u Manili, na meču koji je praktično eliminacioni! Pobeda u ovom meču šalje tim u nokaut fazu, a u našem slučaju će to verovatno biti na megdan Amerikancima, koji protiv Litvanije određuju ko je prvi u njihovoj grupi. Srbija za sada nema luksuz da razmišlja o tome, mora da pobedi Dominikance!

Ka trijumfu je vode Bogdan Bogdanović sa 14 poena, odnosno Vanja Marinković i Nikola Milutinov sa po 10.

14:39

17. minut - Ma, sve može... 47:30!

Poigrava se Srbija, a na parketu možemo da vidimo i jedno veoma zanimljivo rešenje Svetislava Pešića. U dosadašnjem toku utakmice Dejan Davidovac je već odigrao više od 10 minuta, a uglavnom mu je zadatak da vodi borbu protiv Karla Entonija Taunsa, najboljeg igrača protivničke ekipe.

14:32

14. minut - 20 poena prednosti!

Duplo je u Manili, nakon pogotka Stefana Jovića koji je lepo probio odbranu Dominikanaca i položio loptu u koš za 40:20!

Izvor: Adria media group/ Dado Đilas
14:23

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 29:15!

Imala je Srbija i nešto ubedljiviju prednost, ali na kraju prvi period završava sa 14 poena prednosti. Ipak, nije sve bilo sjajno - nekoliko napada u samom finišu prve deonice Srbija nije uspela dobro da organizuje, a problemi na mestu plejmejkera postali su primetni čim je Stefan Jović napustio parket. Kao posledica toga dogodila se i situacija u kojoj "orlovi" nisu uspeli da prenesu loptu u polje napada za osam sekundi.

14:14

8. minut - Kako rešeta Srbija, 26:9!

Sve polazi za rukom srpskim reprezentativcima u ovim trenucima, a prva četvrtina je impresivna! Mora selektor Dominikanske Republike da traži i drugi tajm-aut, kako mu meč ne bi u potpunosti iskliznuo iz ruku! 

Izvor: Adria media group/ Dado Đilas
14:09

6. minut - Mora tajm-aut!

Rastrčala se Srbija, pa Dominikanci moraju na pauzu, po savete od selektora! Stefan Jović je pokrenuo "orlove", a nakon asistencije za Vanju Marinkovića, koji je položio loptu u koš, rezultat je 16:7!

14:03

2. minut - Dobar početak!

Trojka Vanje Marinkovića nakon samo sekundi meča, alej-up Stefana Jovića i Nikole Milutinova, pa polaganje u kontri Bogdana Bogdanovića i Srbija vodi - 7:4!

14:00

POČINJEMO!

Startna petorka Srbije za poslednji meč grupne faze je: Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Nikola Jović, Nikola Milutinov!

13:55

Sjajna priča!

Kolega Nikola Lalović uradio je neverovatan posao u dosadašnjem delu turnira, a sa Filipina nam šalje još jednu fantastičnu priču. Njegov sagvoronik bio je Australijanac Greg Foks koji je i pre 45 godina u Manili pratio Svetsko prvenstvo u košarci!

Tada je gledao Praju i Kiću, sada je sa Srbima doputovao na Mundobasket, a zbog Stefana Jovića bi uvek kupio kartu za utakmice!

13:45

Sa lica mesta!

Ovako je trenutno u Manili, gde se igra poslednji meč Srbije u grupnoj fazi!

13:35

Srbija do sada!

Meč protiv Dominikanske Republike biće peti za reprezentaciju Srbije na ovogdoišnjem Svetskom prvenstvu, a u dosadašnjem toku turnira zabeležene su tri pobede u prvoj fazi i poraz u drugoj. Prisetite se rezultata:

  • Srbija - Kina 105:63
  • Srbija - Portoriko 94:77
  • Srbija - Južni Sudan 115:83
  • Srbija - Italija 76:78
13:20

Trening pred meč!

Pogledajte kako je bilo na poslednjem treningu reprezentacije Srbije, pred okršaj sa Dominikancima:

13:05

Poceko će bodriti Srbiju!

Ukoliko reprezentacija Srbije savlada Dominikansku Republiku, Italija će biti prva u grupi - to je jedan od razloga da Đanmarko Poceko navija za "orlove". Na konferenciji posle meča govorio je o tome, ali i o Predragu Daniloviću, Boši Tanjeviću, Svetislavu Pešiću...

12:50

Uspeh Crnogoraca!

Maestralni Nikola Vučević vodio je Crnu Goru do trenutka za istoriju - velika pobeda nad Grčkom donela im je treće mesto u grupi, pa samim tim i bolji plasman u konačnom poretku.

12:35

Italija pobedila!

Iako bi nam trijumf Portorika više prijao, čudo se nije desilo! Italijani su bili ubedljivi (73:57) i nakon 25 godina obezbedili su sebi plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

12:25

Kalkulacije!

Znate šta nam je bitno? Da pobedimo Dominikansku Republiku! A onda, ako bude moralo, i Amerikance... Ovde su sve kalkulacije pred meč reprezentacije Srbije, poslednji u grupnoj fazi!

12:15

Dobar dan!

Reprezentacija Srbije igra odlučujući meč u Manili - protiv Dominikanske Republike mora da ostvari pobedu kako bi nastavila takmičenje na Svetskom prvenstvu. Tekstualni prenos susreta koji počinje u 14:00 pratite uz MONDO!

UKRATKO

  • Srbija - Dominikanska Republika 112:79
  • Pobeda ili pakovanje kofera
  • Zavisi i od Litvanaca
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Što nisu rešetali Italiju

Najnovije