• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Slovenija Kanada prenos uživo livestream
 Slovenija Kanada prenos uživo livestream

SRBIJA JE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Vize su obezbjeđene - sad čekamo svjetsko zlato!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srbija protiv Kanade u polufinalu Svjetskog prvenstva, nakon obezbjeđene vize za OI!

 Slovenija Kanada prenos uživo livestream Izvor: Profimedia

Reprezentacija Slovenije nije uspjela da bude konkurentna Kanadi tokom svih 40 minuta četvrtfinala Mundobasketa, pa je upisala poraz! Kanađani su bili bolji (100:89), pa će za nagradu u polufinalu igrati protiv Srbije - ovaj rezultat donio je srpskoj reprezentaciji plasman na Olimpijske igre jer smo jedna od dvije najbolje evropske selekcije na turniru!

Biće to istorijski plasman Srbije na Olimpijske igre - naša zemlja pod ovim imenom prvi put ide na najveće takmičenje direktno, a posljednji put kada je nacionalnom timu to pošlo za rukom bilo je davne 2004. godine, kada je upravo Svetislav Pešić "plasirao" reprezentaciju na OI!

Ovog puta su na to uticali i neki drugi rezultati - tada je bilo bitno samo to što smo aktuelni svjetski šampioni, ali to bi mogao da bude slučaj i nakon turnira na Filipinima! Srbiju u polufinalu čeka Kanada, a zatim bi u borbi za zlato potencijalni protivnici mogli da budu SAD ili Nemačka.

Što se tiče Kanađana, oni su sigurnom partijom stigli u polufinale. Nakon čvrstog otpora Slovenaca u dvije četvrtine i egala na poluvremenu (50:50), tokom treće deonice je počeo da se slama otpor. Kanađani su prvi put stigli do opipljivije prednosti i nešto duže je zadržali, a u tim trenucima je delovalo da Slovenija nema dovoljno širine da odgovori. Kako je meč odmicao Luka Dončić je postajao sve nervozniji, a nakon što su Dilon Bruks i on isključeni bilo je jasno ko je gore prošao - Slovenija bez najboljeg igrača nije mogla do senzacije.

Do tog trenutka Dončić je postigao 26 poena, ali uz loših 4/14 za dva, dok je Klemen Prepelič morao da preuzme i povuče kad je bilo bilo teško. Ubacio je 22 poena i jedno vreme bio lider tima u kojem je još samo Zoran Dragić imao dvocifreni učinak sa 10 poena. U pobjedničkoj ekipi najbolji je bio Šaj Gildžs-Aleksader sa 31 postignutim pooenom, dok je Er-Džej Beret ubacio 24. Dvocifreni učinak imali su još isključeni Bruks i Nikel Aleksander-Voker sa po 14 poena.

Parovi polufinala:

SAD - Njemačka
Kanada - SRBIJA!

Tok utakmice pročitajte na Razvoj događaja

16:21

KRAJ MEČA - 100:89!

Reprezentacija Kanade je savladala Sloveniju, što znači da će biti protivnik Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva na Filipinima! Ujedno, to znači i da će reprezentacija Srbije igrati na Olimpijskim igrama, kao jedna od dve najbolje evropske selekcije na Mundobasketu!

Parovi polufinala:

  • SAD - Nemačka
  • Kanada - SRBIJA!
16:18

38. minut - Kanada na korak od pobede!

Meč je, praktično, rešen! Na dva minuta do kraja meča Kanađani vode 98:85!

16:06

34. minut - Dončić i Bruks isključeni

Luka Dončić i Dilon Bruks isključeni su, dobili su po drugu tehničku grešku i završili su meč. Kanada ima ubedljivo vođstvo - 93:77.

Pogledajte

00:51
Luka Dončić isključen
Izvor: RTS
Izvor: RTS
16:02

33. minut - Kanada blizu Srbije!

Možemo polako da se pripremamo da će reprezentacija Kanade biti protivnik Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva - prvom u njihovoj istoriji! Na malo više od sedam minuta do kraja meča Kanađani imaju 16 poena razlike - 92:76!

15:54

Kraj treće četvrtine - 80:71!

Uspeli su Slovenci u finišu treće deonice da se vrate na jednocifren zaostatak, pa će biti drame u poslednjih 10 minuta! Ostaje samo jedna četvrtina dok ne saznamo protiv koga Srbija igra u polufinalu Mundobasketa!

15:46

27. minut - Sevaju trojke, 75:61!

Odlepila se Kanada i trenutno ima ubedljivu prednost, ali treba pričati o strašnom šuterskom danu obe ekipe. Kanađani trenutno šutiraju trojke 9/19 i to je fantastičnoj 47 odsto, ali šta tek reći za Sloveniju - 13/22, odnosno 59 odsto!

15:39

25. minut - Kanađani sve opasniji, 61:55!

Samo pet poena Slovenaca za gotovo pet minuta treće četvrtine nikako nisu dovoljni da se održi ritam. Kanada i dalje igra u fantastičnom napadačkom ritmu i sada se bliži dvocifrenoj prednosti. Do sada su maksimalno imali devet poena prednosti!

15:32

21. minut - Nastavljamo!

Čeka nas još 20 minuta sjajne košarke, a saznaćemo ko je protivnik Srbije u polufinalu Mundobasketa!

15:25

Za njega zvižduci!

Iako je poznato da Filipinci obožavaju NBA ligu i zvezde koje igraju tamo, košarkaš Kanade Dilon Bruks dobio je zvižduke kada je na početku meča kročio na parket!

15:16

POLUVREME!

Nisu uspeli da psotignu poene u poslednjem minutu ni Kanađani ni Slovenci, pa je nerešeno na odmoru! Očekuju nas još dve fantastične četvrtine u kojima ćemo saznati protivnika Srbije u polufinalnom meču Mundobasketa!

15:14

19. minut - 50:50!

Ostao je još minut u drugoj četvrtini, a nakon jednog pogođenog bacanja Luke dončića imamo potpuni egal - oba tima su ubacila po 50 poena za 19 minuta igre!

15:04

15. minut - TEHNIČKA!

Najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić dobio je tehničku grešku tačno na polovini druge četvrtine. On je oštro prigovarao sudiji dok je Kanada trčala kontru, nakon što ga je Bruks zaustavio na polaganju. Tražio je faul, ali nije dobio.

15:02

14. minut - Rešeta Slovenija, 36:38!

Znalo se i pre meča da će Slovenija moći da živi na ovom meču samo ako spoljni igrači budu pogađali u visokim procentima, a to se dešava! Trenutno su Slovenci na odličnih 9/13 za tri poena, a Klemen Prepelič pogodio je tri od četiri trojke koje je "digao". 

14:50

Kraj prve četvrtine - 26:24!

Mini-serijom od pet uzastopnih poena u poslednjem minutu, preko Bereta i Dorta, Kanada je preokrenula. Imaju dva poena prednosti pred drugih 10 minuta poslednjeg četvrtfinalnog meča na ovogodišnjem Mundobasketu.

14:45

8. minut - Slovenci vode, 19:20!

Luka Dončić je dobro raspoložen, a to znači i da će Slovenci biti u dobrom raspoloženju tokom meča. Nakon prvih osam minuta košarke već ima pet poena i dve asistencije, a njegovi saigrači šutiraju 5/7 za tri poena - zbog toga vode!

14:31

1. minut - Počinjemo!

Kanađani su preko Šaja Gildžs-Aleksandera stigli do prve prednosti na meču, vode 2:0!

14:25

Gde se igra?

Pogledajte kako izgleda hala u kojoj će se Kanada i Slovenija boriti za polufinale Mundobasketa!

14:10

Dončić igra i za sebe!

Slovenački košarkaš Luka Dončić trenutno je najbolji strelac Mundobasketa, sa 132 postignuta poena, odnosno 26,4 poena po meču. Ukoliko bi nastavio u tom ritmu, slovenački košarkaš bi osvojio nagradu, ali današnji meč može da ima i presudan uticaj na ovu borbu pojedinaca.

Jedan od Dončićevih rivala je Šaj Gildžs-Aleksander koji je do sada postigao 119 poena!

13:55

Šruder na ivici suza!

Najbolji igrač reprezentacije Nemačke Denis Šruder odigrao je ubedljivo najslabiji meč na turniru, a zatim pričao pred novinarima nakon što je njegova ekipa obezbedila polufinale Mundobasketa!

13:40

Šta je potrebno Srbiji?

Kako se tokom Svetskog prvenstva na Filipinima dele dve vize za Olimpijske igre u Parizu, Srbiji bi možda bolje bilo da se Kanada nađe u polufinalu! To bi značilo da je četa Svetislava Pešića već obezbedila odlazak na Olimpijske igre, a tamo bi narednog leta mogla da nastupi i u najjačem sastavu - ako postoji jači od ovog trenutnog koji se bori za zlatnu medalju na Mundobasketu!

Ukoliko bi u polufinale stigli Slovenci, Srbija bi morala da pobedi ili njih ili eventualno reprezentaciju Nemačke u borbi za treće mesto, kako bi sebi obezbedila učešće u Parizu!

13:30

Put do četvrtfinala!

Košarkaška reprezentacija Kanade stigla je do četvrtfinala Mundobasketa pobedom nad Španijom u poslednjem kolu grupne faze - bila je to utakmica nakon koje je jedan tim morao da ispadne, a Kanađani su sačuvali prisebnost u završnici i savladali šampiona sveta od pre četiri godine - 88:85!

Sa druge strane, Slovenci su u poslednjem meču grupne faze protiv Nemaca odlučivali o konačnom plasman u usvojoj grupi i zabeležili su ubedljiv poraz - 100:71! Ipak, Dončić i ekipa su pre toga zabeležili četiri veoma sigurne pobede, pa ih ne treba otpisati pre nego što počne prvi eliminacioni meč na turniru.

13:15

Bilo je suza...

Dok je Rodions Kuruc davao izjavu medijima nakon meča, morao je da potraži i malo slobodnog vremena kako bi utešio Davisa Bertansa. Pogledajte kako je to izgledalo: 

Pogledajte

02:02
Rodions Kuruc
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

13:00

Prvi meč dana!

Košarkaška reprezentacija Nemačke igraće u polufinalu Mundobasketa protiv SAD, nakon što je u sredu prepodne savladala Letoniju! U dramatičnoj završnici Letonci su nadoknadili dvocifren minut i imali napad za pobedu, ali je Davis Bertans promašio šut za tri poena - ostalo je 81:79 u korist Nemaca!

12:45

Tragedija!

Dan na Mundobasketu počeo je tužnim vestima... Dok se reprezentacija Dominikanske Republike vraćala sa takmičenja preminuo je jedan od njenih članova - fizioterapeut Vladimir Regalado.

12:30

Dobar dan!

Košarkaške reprezentacije Kanade i Slovenije danas će na Svetskom prvenstvu odigrati poslednji četvrtfinalni meč, a Srbija će dobiti svog protivnika u polufinalu - utakmica je na programu od 14:30, a tekstualni prenos možete pratiti uz MONDO!

UKRATKO

  • Kanada - Slovenija 100:89
  • Srbija protiv Kanade
  • Drugo polufinale: SAD - Nemačka
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije