• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laušević nikad nije zaboravio mamurluk sa Peđom i Divcem: Ja radim moleraj pored, a račun pitaj Boga koliki je!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Žarko Laušević je dvije decenije živio u Americi i za to vrijeme je uspio da stvori veliko prijateljstvo sa Predragom Stojakovićem i Vladom Divcem.

 Žarko Laušević o izlascima sa Predragom Stojakovićem i Vladom Divcem Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Milutin Vujičić

Cijela Srbija tuguje poslije smrti jednog od najcijenjenijih glumaca sa ovih područja Žarka Lauševića. Napustio nas je veliki umjetnik u 63. godini, a kao što svi dobro znaju nije se on cijeloga života bavio samo glumom. Nakon što je sa 33 godine 1993. godine počinio ubistvo otišao je u Sjedinjene Američke Države gdje je živjio dvije decenije, a tamo je stekao i neka sportska prijateljstva. 

U jednom od svojih intervjua otkrio je da su tokom života u Njujorku gdje je radio kao moler kod njega svraćali Vlade Divac i Predrag Stojaković. Sjajni košarkaši nisu propuštali priliku da ga posjete kada god bi se desilo da gostuju Njujork Niksima i Nju Džersi Netsima. A s obzirom da su ga vodili u skupocjene restorane nije bilo govora da glumac plaća račun!

"Često su Vlade Divac i Peđa Stojaković dolazili u Njujork i, kada bi gostovao Sakramento, pozvali bi nas da idemo negdje na večeru. Prvo da odgledamo utakmicu, pa na večeru... Jednom se potrefio Ćiprijani i sad boriti se... Nit je da se ja borim sa Divcem i Stojakovićem oko plaćanja računa, bez obzira koliko hoćeš i želiš, samo te pogledaju kao: 'Nemoj, molim te!' Tu je bilo i neko vino koje ne znam koliko košta. Njujork noću i ne poznajem, ne izlazim, i... Sutradan mamuran dolazim i shvatim da ja, u stvari, radim moleraj prva vrata pored Ćiprijanija za dnevnicu od 80 dolara, a ceh je sinoć bio ne znam ni koliko. To je neki apsurd... Učinilo je sve to da budem oprezniji", ispričao je jednom prilikom Laušević.

Iako nije bio sportski fanatik pričao je kako voli svoj Lovćen sa Cetinja jer mu je stadion bio bukvalno pored zgrade, a Divca i Stojakovića je zapamtio i po finalu Svjetskog prvenstva u košarci u Indijanapolisu 2002. godine, sportskom događaju za koji je jednom rekao da će mu zauvijek ostati u sjećanju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC