• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasulo u Makabiju! Smanjili plate, stranci neće da igraju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Makabi iz Tel Aviva u ozbiljnom problemu nakon smanjenja plate.

 Pobuna u Makabiju zbog plata Izvor: Frederic Chambert/ imago sportfotodienst / Profimedia

Makabi iz Tel Aviva bio je "primoran" da svojim košarkašima smanji plate za 15 odsto zbog situacije u klubu i zemlji, a taj potez (očekivano) nije naišao na najpozitivnije reakcije. Posebno stranaca...

Na sve to, oni su odbili da sa ostatkom tima putuju nazad u Izrael na dvije utakmice domaćeg prvenstva, objašnjavajući da su razlozi za to finansijske i bezbjednosne prirode, dok su s druge strane domaći igrači išli bez pogovora (!?).

To bi moglo da napravi pravi razdor u taboru člana Evrolige pošto je Makabi samo sa domaćim igračima poražen protiv Hapoela iz Haife (104:96), što je "Ponosu Izraela" inače prvi domaći poraz ove sezone. Nije pomoglo ni 35 poena Romana Sorkina, a ni 29 koliko je dodao Rafi Menko, ipak je za više od toga potrebna pomoć Amerikanaca i ostalih stranaca.

Podsjetimo, prvenstvo Izraela bilo je suspendovano od 6. oktobra do 28. novembra zbog rata, da bi potom bilo nastavljeno i isprva je nekoliko stranaca igralo za Makabi (Veb, Rivero, Klivlend i Nibo). Međutim, nakon poraza od Crvene zvezde ove nedjelje u hali "Aleksandar Nikolić", i ozvaničenja odluke o smanjenju plate, Vejd Boldvin je napravio pobunu u ekipi i to bi na kraju moglo da ima ozbiljne posljedice po sezonu izraelskog kluba.

Makabi je istakao da je smanjenje plata bilo moguće zbog klauzule u ugovorima koju su imali svi igrači, a morali su da je aktiviraju zbog velikih troškova (selidba tima, odlazak sponzora itd.) Ostaje da se vidi da li će se ova odluka igrača Makabija nekako ipak odraziti na njihove ugovore.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC