• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ABA liga Cedevita Olimpija Crvena zvezda uživo prenos livestream
 ABA liga Cedevita Olimpija Crvena zvezda uživo prenos livestream

Zvezda razbijena u Ljubljani - drugi ABA poraz u sezoni!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crveno-bijeli ostali bez pobjede protiv Cedevita Olimpije!

 ABA liga Cedevita Olimpija Crvena zvezda uživo prenos livestream Izvor: Kurir / Petar Aleksić

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su i drugi meč u ABA ligi ove sezone - nakon gostovanja Partizanu na početku sezone upisali su neuspjeh protiv Cedevita Olimpije, koja je odigrala sjajan meč u Tivoliju - 96:86.

Slovenački predstavnik bio je blizu da evroligaškoj ekipi ubaci 100 poena za 40 minuta košarke, a do takvog rezultata vodila su je čak šestorica raspoloženih igrača.

Hrvatski centar Karlo Matković imao je 23 poena, sedam skokova i pet blokada, pa se može reći da je bio centralna figura meča. Pratil isu ga Zoran Dragić sa 19, Divejn Stjuart sa 15, Jaka Blažič sa 14, Džastin Kobs sa 12 i Gregor Glas sa 10 poena, od kojih su pet bili u samom finišu, kada je Zvezda posljednji put pokušala da preokrene rezultat.

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Jago dos Santos i Nemanja Nedović sa po 24 poena, odnosno Rokas Gedraitis koji je dodao 17. Svi ostali igrači Zvezde su podbacili, a meč u Ljubljani što prije će morati da zaborave Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, pa i Džoel Bolomboj koji je povrijeđen dobio više minuta nego što se očekivalo.

Sve detalje sa meča u Tivoliju pročitajte u kartici "Razvoj događaja".

19:04

KRAJ MEČA - 96:86!

Crvena zvezda je poražena u Ljubljani, od Cedevita Olimpije.

19:00

40. minut - Tajm-aut, 94:86!

Ostalo je još 50 sekundi košarke u Ljubljani, ali trener domaćeg tima ništa ne prepušta slučaju. Nakon pogođenih slobodnih bacanja Džastina Kobsa i trojke Nemanje Nedovića pozvao je tajm-aut, kako bi njegova ekipa mirno privela meč kraju. Čini se da će igrati Crvene zvezde morati da žale za šansama koje su propustili kada su bili na četiri poena zaostatka.

18:57

40. minut - Dvocifrena prednost!

Ostao je u kontri Zoran Dragić i svoju fantastičnu partiju nadogradio sa još dva poena. Sada Cedevita Olimpija ima dvocifrenu prednost i veoma je blizu da Zvezdi nanese drugi poraz u regionalnom takmičenju!

18:53

38. minut - Glas, 87:80!

Serija loših napada Crvene zvezde dok je bila na samo četiri poena zaostatka - Hanga i Jago nisu realizovali zicere, a Bolomboj je pogrešnim dodavanjem otvorio kontru domaćeg tima. To je kaznio Gregor Glas! Bivši košarkaš Partizana prekinuo je crnu seriju bez poena Cedevita Olimpije i trojkom za "+7" naterao Janisa Sferopulosa na tajm-aut!

Izvor: Nik Moder/Sportida/MN PRess

18:46

36. minut - Nedović, 82:78!

Od centarske linije Crvene zvezde protiv Karla Matkovića nema mnogo učinka, pa bekovi moraju bolje. Trenutno crveno-bele vuku Jago dos Santos i Nemanja Nedović, koji sa dva pogođena bacanja spušta razliku na četiri poena!

18:41

34. minut - JAGO, 77:72!

Spektakularna akcija Jaga dos Santosa, koji je prvo ukrao loptu, zatim smirio napad, poslao rivala na parket i pogodio otvorenu trojku za novi prilazak na samo pet poena zaostatka. Biće drame u Ljubljani, gde ima skoro sedam minuta do kraja meča!

Izvor: Nik Moder/Sportida/MN PRess

18:37

32. minut - Cedevita Olimpija smiruje meč, 74:65!

Kada je delovalo da Crvena zvezda ima momentum, Slovenci su odigrali tačno ono što treba. Najviše zahvaljujući fantastičnom Karlu Matkoviću, koji je prvo zalepio Majka Tobija za tablu, a zatim jedno visoko dodavanje spustio u obruč za pristojnih devet poena razlike.

18:33

Kraj treće četvrtine - 70:65!

Promašaj Miloša Teodosića, ofanzivan skok Majka Tobija i trojka usamljenog Rokasa Gedraitisa, kako bi Crvena zvezda treću deonicu završila na najbolji mogući način. Dugo crveno-beli nisu bili ovako blizu, na samo pet poena zaostatka za slovenačkim timom.

18:25

Povreda Teodosića!

Dok je "sekao" kontru Džastina Kobsa, Miloš Teodosić je povredio skočni zglob. Ostao je srpski plejmejker da leži nakon tog duela, a videćemo koliko je ozbiljna povreda iskusnog plejmejkera. Ne treba ni napominjati koliki bi hendikep to bio za Crvenu zvezdu, nakon što se u derbiju povredio mladi Nikola Topić.

Izvor: Nik Moder/Sportida/MN PRess

18:23

27. minut - Upisao se Tobi, 63:55!

Prvi poeni slovenačkog reprezentativca Majka Tobija, pošto je pogodio uz faul. Promašio je slobodno bacanje, Rokas Gedraitis bio je najbolji u skoku, pa je sa dva pogođena bacanja spustio zaostatak Zvezde na samo osam poena.

18:18

25. minut - Problemi...

Čak i kad Zvezda uhvati malo ofanzivnog ritma, u odbrani to ne izgleda sjajno. Cedevita Olimpija čuva svojih petnaestak poena prednosti, a Karlo Matković igra impresivnu utakmicu za sada.

18:12

Ščuka!

Jedan od najboljih poteza sa današnjeg meča je blokada igrača Cedevita Olimpije:

18:11

22. minut - Nije dobro za Zvezdu...

Maisimalnih 18 poena razlike za Cedevita Olimpiju, nakon što je Karlo Matković zakucao u kontri slovenačkog tima a zatim Jaka Blažič pogodio trojku. Čini se da će ovo biti drugi poraz Crvene zvezde u tekućoj sezoni regionalnog takmičenja.

18:07

Nastavljamo!

Crvena zvezda će imati veoma težak zadatak u nastavku meča. Dvocifrenu prednost Cedevite Olimpije treba istopiti, a deluje da srpski tim nema jasan plan kako to da izvede.

17:52

POLUVREME - 49:37!

Probao je Nemanja Nedović trojkom u poslednjoj sekundi da obeleži meč u Tivoliju, ali je njegov pokušaj završio na obruču. Cedevita Olimpija ima ubedljivu prednost protiv Crvene zvezde - na velikom odmoru je 12 poena razlike, 49:37!

17:49

20. minut - Nesportska!

Nemanja Nedović je napravio grub faul po podlakticama Džona Džonsa, a košarkaš Cedevita Olimpije postigao je oba slobodna bacanja. Ponovo je dvocifrena razlika u korist Slovenaca.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

17:44

19. minut - Jednocifreno, 44:35!

Na pogon Nemanje Nedovića, Jaga dos Santosa i Rokasa Gedraitisa, koji su blistali i na početku meča, Crvena zvezdasmanjuje zaostatak. Sada je razlika jednocifrena, a do pre samo nekoliko napada nije bilo ni blizu toga...

17:39

18. minut - Nemanja Nedović!

Kada je Zvezdi bilo najpotrebnije, Janis Sferopulos je podigao sa klupe Nemanju Nedovića, a on dodao malo ritma crveno-belima. Ubacio je sedam poena u nizu, ali to i dalje nije dovoljno da se istopi ogromna prednost Cedevita Olimpije - trenutno je 42:28 za domaći tim.

17:37

17. minut - Pogodila Zvezda, 38:23!

Poeni Nemanje Nedovića iz reketa prvi su koje Crvena zvezda postiže u drugoj četvrtini. Srpski tim imao je pauzu dugu više od sedam minuta tokom kojih je Cedevita Olimpija stekla dvocifrenu prednost.

17:33

Zvezdin ogroman problem!

Od kako je Miloš Teodosić pogodio za dva poena na 43 sekunde do kraja prve četvrtine, crveno-beli se nisu upisali na semafor. Prošlo je već više od pet minuta u drugoj četvrtini, pa Janis Sferopulos mora da traži i drugi tajm-aut. Cedevita Olimpija u ovim trenucima razbija Crvenu zvezdu serijom 16:0, za 36:21!

Izvor: MN PRESS

17:30

14. minut - Dvocifrena prednost, 31:21!

Američki košarkaš Divejn Stjuart napravio je ogromnu prednost za Cedevita Olimpiju protiv najboljeg tima u ovoj sezoni ABA lige - postigao je 10 poena za manje od osam minuta na terenu, a upravo je tolika i prednost slovenačkog tima. Zvezda je u drugoj četvrtini potpuno van ritma i već skoro četiri minuta bez postignutih poena...

17:25

12. minut - Tajm-aut!

Problemi za Crvenu zvezdu na početku druge četvrtine, serija Cedevita Olimpije! Prvo je Divejn Stjuart pogodio pod faulom, a zatim Zoran Dragić nakon kontre Slovenaca i sada je prilično sigurnih šest razlike u korist domaćeg tima - 27:21!

17:19

Kraj prve četvrtine - 23:21!

Pogodak Zorana Dragića za tri poena u poslednjem minutu četvrtine i promašaj Adama Hange na isteku vremena za ovaj deo igre uticali su na konačan rezultat nakon 10 minuta košarke. Cedevita Olimpija vodi protiv Crvene zvezde - 23:21!

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

17:18

9. minut - Egal, 19:19!

Jagos dos Santos je napravio seriju od šest uzastopnih poena Crvene zvezde, zatim asistirao Gedraitisu za polaganje u kontri, ali Zvezda ne vodi. Cedevita Olimpija je pronašla svoj ritam u finišu prve četvrtine, pa je nerešeno pred poslednji minut.

17:13

7. minut - Vodi Cedevita Olimpija, 12:11!

Nekoliko izuzetno loših napada Crvene zvezde, ali i nikakav učinak Majka Tobija na početku meča, uticali su na preokret slovenačkog tima. Za Zvezdu su do sada samo Gedraitis (6 poena) i Nedović (5 poena) postizali poene!

17:08

4. minut - Gedraitis, 5:10!

Litvanski košarkaš Rokas Gedraitis za sada je prva figura meča u Tivoliju. Pogodio je trojku na samom početku, a sada se postigao i dva poena uz faul. Slobodno bacanje izvešće tek nakon tajm-auta.

Izvor: MN PRESS

17:02

Počinjemo!

Crvena zvezda počinje meč u Ljubljani u sastavu: Jago, Nedović, Lazić, Gedraitis, Tobi, a litvanski košarkaš prvi se upisuje u strelcem. Pogodio je trojku Rokas Gedraitis, na drugoj strani položio Jaka Blažič, a onda je i Nemanja Nedović pogodio za tri poena!

16:50

Skandal u ABA ligi!

U 15. kolu regionalnog takmičenja igran je i crnogorski derbi između Budućnosti i Mornara, a sudije su u samom finišu utakmice napravile ogromnu grešku. Regionalno takmičenje oglasilo se dan kasnije saopštenjem u kojem je otkrivena velika greška sudijske trojke, na štetu Barana.

16:40

Na krilima derbija!

Crvena zvezda je protiv Partizana upisala jednu od najvećih pobeda u sezoni, pa sa puno samopouzdanja gostuje u Ljubljani. Podsetite se detalja sa derbija koji je nedavno odigran u Beogradu:

16:30

Cedevita Olimpija odmah iza!

Slovenački tim ostvrio je učinak od 10 pobeda i četiri poraza u dosadašnjem delu sezone, a ukoliko bi savladao Crvenu zvezdu zadržao bi drugu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja. Ipak, situacija u klubu nije idealna, pošto su i pored dobrih rezultata u regionu potpuno podbacili ove sezone.

Cedevita Olimpija je ubedljivo najslabiji tim Evrokupa i u dosadašnjem delu takmičenja upisali su svih 13 poraza! Ceh je platio italijanski stručnjak Simone Pjaniđani koji je nedavno napustio klub, a požar će morati da gasi Zoran Martić. Takođe, bilo je i određenih promena u igračkom kadru najboljeg slovenačkog kluba.

16:20

Zvezda dominantna!

Košarkaši Crvene zvezde igraju jednu od najboljih sezona u regionalnom takmičenju - trenutno imaju učinak od 13 pobeda i samo jednog poraza, na gostovanju Partizanu u Beogradskoj areni početkom sezone. Kako stvari stoje, Zvezda je veliki favorit da početak plej-ofa u ABA ligi dočeka na prvoj poziciji, a samim tim i da obezbedi prednost domaćeg terena za najvažnije mečeve.

16:10

Tabela!

Ovakvo je stanje u regionu:



Standings provided by Sofascore

16:00

Dobro veče!

Košarkaši Crvene zvezde imali su idealno duplo kolo u Evroligi - savladali su Fenerbahče u Istanbulu, pa Partizan pred svojim navijačima i tako dobru formu žele da sačuvaju i u derbiju ABA lige. Tim Janisa Sferopulosa u 15. rundi regionalnog takmičenja gostuje u Ljubljani, gde igra protiv Cedevita Olimpije.

Meč počinje u 17:00, a tekstualni prenos pratite uz MONDO.

UKRATKO

  • Cedevita Olimpija - Crvena zvezda
  • Derbi u Sloveniji
  • Najvažniji meč 15. kola ABA lige
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije